keskiviikko 8. elokuuta 2018

Poliisin löytötavaratoimisto

Espoon pääpoliisiaseman löytötavaratoimisto käsittelee Espoon ja Kauniaisten löytötavaroita. Mikäli olet kadottanut jotain kumppaneidemme tiloihin, voit tiedustella löytötavaroita soittamalla tai poikkeamalla toimipisteessämme. Pirkanmaan löytötavaratoimisto Toimintaperiaate. Löytyneitä polkupyöriä otetaan vastaan ensisijaisesti keskiviikkoisin. Löytötavaratoimisto on avoinna ma–pe kello 9–12.


Jos on löydetty pienikokoinen tavara, kuten lompakko, avainnippu tai kännykkä, sen voi toimittaa Turun pääpoliisiaseman A-oven yhteydessä olevaan löytötavaroiden postiluukkuun. Päijät-Hämeen poliisin löytötavaratoimisto neuvoo. Kun löydät esineen, toimita löytö lähimmälle poliisille tai ilmoita asiasta, jos et voi toimittaa sitä. Oman turvallisuutesi varmistamiseksi älä ota itse yhteyttä löydön omistajaan. Kyseessä on tällöin niin sanottu express-passi.


Express-passit valmistuvat kello mennessä, jos hakemus on jätetty samana päivänä ennen kello ja ehditty myöntää poliisin toimesta. Kello jälkeen jätettyjen hakemusten osalta, passin voi noutaa seuraavana arkipäivänä. Hoidamme julkista löytötavaratoimiston tehtävää valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti ja annamme löytötavaraneuvontaa. Passi- ja henkilökorttihakemuksia otetaan vastaan ajanvarauksella keskiviikkoisin klo - 16.


Asiointipisteen henkilökunta avustaa tarvittaessa ajanvarauksen teossa. Saat vastauksen h kuluessa. Arvoesineet kuten passit, lompakot, kamerat jne lähetetään kerran viikossa poliisin löytötavaratoimistoon Tukholmaan.


Vaatteita, kenkiä ja muita tavaroita säilytetään laivalla enintään viikon ja ne annetaan sitten hyväntekeväisyyteen. Sisä-Suomen poliisilaitos Jyväskylän poliisiasema sijaitsee kunnassa Jyväskylä, alueella Keskusta. Se on perustettu 1. Lain mukaan löydetyt, poliisin myöntämät asiakirjat pitää toimittaa välittömästi poliisille. Poliisin myöntämät asiakirjat.


Moni löytötavaratoimisto kertoi Kuningaskuluttajalle säilyttävänsä löydettyjä poliisin myöntämiä asiakirjoja jonkin aikaa ennen kuin toimittaa ne poliisille. Lapin poliisilaitos Kemin poliisiasema sijaitsee kunnassa Kemi, alueella Sauvosaari. Arkipyhien aikaan poliisin asiakaspalvelut ovat yleensä kiinni. Avoinna Saaristonkadulla on vain poliisin palvelupäivystys, joka ottaa vastaan asiakkaita kello 8–16. Päivystyksessä voi tehdä esimerkiksi rikosilmoituksen.


Jos välimatka poliisin luokse on pitkä, voidaan Linnan mukaan sopia, että omistajan löytyessä annetaan tälle löytäjän yhteystiedot, jolloin osapuolet voivat yhdessä sopia, miten luovutus tapahtuu. Aikarajaa sille, miten kauan toisen omaisuutta voi pitää hallussaan, Linna ei osaa sanoa. Kaikkia löytötavaroita ei pidä poliisin mukaan ilmoittaa sosiaalisen median löytötavararyhmiin. Henkilöpapereita sisältävät lompakot, korut ynnä muut tulisi toimittaa mahdollisimman pikaisesti poliisin löytötavaratoimistoon, koska se on paikka, mihin kadonnutta omaisuuttaan kaipaavat yleensä ensimmäiseksi ottavat yhteyttä. Uudet tilat ovat lupapalveluiden yhteydessä.


Sinne voi toimittaa muun muassa talteen otetut polkupyörät, lompakot, kännykät, avaimet ja muut löytötavarat. Tässä palvelussa voit jättää ja lukea ilmoituksia löytötavaroista. TOIMIMME YHTEISTYÖSSÄ LUKUISIEN HOTELLIEN, RAVINTOLOIDEN, KAUPPAKESKUSTEN, LAITOSTEN JA LIIKENNÖITSIJÖIDEN KANSSA. Yksityisen löytötavaratoimiston toiminta perustuu löytötavaralain luvun §:ssä määriteltyjen laitoslöytöjen hoitamiseen yhteistyöyritysten ja -yhteisöjen puolesta.


Oulussa ja Kajaanissa on erillinen löytötavaratoimisto. Palvelupäivystysten puoleen kannattaa kääntyä, kun kyseessä ei ole kiireellinen poliisiasia. Kun kansalainen tarvitsee kiireellisesti poliisin apua tai poliisin paikalle, silloin on soitettava hätänumeroon 112.


Se onnistuu myös sähköisesti netissä, jos kyseessä on vähäinen rikos eikä se vaadi poliisilta välittömiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit