maanantai 3. kesäkuuta 2019

Sosiaalisen verkoston kartoitus

Pääasiassa sosiaalisen verkoston kartoittaminen tapahtui keskustelun ja haastattelun yhteydessä säännöllisten kontrollikäyntien yhteydessä. Vastauksissa oli mainittu jo olemassa olevien sosiaalisen verkoston kartoittamiseen kehitetyistä malleista mm. Sosiaalisen verkoston ei tarvitse olla erityisen laaja ja sisältää monia kymmeniä ihmisiä. Määrää tärkeämpää on se, että olet verkostoosi itse tyytyväinen. Ei siis ole olemassa yhtä ainoaa ja oikeaa sosiaalisen verkoston ihannetta, jota meidän jokaisen pitäisi tavoitella.


Omaishoidon työntekijä selvittää omaishoitoperheen sosiaalisen tuen tarpeet lähipiirin verkostokartan avulla. Sosiaalisen myynnin yksi tärkeimmistä tavoitteista on kehittää kommunikaatiota ja syventää suhdetta asiakaskandidaattien kanssa myyntiprosessin vaiheiden ohella. Verkostokartasta selviää myös virallinen, kodin ulkopuolinen apu.


Pääosaa onnistuvassa sosiaalisessa myynnissä näyttelevät pikemminkin vahva vuorovuovaikutus ja aito auttaminen kuin tekniset himmelit ja työkalut. Sosiaalinen pääoma viittaa sosiaalisen rakenteen yhteisöllisiin piirteisiin, kuten sosiaalisiin verkostoihin, normeihin ja luottamukseen. Nämä sosiaalisen rakenteen piirteet edistävät henkilöiden välistä kanssakäymistä helpottamalla verkoston jäsenten välistä vuorovaikutusta ja toimintojen koordinointia. Perhetyö ei vaadi lastensuojelun asiakkuutta.


Kunnat järjestävät perhetyötä eri tavoin. Artikkeli on osa Työnhakijan some-opasta, johon kokoamme vinkkejä sosiaalisen median hyödyntämisestä työnhaussa. Laajasta verkostosta on hyötyä työnhaussa. Verkoston merkitystä työnhaussa ei voi korostaa liikaa.


Sosiaalisen median ansiosta meillä kaikilla on mahdollisuus kasvattaa verkostoja yli kaveripiirin ja työyhteisön rajojen. I Päivittäiset toiminnat Itse. Roolin tunnistaminen edellyttää riittävää vuorovaikutusta vanhuksen ja muiden ihmisten välillä. Vanhuksen sosiaalinen verkosto on tärkeä turvallisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteen tarjoaja. Hoitaja voi omalla toiminnallaan tukea vanhuksen sosiaalisen verkoston täydentämistä.


Asiakkaan sosiaalisen verkoston (esim. perhe tai lähiverkosto) kutsuminen mukaan yhteistyöhön on asiakastyön voimavara ja onnistumisen avain. Kaikki asukkaamme yhdessä muodostavat laajan sosiaalisen verkoston. Monipuoliset toimintamuotomme tarjoavat kosketuspinnan tähän verkostoon, mikä puolestaan mahdollistaa vertaistuen toteutumisen. Tätä kautta on syntynyt tiiviitä kaveruussuhteita sekä avioliittoonkin johtaneita parisuhteita. Toimintakyvyn arviointi on tärkeä osa muun muassa sosiaali- ja terveysalan ja työvoimahallinnon ammattilaisten työtä.


He arvioivat erilaisten menetelmien avulla asiakkaidensa toimintakykyä. Toimintakyvyn kartoitus ja liikkumiskyvyn testit ikääntyneiden hyvinvointia edistävissä palveluissa Liitteeseen 1. Kysytään lapselta, onko hän huolissaan kenenkään päihteiden käytöstä Verkostopalaverit, oppilashuoltoryhmät Keskustellaan vanhempien kanssa kasvatus- ja Kirjataan huoleen liittyvät havainnot ja tukitoimet Kotiin suunnattu interventio esim. Ikääntyneen sosiaalisen verkoston tulee perustua yksilöllisiin tarpeisiin, eikä päinvastoin palvelu-organisaation tarpeisiin.


Ikääntyneiden sosiaalisten verkostojen johtamisella yritetään saada mukaan uusia toimijoita. Tukihenkilötyön tavoitteena on lapsen tai nuoren toimintakyvyn ja arjenhallinnan tukeminen ikätasoisesti sekä verkoston mahdollisuuksien kartoitus ja hyödyntäminen. Yksilöllinen toteutus huomioi kokonaisvaltaisesti asiakkaan elämäntilanteen ja tuen tarpeen. LP –työssä se tarkoittaa kodin, perheen ja lapsen sosiaalisen verkoston , varhaiskasvatuksen, koulun, lasten ja nuorten vapaa-ajan ympäristöjen, naapuruston sekä tarvittavien palveluiden yhteistä toimintaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin varmistamiseksi. Kumppanuuden luominen on erityisen tärkeää silloin, kun lapsella tai nuorella ilmenee tuen tarvetta.


Koulututkimusten mukaan lapsikohtaisia keskusteluja ja perhekohtaista yhteydenpitoa pidetään tärkeinä ja yhteistyön tulisi painottua sosiaalisen verkoston , luottamuksen ja yhteisöllisen tuen luomiseen, ei vain ongelmiin puuttumisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit