keskiviikko 15. elokuuta 2018

Rakennusalan tes 2018

RAKENNUSALAN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUS 1. Palkkoja korotetaan 1. Ylemmät Toimihenkilöt YTN. Asemapäällikönkatu B, 7. Myös työmaalle palkattavan sekalaisia avustavia töitä tekevän työntekijän työehdoissa noudatetaan rakennusalan työehtosopimusta. Kaikki rakennusalan työehtosopimukset yleissitovia. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki työnantajat ovat velvollisia noudattamaan niitä riippumatta siitä, ovatko ne itse järjestäytyneitä vai eivätkö.


Nopeutat hakemuksesi käsittelyä, kun asioit eAsioinnin kautta, toimitat kaikki pyydetyt lisätiedot kerralla sekä seuraat hakemuksen. Ensimmäinen yleiskorotus tulee voimaan 1. Rakennusalan työehtosopimukset ovat kaikki ns. Sopimus päättyy 30. Neuvottelutulokseen sisältyy myös mahdollisuus sairauspoissaoloihin työntekijän omalla ilmoituksella. Teemme parhaamme, jotta tästä ei aiheutuisi jäsenillemme kohtuutonta haittaa.


Työehtosopimuksen urakkahinnat ajalle 1. Ladattavat sopimuslomakkeet. Työkunnan urakkatyösopimus Monitoimityön urakkasopimus. Se korvaa aiemmin käytössä olleen työajan lyhennyksen (pekkaskorvauksen) ja arkipyhäkorvauksen. Muutos helpottaa huomattavasti palkanmaksua. Erillinen palkanosa maksetaan jokaisessa palkanmaksussa erikseen.


Kun tilaaja ei ole rakennusalan yritys eikä myy itse rakentamispalvelua, kuten esimerkiksi asunto-osakeyhtiö tai kukkakauppa, tämä ilmoittaa urakkailmoituksella, ettei urakkaan sovelleta käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta. Laskusta tämä ilmenee niin, että suoritus sisältää arvonlisäveron. Ansiopäiväraha on työttömyyden aikainen etuus, jota maksetaan työttömyyskassan jäsenille. Tietoa ansiopäivärahasta saat oikealta löytyvästä valikosta. Täytä hakemus sunnuntaihin saakka.


Erikoisammattitutkinnon suorittaneet rakennusalan ammattimiehet kuuluvat palkkaryhmään VI. Muiden alaikäisten kuin rakennusalan opiskelijoiden kohdalla edellä :ssä määritellyistä palkkaryhmistä ja ryhmiin perustuvista vähimmäispalkoista voidaan sopia toisin. TES Alaikäiset 1. Myös maantieteellisellä sijainnilla voi olla vaikutusta palkkaan. Työaikaa voidaan sopimalla pidentää esimerkiksi hyödyntämällä työajan lyhentämisvapaita, arkipyhiä, arkilauantaipäiviä, vuosiloman ylittäviä lisävapaita ja muita vastaavia.


Päivitä selaimestasi uudempi versio, jotta voit käyttää eAsiointia. Työstä kertyy vuosilomaa, jos työtä on vähintään päivää tai tuntia kalenterikuukaudessa. Sinulla on oikeus esittää oma toiveesi vuosiloman ajankohdasta, ja työnantajan tulisi mahdollisuuksien mukaan huomioida tämä. Viimeisin Maalausalan työehtosopimus urakkahinnoitteluineen on voimassa 1. Tältä sivustolta löydät avoimet työpaikat rakennusalan ammattilaisille.


Alan asioita Sähköliitossa hoitavat. Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus on voimassa 1. Allekirjoituspöytäkirja on yleiskirjeen liitteenä 1. Työnantaja voi korottaa tai olla korottamatta palkkoja täysin oman harkintansa perusteella. Ei ole olemassa lakia yleiskorotuksista.


Sairausajan palkka. Korvaukset ovat verottomia, jos ne perustuvat joko todellisiin kuluihin tai Verohallinnon vuosittaiseen päätökseen päivärahoista ja kilometrikorvauksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit