torstai 30. elokuuta 2018

Isäpuolen perinnönjako

Luotettava asianajotoimisto Uudellamaalla. Sisarpuolella tarkoitetaan tässä artikkelissa henkilöä, jonka kanssa perittävällä on yksi yhteinen vanhempi. Sisarpuoleksi voidaan kutsua myös äiti- tai isäpuolen lasta, mutta tässä tapauksessa sisarpuolella ei ole lain mukaan perintöoikeutta, vaan hän voi periä ainoastaan testamentin nojalla.


Siinä on niin paljon tunteita mukana. Perinnönjako koettelee ihmisen luontoa. Surua perittävän poismenosta, jopa vihaa kuollutta kohtaan, kun lähti ja jätti.


Sisarkateutta ja kauan kytenyttä kaunaa. Kaikki purkautuu perinnönjaon kautta. Ahneus ja omistamisen halu pääsevät vallalle. Miten menee perinnönjako tälläisessä tapauksessa: äitini meni uusiin naimisiin aikoinaan minun isäni kuoltua ja tästä uudesta liitosta syntyi velipuoleni.


Toisen miehenkin kuoltua äitini siirti tilan velipuolelleni,jonka biologinen isä oli tämä toinen aviopuoliso ja äidille jäi taloon syytinki. Eikös sun lapset nyt just ole eri viivoilla, toinen perii isänsä ja isäpuolen , toinen vain isänsä? Siis, vaikka veljesi mökin saa jo vanhusten eläessä, niin se lasketaan perinnöksi, sitten kun sen aika tulee. Saat siis yhtä paljon, mutta mökkiä et peri. Ruotsalainen ja suomalainen perinnönjako poikkeaa toisistaan.


Katso kirjastossa lakikirjoja niin viisastut enemmän kuin heidän kanssaan. Omaisuuden haltijalla on oikeus ja velvollisuus hoitaa paperit etukäteen. Minun äitini hoiti omaisuuden yhdelle lapsistaan ja jätti muut ilman.


Kuka voi olla kuolinpesän osakas? Kuolinpesän osakkaita ovat perilliset ja yleistestamentin saajat sekä eloonjäänyt puoliso. Eloonjäänyt puoliso ei ole kuolinpesän osakas, jos puolisoilla oli avio-oikeuden poissulkeva avioehto tai jos ositus kuolleen ja eloonjääneen puolison välillä on toimitettu.


Perillisasemassa tai yleistestamentin saajana puoliso kuitenkin on kuolinpesän. Jos perinnönjako toimitetaan ennen kuin momentissa tarkoitettu erityisjälkisäädös on täytetty tai siihen tarvittava omaisuus pantu erityiseen hoitoon, vastaavat osakkaat yhteisvastuullisesti jälkisäädöksen täytäntöönpanosta, niin kuin jakoa ei olisi toimitettu. Läheisen tai sukulaisen kuolema tuo mukanaan suuren surun lisäksi oikeuksia ja velvollisuuksia vainajan sukulaisille ja läheisille. Perintöoikeuden normit koskevat omaisuuden siirtymistä omistajan kuoleman vuoksi. Mun äidillä ja isäpuolella on sellainen tilanne, että molemmilla on yksi lapsi aikaisemmasta avioliitosta, ja kolme yhteistä lasta.


Miehen isä on kuollut ja perinnönjako tehty, pari sataa tuhatta sieltä miehelle tuli verojen jälkeen. Mutta se ei ole millään lailla tietenkään mieheni perintöä äidin ollessa elossa, eli myykööt ja tuhlatkoot jos tuntuu. Treenaatko fitness-malliksi vai ihan vaan omaksi iloksi? Mäkin oon alottanu treenaamisen puolvuotta sitten ja oon onneks siunattu joillain ihmegeeneillä, niin että mulla näkyy lihakset tosi helposti.


D Ei tosin vielä sun tasolla olla, enkä tiiä treenaanko edes ihan noin treenatuksi. Brita rouvaa isäpuolen perheeseen. Tämän toinen mies oli Sausosta Matts Sigfredsson. Johan Jacobsson tuli sitten isännäksi, puolisona Maria Andersdotter Sippola-Lillholtti. Tämä oli isännöinyt Vanhalassa isäpuolen kuoltua.


Olin jotaki 5-vuotias, mentihin Äitin ja Isäpuolen kans Kinanarehen Eefferille kylähän Hillilähän, matkaa tuli nuin kilometriä Torvenkylältä, oli siinä istumista pyörän tarakalla. Kyläreisusta jäi mielehen majekeitto, muistan ko Äiti ja Isäpuoli kehu keittua, totta kai vierahille tariottihin parasta, minä ihimettelin kaikkia sitä hehutahan, oli ruotoja keitosa vaikka. Päivitin tänään bursa yıldırımın posta kodu kaç bukowski huutokauppa näyttö kuvat ennen ja jälkeen aamuisen kampaajakäynnin ja siellä tulikin sitten kommenttia, että olisi kiva, jos voisin tehdä tänne blogiin hieman kollaasia parin viime vuoden tukkatyyleistäni.


Mutta Katariina Pungman haudattiin pienen tyttärensä kera tammik. Olof Forsberg meni uusiin naimisiin neito Maria Nestenian kanssa saman vuoden jouluk. Raatimies Juhana Tacku-vainajan orvot lapset olivat osaksi holhoojansa, heidän isänsä sisarenmiehen Jaakko Callian, osaksi isäpuolen , kauppias Forsbergin hoidossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit