maanantai 3. kesäkuuta 2019

Tasekirja englanniksi

Katso sanan tasekirja käännös suomi-englanti. Glosbessa, ilmaisessa online-sanakirjassa. Selaa miljoonia sanoja ja sanontoja kaikilla kielillä.


Kirjanpitoasetuksen mukaiset tuloslaskelman ja taseen kaavat sekä kirjanpitotilit. Rinnakkaistekstit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Mikäli taseen yksittäisen nimikkeen kohdalle ei tule lukua, jätetään nimike pois.


Taseessa ei tarvitse käyttää alla olevia numero- ja kirjaintunnisteita. Tase- ja tuloslaskelma sekä tilien nimet tulostettavissa englanniksi. Lisätiedot hintatietoineen saa Atsoftista. Työsopimus suomeksi, ruotsiksi, englanniksi (pdf) Työsopimus ulkomaantyöhön suomeksi, ruotsiksi, englanniksi (pdf) Työsuhdeasian valvontapyyntö (pdf) Työtapaturmailmoitus työsuojeluviranomaiselle (pdf) Työtodistus, sisältää arvioinnin (pdf) Työtodistus, ei sisällä arviointia (pdf) U. Ulkomaisen työntekijän työnteko-oikeuden.


Tasekirja on säilytettävä vähintään vuotta¹ tilikauden päättymisestä eli pusta, jona tilikausi on päättynyt eli 31. Käännös sanalle kirjanpitovelvollinen suomesta englanniksi. Sanakirja sisältää kieltä mm. Mitä on kirjanpito ja miksi sitä pidetään?


Kirjanpidon tärkein tehtävä on tuottaa tietoa yritykselle itselleen. Suomienglantisanakirja. Tuloslaskelma kertoo toiminnan tuloksellisuuden, tase kertoo muun vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta. Tase on yksi yrityksen taloudellisen tilan arvioimiseen käytetyistä taloudellisista raporteista.


Tase mittaa yrityksen omaisuuden ja velkojen arvoa tiettynä ajankohtana. Jos kirjanpitovelvollinen on tehnyt vuokrasopimuksen, jonka kohteena olevaan hyödykkeeseen perustuvat riskit ja edut siirtyvät olennaisilta osin vuokralleottajalle sopimuskauden alkaessa, vuokralleantaja saa merkitä hyödykkeen tilinpäätökseensä siten kuin se olisi myyty ja vuokralleottaja siten kuin se olisi ostettu. Kun taas tasekirja liitetietoineen on yleensä osakeyhtiöllä julkista ja julkaistavaa tietoa. Tase-erittelyt ovat vain yrityksen käyttöön tarkoitettuja tietoja.


Uuden kirjanpitolain myötä tasekirja -nimestä on luovuttu ja sen sijaan jatkossa puhutaan yksinkertaisesti tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta. Uutta on sekin, että tilinpäätöksen asiakirjat saavat olla pelkästään sähköisessä muodossa. Siirtovelat ja muut velat määrittely. Taseen siirtovelkoihin tai muihin velkoihin kirjaamisessa on omat ohjeensa, jotka käytännössä ovat aiheuttaneet useille taloushallinnon kanssa työskenteleville epäselvyyttä, mitä nämä erät pitävät sisällään. Tästä arkistosta löytyvät Fortumin julkaisemat taloudelliset raportit ja esitykset, webcast-tallenteet sekä kestävän kehityksen raportit.


Etsiessäsi tiettyä julkaisua valitse kategoria ja vuosi rajataksesi hakutulosten määrää. Kirjanpitolain mukaan pienen yhdistyksen tilinpäätös käsittää tulolaskelman, taseen ja niiden liitteenä ilmoitettavat tiedot. Tilinpäätös laaditaan tilikaudelta (yleensä kalenterivuosi).


Tämä kirjoitussarja on julkaistu päivitettynä Yhdistysneuvoja Antti-Juhani Kaijanahon sivustolla. Luethan myös sarjan johdanto-osan. Tässä postauksessa käsitellään kirjanpitoaineiston säilytystä 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit