maanantai 1. lokakuuta 2018

Automaattinen nopeusvalvonta sakkorajat

Automaattinen liikennevalvonta. Vilkkaasti liikennöidyillä teillä poliisi valvoo ajonopeuksia myös automaattisilla nopeusvalvontalaitteilla. Poliisin sakotuskäytäntö.


Olen ymmärtänyt, näin alhaisesta ylinopeudesta selviäisi huomautuksella. Miten tämä on mahdollista? Kuinka sakosta voi valittaa? Mutta mitä tapahtuu seuraavaksi? Kirje kotiin tulee pian.


Vanhempi konstaapeli Juha Jääskeläinen kertoo kuitenkin Itä-Suomen poliisista, ettei poliisi pysty pysäyttämään esimerkiksi kaikkia ylinopeutta ajavia autoilija, vaikka poliisi ne havaitsisikin. Houkutus ajaa ylinopeutta voi kesäkeleillä olla suuri. Moni pohtii, kuinka paljon ylinopeutta voi ajaa ilman, että siitä tulee huomautusta tai sakkoa.


Käytännössä iso joukko peltipoliiseilla havaituista pienistä ylinopeuksista, jotka ennen aiheuttivat kirjallisen huomautuksen, johtavat jatkossa rikesakkoon. Liikenteenvalvontakameran ottaman kuvan perusteella annettua rikesakkoa ei kannata maksaa heti. Ensin kannattaa tarkastaa, että on todellakin itse ajanut autoaan kyseisenä aikana kyseisessä paikassa. Rikesakot vaikuttavat ajo-oikeuteen. Kolme rikesakkoa vuodessa lennättää kortin joksikin aikaa kuivumaan.


Eli millään prosenteilla ei pelata, vaan sakkorajat ovat edellämainitut vakiot aina ja kaikkialla, riippumatta paikallisesta nopeusrajoituksesta. Siten matalimman rikesakon alaraja ylittyy silloin, kun ajoneuvon nopeus on vä-hintään kilometriä tunnissa suurempi kuin tiellä vallitseva nopeusrajoitus. Kahdella kytkimellä toimiva vaihteisto on kuudenkympin vauhtiin päästyään ehtinyt hyvästä väännöstä johtuen päässyt jo seiska-vaihteelle.


Kaasutankillisella ajaa 420­4km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit