maanantai 27. elokuuta 2018

Suomen kansalaisuuden hakeminen lapselle

Suomen kansalaisuus lapselle. Lapsella tarkoitetaan kansalaisuuslaissa alle 18-vuotiasta naimatonta henkilöä. Tällä hakemuksella alaikäinen ei voi hakea kansalaisuutta yksin. Jos haet kansalaisuutta myös alaikäiselle lapselle , tarvitset hänestä liitelomakkeen.


Liitelomake riippuu lapsen iästä. Kansalaisuudesta voidaan vapauttaa vain, jos henkilöllä on tai hän saa toisen valtion kansalaisuuden.

Myös ottolapsisuhde saattaa perustaa kansalaisuuden. Lisäksi kansalaisuus on mahdollista saada hakemus- tai ilmoitusperusteisesti sekä syntymäpaikan perusteella. Oleskelulupa lapselle tai vanhemmalle.


Koulutukseen hakeminen. Viranomaisen täytyy panna kansalaisuuden menettämistä koskeva asia vireille ennen kuin viisi vuotta on kulunut kansalaisuuden myöntämisestä. Verkossa tehty hakemus myös maksetaan verkossa. Lisätietoa passin hakemisesta.


Nuoremmalle lapselle englannin kansalaisuuden hakeminen on jäänyt toistaiseksi vielä hakematta, mutta nyt sen ei pitäisi enää olla niin hankalaa, koska hänen syntymänsä aikoihin olimme jo naimisissa.

Miehen aikaisemmassa liitossa syntyneet lapset ovat kaikki saaneet kaksoiskansalaisuuden. Lapsen isän tulee jättää kansalaisilmoitus lapsestaan, jos lapselle halutaan Ruotsin kansalaisuus. Lapsi voi saada kansalaisuuden myös laillistamalla. Jos lapsen vanhemmat menevät naimisiin, heidän ennen avioliittoa syntyneestä lapsestaan tulee tällöin Ruotsin kansalainen, mikäli lapsi on alle 18-vuotias ja naimaton.


Ajokortti ei ole matkustusasiakirja tai virallinen henkilötodistus. Lapsen tietojen ilmoittaminen -lomake lähetetään tietojen rekisteröinnin jälkeen lapsen äidille. Lomakkeesta selviää myös lapsen henkilötunnus. Lapsen nimet ja äidinkieli tulee ilmoittaa lomakkeella kolmen kuukauden kuluessa lapsen syntymästä joko Digi- ja väestötietovirastolle tai seurakunnalle.


Maahanmuuttovirasto ilmoittaa sinulle kansalaisuuden menettämisen uhasta. Perhe ja kansalaisuus. Saat esimerkiksi ilmoituksen äänioikeudesta vain, jos osoitetietosi ovat väestörekisterissä oikein. Venäjän kansalaisuus lapselle.


Hakemuksessa mukana olevaa lasta sanotaan kanssahakijaksi. Lapsen on oltava läsnä, kun jätätte hakemuksen. Arvostan suuresti myös sitä, että hoitajat puhuivat lapselle itselleen - eivät lapselle minun kauttani. Taaempana tietokoneellaan työskentelyä jatkanut, auton siirtämistä vaatinut hoitaja sen sijaan loi meihin välillä lähinnä tympeitä mulkaisuja. Olisin toivonut auton siirtämistä penänneeltä hoitajalta hieman parempaa tilannetajua.


Tämä tarkoittaa, että lapsi on rekisteröity myös Etelä-Afrikassa uudella suomalaisella nimellään.

Tämän jälkeen lapselle voi hakea Etelä-Afrikan passia. Tämä prosessi kestää useita vuosia ja sen voi laittaa vireille noin puoli vuotta lapsen saapumisen jälkeen tai myöhemmin. Kansalaisuuden haku sinällään ei ole mitenkään kamalan monimutkainen prosessi, mutta aikaa siinä vierähtää kuukausia.


Tältä sivulta löydät Digi- ja väestötietoviraston lomakkeet sekä linkit Lomake.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit