keskiviikko 29. elokuuta 2018

Rekisteröity yhdistys

Rekisteröity yhdistys

Uusia yhdistyksiä rekisteröity viime vuonna vähiten viiteen vuoteen 23. Rekisteröimätön yhdistys voi myös järjestää sisäisen toimintansa haluamallaan tavalla. Jäsenten ei esimerkiksi tarvitse olla tasavertaisia eikä päätöksenteon demokraattista. Tällaisia ovat esim. Rekisteröidyn yhdistyksen jäsenet eivät vastaa henkilökohtaisesti yhdistyksen velvoitteista.


Kun yhdistys on rekisteröity , PRH lähettää maksuttoman rekisteriotteen yhdistykselle. Rekisteriotteet ovat julkisia asiakirjoja, joita kuka tahansa voi ostaa PRH:n yhdistysrekisterin tietopalvelusta. Rekisteriote sisältää yhdistyksen perustiedot ja tiedot yhdistyksen nimenkirjoittajista eli henkilöistä, jotka voivat edustaa yhdistystä. Jos rekisteröity yhdistys harjoittaa elinkeinotoimintaa, tehdään tarvittaessa erillinen perustamisilmoitus PRH:n kaupparekisteriin.


Lue ohje yhdistyksen perustamisilmoituksesta kaupparekisteriin prh. Yleishyödyllisellä yhdistyksellä tai säätiöllä voi olla kolmenlaisia tuloja: elinkeinotuloa, kiinteistötuloa ja henkilökohtaisen tulolähteen tuloa. Jos yhdistys tai säätiö ei ole yleishyödyllinen, sen on maksettava kaikesta tulosta veroa.


Tytäryhteisöjä ovat Coxa Oy, Fimlab Laboratoriot Oy (Pirkanmaan alue) ja Tays Sydänkeskus Oy sekä osakkuusyhteisöt Istekki Oy, Pirte Oy ja Tuomi Logistiikka Oy. Se ei ole oikeushenkilö eikä siis voi toimia omissa nimissään. Verovapaus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys.


Ensinnäkin yhdistyksen pitää olla rekisteröity yhdistysrekisteriin ollakseen vapaa yhteisöverosta. Muussa tapauksessa yhdistyksen tekemästä voitosta verotetaan yhdistyksen jäseniä, vaikka toiminta sinänsä olisi yleishyödyllistä. Jos yhdistyksen hallitus on rekisteröity yhdistysrekisteriin, pitää muutosilmoitus tehdä, kun hallituksen kokoonpanossa tapahtuu muutoksia tai yhdistys haluaa poistaa hallituksen tiedot. Jos yhdistys on rekisteröity kaupparekisteriin, niin osoite ja yhteystiedot ovat nähtävissä maksutta myös PRH:n Virre-tietopalvelussa. Siirry Virre-tietopalveluun.


Rekisteröity yhdistys

Pyrimme tarjoamaan keppihevosharrastajille ympäri maata tietoa harrastuksesta, kilpailuja ja muuta toimintaa ja näin edistää nuorten käsityötaitoja ja tarjota motivoivaa tekemistä liikunnan parissa. Kirjapidon tilikausi on kuukautta. Tilikauden pituudesta voi poiketa vain, kun toimintaa aloitetaan tai lopetetaan. Yhdistys voi joutua verolle.


Silloin tilikausi saa olla enintään kuukautta. Kirjanpitoon tulee merkitä yhdistyksen menot, tulot, rahoitustapahtumat sekä niiden oikaisu- ja siirtoerät. Vuosittain kauttamme kodin löytää viitisenkymmentä koditonta kissaa, jotka hoidetaan yhdistyksen sijaiskodeissa ympäri Kainuuta. Hyvä yleissääntö on, että yhteisön tulee aina olla rekisteröity yhdistys , sillä tuloverolain mukaan rekisteröimätön yhteisö käsitetään verotuksessa yhtymänä.


Rekisteröity yhdistys

Suomen Poliklinikkasairaanhoitajat ry on perustettu osastonhoitaja Anita Vastamäen aloitteesta 26. Yhdyskunnan hallinnon ei tarvitse olla kansanvaltainen: yhdistyksessä päätösvalta kuuluu lähtökohtaisesti jäsenille, kun taas yhdyskunnan päätösvallasta määrätään sen säännöissä. Rekisteröity yhdistys voi olla osapuolena sopimuksissa, esimerkiksi avata pankkitilin, tehdä vuokrasopimuksen, liittyä vaikka kattojärjestön jäseneksi ja niin edelleen. Suomen yhtiöoikeusyhdistys ry - Bolagsrättsliga föreningen i Finland rf on 15. Aktiivinen lihavuuden hoidon kehittäjä, kouluttaja ja viestijä.


LIME eli Lihavuus- ja metaboliakirurgian yhdistys on lihavuuden kirurgiseen hoitoon erikoistuneiden lääkäreiden rekisteröity yhdistys , joka kokoaa ja jakaa lihavuuden hoitoon ja lihavuusleikkauksiin liittyvää tuoreinta tietoa. Se on eri rekisteri, kuin PRH:n ylläpitämä Yritys- ja yhteisörekisteriin, YTJ, johon Y-tunnukselliset yritykset ja yhteisöt rekisteröidään. Siitä tuli rekisteröity yhdistys v. Opiston toiminnan muutosten myötä, opistolaisyhdistyksen nimi vaihtui nykyiseen muotoon Jyväskylän kansalaisopiston opistolaisyhdistys ry. Opistolaisyhdistyksen toiminnan tarkoituksena on tukea ja innostaa niin opistossa opiskelevia kuin opiston henkilöstöä sekä opistossa toimivia harrastusryhmiä.


Ne hyväksytään yhdistyksen sääntömääräisessä kokouksessa. Toimintasuunnitelma ja talousarvio ovat vuositasolla yhdistyksen toiminnan keskeisimmät ohjausvälineet. Hyvän toimintasuunnitelman voi kirjoittaa monella tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit