tiistai 21. elokuuta 2018

Hoivayrityksen perustaminen

Keskity yrityksesi pyörittämiseen - hoida kirjanpito Accountor Go -palvelulla! Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Yrityksen perustaminen ei ole vaikeaa, vaikka se joskus siltä saattaisikin kuulostaa.


Olitpa suunnittelemassa, perustamassa tai jo perustanut yrityksesi, olet oikeassa paikassa. Löydät tältä sivustolta kaikki tärkeimmät tiedot kerrottuna niin, että mummosikin ymmärtäisi lukemansa.

Näen asian näin: Monet tarvitsevat sosiaalista kanssakäymistä, välittämistä ja apua arjen askareissa. Autettavat ovat pian niin suuri ryhmä, että kaltaiseni ihmiset, jotka ovat eläkeiän kynnyksellä, mutta eivät saa enää palkkatyötä, pitiäisi ohjata ja kannustaa hoivatyöhön (esim. toiminimellä). Valtakunnallista ja paikallista vaikuttamista pk-yrittäjien puolesta.


Pyrkii kehittämään omaa osaamista. Diakonia-ammattikorkeakoulu, Diak Etelä Helsinki. Hoivayrittäjyys, s. Skitofrenia on vaikea ja yleensä pitkäkestoinen sairaus, joka alentaa ihmisen toimintakykyä huomattavasti.

Iso yrityskauppa nosti Mehiläisen Suomen suurimmaksi hoivayhtiöksi – ainakin hetkeksi. Niskaan hengittää Attendo, joka rakentaa vimmaisesti uusia hoivakoteja. Ennen yrityksen rekisteröimistä ja yritystoiminnan aloittamista pitää varmistaa, mitä lupia toiminta tarvitsee.


Tässä tärkeimmät yrittäjän lupa-asiat. Toiminimen perustaminen – näin se käytännössä tapahtuu! Käymme nyt läpi vaihe vaiheelta sen, miten toiminimen perustaminen käytännössä tapahtuu. Yksityisen sosiaalihuollon ympärivuorokautisten palvelujen tuottajalla on oltava lupa palvelujen antamiseen, kuten eri asiakasryhmien ympärivuorokautisiin asumispalveluihin sekä lastensuojelun ja sijaishuollon palveluihin.


Jos kunta tai kuntayhtymä ostaa hoivayritykseltä palveluluja, kunnan terveys- ja sosiaaliviranomaiset valvovat palvelun tarjoajaa. Toimintaa ei saa aloittaa ennekuin lupa on myönnetty. Yrityksellä täytyy olla riittävät ja asianmukaiset tilat hoivayrityksen pyörittämistä varten sekä riittävästi koulutettua henkilökuntaa. Selvitä huolellisesti yrityksesi perustamisvaiheessa, mitä lupia sinun tulee hakea, mihin rekistereihin sinun tulee rekisteröidä yrityksesi ja mitä ilmoituksia sinun on annettava minnekin.


Kirjassa: Rissanen S, Sinkkonen S, toim. Ota huomioon, että joillakin toimialoilla on erityisiä velvoitteita, jotkut ilmoitukset tulee tehdä säännöllisesti ja jotkut luvat tulee uusia tietyn ajan kuluttua. Oman yrityksen perustaminen on aina hyppy uuteen ja tuntemattomaan.


Yleensä jokaisen hoivayrityksen takaa löytyy yrittäjän suuri halu auttaa vanhuksia ja parantaa heidän elämänlaatua.

Kun luvat ovat kunnossa sekä työntekijät ja ensimmäiset asiakkaat – usein lähipiiristä – löydetty, on seuraava haaste kasvattaa asiakaskuntaa. Juuri ilmestynyt Minustako hoiva-alan yrittäjäksi? Liiketoimintamme on alusta alkaen keskittynyt yritysten perustamiseen ja yritystietojen muuttamiseen Viron kaupparekisterissä (Äriregister). Luvanvarainen toiminta. Ympärivuorokautisia yksityisiä sosiaalipalveluja antavan palvelujentuottajan on haettava toiminnalleen aluehallintoviraston (AVI) lupa.


Omavalvonta on palveluntuottajan työkalu, jonka avulla kehitetään ja seurataan palvelujen laatua toimintayksiköiden päivittäisessä asiakastyössä. Artikkeli perustuu pie-neen aineistoon (haastattelua), jonka keräsin ollessani mukana pohjoiskarjalaisen kunnan hoi-vayrittäjyyttä selvittäneessä projektissa. Projektis-sa tehdyssä selvityksessä tarkastelimme lähinnä kunnan ja hoivayrittäjien välistä.


Sähköinen kirjaaminen auttaa laadunvarmistuksessa, kehittää hoivayrityksen omaa toimintaa ja tekee hoivatyön näkyväksi. Haittapuolena tiukasta kontrollista on sitten se, että esimerkiksi hoivayrityksen perustaminen muuttuu hankalaksi ja kalliiksi. Tiukka kontrolli vaatimuksineen nostaa toiminnan pyörittämisen kustannuksia merkittäväksi ja käytännössä blokkaa pieniä toimijoita pois markkinoilta, mikä sekään ei ole hyvä asia.


Sairaanhoitaja (AMK) Työn tavoitteena on ollut hoiva-alan yrityksen perustamiseen vaadittavien asioi-den sekä omaishoidon palveluntarpeiden kartoitus. Siinä on vaikea toteuttaa muun muassa tarvittavia huone‐ ja hygieniatilojen vaatimuksia ja suosituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit