torstai 16. elokuuta 2018

Vuorotteluvapaa loman kertyminen

Palkka ja loman kertyminen vuorotteluvapaan ajalta. Siitä sovitaan työ – tai virkaehtosopimuksessa tai vaihtoehtoisesti omassa vuorottelusopimuksessa. Vuorotteluvapaa vuosiloma. Jos loman kertymisestä ei ole erikseen sovittu niin silloin sitä ei vuorotteluvapaan ajalta kerry lainkaan.


Jos työsuhde on lomanmääräytymisvuoden loppuun mennessä jatkunut yhdenjaksoisesti alle vuoden, työntekijällä on kuitenkin oikeus saada lomaa kaksi arkipäivää kultakin täydeltä lomanmääräytymiskuukaudelta. Opintovapaa kerryttää vuosilomaa. Se edistää työntekijän jaksamista. Työtön työnhakija saa mahdollisuuden kerryttää työkokemusta määräaikaisesta työstä. Hei, olen aikeissa jäädä vuoritteluvapaalle vuoden ajaksi: 1. Työnantaja voi saada uutta osaamista työyhteisöön.


En ole vielä nähnyt tai löytänyt mistään tietoa siitä, että kertyykö v. Perhevapaat ja vuosiloma. Tällöin loma siirretään §:n momentin mukaisesti. Vuosiloman kertyminen perhevapaan aikana. Loman ajankohdasta tulee ilmoittaa mahdollisimman aikaisin, viimeistään kuukautta ennen loman alkamista. Jos kuukauden ilmoitusaikaa ei voida noudattaa, tulee loman aloittamisesta ilmoittaa viimeistään kaksi viikkoa ennen loman alkamista.


Hän ansaitsee täyden loman kuusi kuukautta 2. Työntekijän lyhennetty työviikko alkoi 2. Loman kertyminen Loman kertyminen Lomaa kertyy lomanmääräytymisvuodelta (.-3.) sellaisilta työssäolokuukausilta, joina on työpäivää tai työssäolon veroista päivää (täysi lomanmääräytymiskuukausi). Tämän jälkeen lomaa ei kerry ajalta 1. Tiedoksi annettua eli niin sanotun vahvistetun loman ajankohtaa ei voi muuttaa työnantajan yksipuolisella päätöksellä. Käytämme evästeitä tarjotaksemme mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Jos tuntipalkkaisten työehtosopimuksen piiriin kuuluva työntekijä siirtyy kesken lomanmääräytymisvuotta välittömästi (ilman yhdenkään kalenteripäivän keskeytystä) virkasuhteeseen tai kuukausipalkkaiseksi työntekijäksi, hänellä on oikeus vuosilomaan tai lomakorvaukseen tämän luvun mukaisesti myös siirtymistä edeltävältä saman lomanmääräytymisvuoden.


Suomessa vuosilomaa on päivää, mutta käytännössä vuosilomaa on kuitenkin vain päivää, sillä lomaviikko on kuusipäiväinen työviikon ollessa viisipäiväinen. Milloin kesäloman voi pitää? Näitä ovat kaikki muut viikonpäivät paitsi sunnuntai, kirkolliset juhlapäivät, itsenäisyyspäivä, jouluaatto, juhannusaatto, pääsiäislauantai ja vappupäivä. Jos tämä ei ole mahdollista, loman ajankohdasta voidaan ilmoittaa myöhemmin. Siitä on kuitenkin ilmoitettava viimeistään kahta viikkoa ennen loman alkamista.


Loman pitämisestä on säädöksiä vuosilomalaissa. Lomasta on arkipäivää sijoitettava toukokuun ja syyskuun väliselle ajalle. Vahvistus on sitova. Lomanmääräytymisvuosi poikkeaa kalenterivuodesta ja on 1. Lomaa ansaitaan työsuhteen kestosta riippuen joko tai päivää kultakin täydeltä. Sen sijaan lomarahan ja lomaltapaluurahan maksaminen eivät ole lakisääteisiä, vaan perustuvat sopimukseen.


Jos työntekijällä on työsuhteen päättyessä kertyneitä, pitämättömiä vuosilomapäiviä, maksetaan ne lopputilin yhteydessä lomakorvauksena. Kertymisestä ja sen määrästä sovitaan usein työehtosopimuksessa, joten sieltä kannattaa tarkistaa asiaa. Se tarkoittaa, että lomaa kertyy enintään opintovapaapäivältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit