torstai 30. elokuuta 2018

Tulli laskuri

Tulliasiat kuntoon muuttuvassa maailmassa - tullilainsäädäntö ja tullausmenettelyt. Useampi koulutettava? Selvitä tullimaksu ja arvonlisävero ennen kuin tilaat netistä.


Tulliselvitys eli tullaus tarvitaan yleensä, jos tilauksesi toimitetaan EU:n ulkopuolelta. Tullilaskuri opastaa, mitä sinun pitää tehdä, kun tullaat tilaamasi tavarat. Tervetuloa tullilaskuriin!

Tä­män las­ku­rin a­vul­la vo­it hel­pos­ti las­ke­a mak­sut, jot­ka si­nun täy­tyy mak­saa tul­lis­sa e­si­mer­kik­si ul­ko­mail­ta ti­la­tuis­ta tuot­teis­ta. Netistä tilaajalle. Tavaran tilaaminen ulkomailta on helppoa, mutta tilaamisessa voi olla rajoituksia tai kieltoja, ja tavaran maahantuontiin voi liittyä tullaamista ja verojen maksamista. Tulli vertailee päästöksessään nykyisen autoverolain ja vanhojen autoverolakien antamia prosentteja. Auto verotetaan sen lain mukaan joka antaa pienemmän prosentin.


Tämä laskurimme huomioi vertailun nykyiseen autoverolakiin, eikä ainoastaan listaa vanhojen lakien prosentteja. Hintatietojen haussa voit käyttää Verohallinnon määrittämää ajoneuvotunnistetta tai valita alempana olevista kentistä haluamasi vaihtoehdot. Täytä kaikki kentät.

Autoverolaskuri on nopea ja helppokäyttöinen ratkaisu arvioida autovero tuontiautoille ja moottoripyörille. Valitse ensi rekisteröintivuosi jonka jälkeen haet Tullin Mahti-hintajärjestelmästä yleisen myyntihinnan kyseiselle autolle. Arvioi autoveron määrää ajoneuvon tietojen perusteella. Laskuri laskee autoveron määrän.


Hae ajoneuvon yleinen myyntihinta hintatietopalvelusta. Hae veroprosentti veroprosenttitaulukosta. Laske arvio keräämiesi tietojen perusteella: auton yleinen myyntihinta x veroprosentti = autoveron määrä (arvio). Anna kaksi arvoa niin saat tuloksia. Tulli on avannut nettitullasta varten nettituontipalvelun 29.


Palvelussa voi netin kautta pankkitunnuksilla helposti suorittaa lähetyksen tullauksen käymättä tullissa, mikäli on tarvetta. EU:n sisältä saapuvia lähetyksiä ei juurikaan tarkisteta mutta tämäkin on mahdollista esimerkiksi kun sisällön voidaan epäillä olevan jotain laitonta. Jos Tulli ei ETA-alueen ulkopuolelta tilaamaasi pakettia tarkista niin olet siitäkin huolimatta velvollinen maksamaan arvonlisäveron.


Tulli on kertonut veroprosentit, joilla se tästä lähin verottaa useita yksityishenkilöiden Suomeen tuomia autoja. Veroprosentteja sovelletaan myös, kun Tulli oikoo aiemmin väärin verotettuja tuontiautoja. Syötä mihin tahansa kenttään arvo, niin laskuri kertoo sinulle tuloksen muihin kenttiin. Voit esimerkiksi syöttää arvonlisäveron, jolloin saat tulokseksi verottoman ja verollisen hinnan.


EU:n ulkopuolelta tuotavista autoista kannetaan autoveron lisäksi tulli ja maahantuonnin arvonlisävero.

ALV-laskurin käyttö. Tulli määrää kuitenkin edelleen tullimaksun, jos sen maksunvelvollisuus on olemassa. Tiedot perus­tuvat Tul­lin julkai­semiin kuukausi­taulukoihin.


Tullin aineis­tot sisäl­tävät huomat­tavasti epä­johdon­mukai­suuksia, joita ei ole erik­seen kor­jat­tu ylei­simpiä kirjoi­tus­virhei­tä lukuun­ottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit