keskiviikko 29. elokuuta 2018

Osittainen hoitovapaa opettaja

Jos olet kokonaistyöajassa oleva opettaja , osittainen hoitovapaa toteutetaan lyhentämällä työaikaasi sekä opetustunneista että muusta työajasta. Osittainen hoitoraha. Voit saada osittaista hoitorahaa, kun teet töitä enintään tuntia viikossa lapsen hoidon vuoksi.


Jos työnantaja ei myönnä työntekijälle osittaista hoitovapaata, työntekijällä on oikeus saada työnantajalta selvitys kieltäytymisen perusteista. Hoitovapaa ja osittainen hoitovapaa.

Työsopimuslain mukaan työntekijällä on oikeus saada hoitovapaata vanhempainrahakauden jälkeen lapsensa tai taloudessaan vakituisesti asuvan lapsen hoitamiseksi siihen saakka, kunnes lapsi täyttää kolme vuotta. Jos sopimukseen ei päästä, opettajan opetustuntimääräksi vahvistetaan keskimäärin tuntia viikossa. Kun saat tuen lisäksi palkkaa tai muuta verotettavaa tuloa osittaisen hoitorahan lisäksi, pidätetään vero hoitorahasta lisäprosentin mukaan.


Voit myös pyytää verottajaa lähettämään Kelaan muutosverokortin sosiaalietuutta varten. Opintovapaa vuosiloma. Työntekijälle kertyy myös vuosilomaa opintovapaan aikaan.


Kertymisestä ja sen määrästä sovitaan usein työehtosopimuksessa, joten sieltä kannattaa tarkistaa asiaa.

Sen saa työntekijä, joka on ollut saman työnantajan palveluksessa vähintään kuukautta viimeksi kuluneen kuukauden aikana. Vanhempainvapaan jälkeen voit hoitaa lasta kotona. Voit olla hoitovapaalla, kunnes lapsesi täyttää kolme vuotta. Kela maksaa kotihoidon tukea alle 3-vuotiaasta lapsesta. Hoitaja voi olla lapsen vanhempi tai joku muu, esimerkiksi isovanhempi tai palkattu hoitaja.


Kotihoidon tukea ei voi saada, jos lapsi on kunnan päivähoidossa. Erityisäitiys-, vanhempain- ja hoitovapaa , poissaolo pakottavista perhesyistä sekä poissaolo perheenjäsenen tai muun läheisen hoitamiseksi ovat palkattomia. Sijoitettua lasta voi siis jäädä hoitamaan hoitovapaalle. En jäänyt sitten osittaiselle.


Lakia sovelletaan työ- ja virkasuhteessa. Oikeus opintovapaaseen perustuu opintovapaalakiin. Vuorotteluvapaalla tarkoitetaan järjestelyä, jossa työntekijä vapautetaan määräaikaisesti työtehtävistään. Vuorotteluvapaa hyödyttää monia osapuolia: se edistää työntekijän jaksamista ja työtön työnhakija saa mahdollisuuden kerryttää työkokemusta määräaikaisesta työstä.


Työnantaja puolestaan voi saada uutta osaamista työyhteisöön. Jos opettaja on osittaisella hoitovapaalla, osa-aikaeläkkeellä tai muuten osittaisella virkavapaalla, veso-päiviin osallistutaan samassa suhteessa kuin työaika on täydestä työajasta.

Sen luulisi tietävän, kun kerran tuen maksaakin. Opetusvelvollisuus vastaa täyttä työaikaa. Esikoisen ja kuopuksen välissä tein lyhennettyä työviikkoa eli. Lähtökohtana kannattaa selvittää, että onko osa-aikaisuus peruste ns.


Yleisin osa-aikaisuuden peruste on osittainen hoitovapaa , jonka työantan tulee lähtökohtaisesti myöntää ad. Täällä yksi luokanope ja mietin töihinpaluuta syksylle. Tiedättekö mitään tällaisesta järjestelystä? Ihanne mielestäni olisi jos voisi tehdä 3päiväistä viikkoa. Mahtaako edes onnistua luokanopelta.


Taitaisi olla tuntiopelle helpompi juttu. Voit saada kotihoidon tukea tai yksityisen hoidon tukea, jos lapsi ei ole kunnallisessa hoidossa. Joustavaa tai osittaista hoitorahaa voit saada, jos työaikasi on enintään tuntia viikossa ja etuuden muut edellytykset täyttyvät.


Lastenhoidon tukia ei makseta kuukautta lyhyemmältä ajalta. Yksityisten sopimusalojen työehtosopimuksia sovelletaan kunnallisissa ja valtion yhtiöissä sekä liikelaitoksissa, yhdistyksissä ja säätiöissä sekä mm. Tarkista muut kirjoitukset. Voit tarkistaa irtisanomisaikoihin, irtisanomiseen tai irtisanoutumiseen liittyviä asioita arkistoja selaamalla tai käyttämällä sivupalkissa olevaa hakua.


Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa. Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit