perjantai 17. elokuuta 2018

Avioeron toinen vaihe hinta

Avioerohakemus hinta. Pelkällä hakemuksen käsittelyllä on oma hintansa. Jos hakemuksen on tehnyt toinen puoliso yksin, harkinta-aika alkaa siitä, kun hakemus annettiin toiselle puolisolle tiedoksi. Käräjäoikeus ilmoittaa osapuolille harkinta-ajan alkamisesta ja siitä, miten osapuolten on toimittava, mikäli he haluavat lopullisen avioeron.


Mutta oli toinen osapuoli mitä mieltä tahansa, se ei käytännössä muuta asiaa mihinkään itse avioeron suhteen.

Palvelun käyttö on ilmaista. Tiedoksiannon jälkeen eron harkinta-aika lähtee pyörimään, vaikka toinen vastustaisi sitä, ja lopullinen ero tuomitaan aikanaan, vaikka toinen vastustaisi sitä. Kun avioerohakemuksen vireille jättämisestä on kulunut puoli vuotta, avioeron harkinta-aika päättyy. Tämän jälkeen on vuorossa niin sanottu avioeron toinen vaihe. Tällöin esitetään vaatimus avioeron saamisesta ja puolisot voidaan tuomita avioeroon.


Kun avioeron harkinta-aika on päättynyt, alkaa niin sanottu avioeron toinen vaihe. Asia oikeudessa raukeaa, jos tätä vaatimusta ei tehdä viimeistään vuoden sisällä siitä hetkestä, kun harkinta-aika alkoi.

Jos vaan toisen allekirjoitus, niiin haetaan yksin. Googlaamalla avioerohakemus näitä valmiita pohjia kyllä löytyy. Ja luonnollisesti sekä 1- vaihe että 2- vaihe tarvii oman kuponkinsa, vaikkakin yleensä pohja on sama.


Raksitaan vain että haetaanko eroa harkinta-ajan jälkeen (1- vaihe ) vaiko pyydetäänkö avioerotuomiota. Maksu suoritetaan avioeron astuessa voimaan. Ensimmäisen avioerohakemuksen jättäminen ei siis maksa, mutta jos erota haluaa vielä kuuden kuukauden harkinta-ajan jälkeen ja jättää toisen hakemuksen, erosta täytyy maksaa. Vähävaraisilla on mahdollisuus saada maksuton oikeuskäsittely. Mikäli käytät Internet Explorer -selainta, käytä lomakeversiota 1. Tämän lomakkeen voi täyttää selaimessa, tulostaa, tallentaa ja lähettää eteenpäin esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona.


Kun tuomioistuimen aikaisemmin määräämä kuuden kuukauden harkinta-aika on päättynyt voivat puolisot yhdessä tai erikseen hakea avioeroa. Tällöin puolisoiden yhdessä tai toisen puolisoista tulee vaatia tuomioistuinta tuomitsemaan heidät avioeroon. Vaatimus on esitettävä ennen kuin vuosi on kulunut harkinta-ajan alkamisesta. Mikäli hakemuksen on tehnyt vain toinen puoliso yksin, harkinta-aika alkaa, kun hakemus on annettu toiselle puolisolle tiedoksi. Puolison vastustamisella ei ole asiassa merkitystä.


Harkinta-ajan päätyttyä on tehtävä lopullista avioeroa varten uusi hakemus.

Myös sen puolisot voivat tehdä joko yksin tai yhdessä. Saattaisi esimerkiksi olla kohtuutonta, jos puolisoiden jo erillään asuessa, mutta ennen avioeron vireille tuloa toinen saisi lahjan tai perinnön ja tämä saanto johtaisi siihen, että säännönmukaisen puolittamisperiaatteen mukaan hän joutuisi suorittamaan toiselle osapuolelle tasinkoa. Edistämme lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia, seksuaaliterveyttä, moninaisuutta ja ihmisoikeuksia Suomessa ja maailmalla. Lasten päivähoitomaksujen indeksitarkitus tehdään joka toinen vuosi.


Päivähoitomaksut nousevat elokuun alussa siten, että ensimmäisestä lapsesta maksettava korkein maksu nousee seitsemällä eurolla eli 2eurosta 2euroon. Toisesta lapsesta menevä maksu nousee 2eurosta 2euroon. Hakemus ei edellytä avioeron hakemista eikä se itsessään johda avioeroon, vaikka se voidaan tehdä myös avioerohakemuksen yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit