tiistai 31. tammikuuta 2017

Avoin yhtiö voitonjako

Avoin yhtiö syntyy rekisteröimisellä. Yhtiö on ilmoitettava rekisteröitäväksi kolmen kuukauden kuluessa yhtiösopimuksen allekirjoittamisesta tai yhtiön perustaminen raukeaa. Ennen rekisteröimistä yhtiö ei voi hankkia oikeuksia eikä tehdä sitoumuksia eikä myöskään olla asianosaisena tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa. Jotta avoimen yhtiön voi perustaa tulee kahden tai useamman henkilön (eli yhtiömiehen) tehdä yhtiösopimus.


Jos myöhemmin osakkaiden lukumäärä esim. Se on helppo perustaa ja joustava hallinnoida, mutta omistajat vastaavat talousasioista henkilökohtaisesti. Myös muutama muu seikka poikkeaa muista yhtiömuodoista.


Lue tästä, miten avoimen yhtiön perustaminen käytännössä toimii. Yhtymän tuloverotuksen toimittaminen jakautuu toiminnan tuloksen laskentaan yhtymän tulolähteissä, esimerkiksi elinkeinotoiminnan tulolähteessä, ja tuloksen verottamiseen yhtiömiehen tulona. Voitonjako pienentää suoraan voitonjakajan omaa pääomaa.


Kuluna tuloslaskelmassa jaettua voittoa ei miltään osin ole mahdollista käsitellä, voitonjaon mahdolliset sivukulut sen sijaan ovat tuloslaskelmassa käsiteltäviä kuluja. Saajalleen voiton­jako on tuloslaskelmassa käsiteltävä tuotto. Yhtiömiehet voivat sopia että yksityisotot maksetaan palkan sijasta automaattisesti tilille sovittuina päivinä.


Kaikki yhtiömiehet ovat vastuunalaisia, eli he ovat henkilökohtaisesti vastuussa yrityksen veloista, sitoumuksista ja velvoitteista – aivan samaan tapaan kuin toiminimiyrittäjätkin. VOITONJAKO Yhtiön voitto jaetaan tasan yhtiömiesten kesken. YHTIÖMIEHEN KUOLEMA Yhtiömiehen kuoltua yhtiötä ei tarvitse purkaa, vaan hänen tilalleen tulevat hänen oikeudenomistajansa sitä mukaan, kun he ovat täyttäneet kahdeksantoista (18) vuotta. Käytännössä tosin kaupparekisteri vaatii, että henkilöyhtiön pakollisen rekisteröinnin yhteydessä on toimitettava kirjallinen yhtiösopimus, jossa on kerrottava ainakin yhtiömiesten nimet ja se, onko kyseessä avoin yhtiö vai kommandiittiyhtiö. AKL säätää eräistä säännöistä, joista yhtiösopimuksessa ei voida poiketa.


Suomessa on mahdollista harjoittaa yritystoimintaa seuraavissa yritysmuodoissa: yksityinen elinkeinonharjoittaja, avoin yhtiö , kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö, osuuskunta ja ulkomaisen yhtiön sivuliike. YTJ-yrityshaussa voit hakea yritysten perustietoja Y-tunnuksella. Henkilöyhtiömuotoja ovat kommandiittiyhtiö ja avoin yhtiö.


Yritysten ja yhdistysten tietojen hakeminen on maksutonta. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Tärkeämpää on miettiä, milloin avoin yhtiö kannattaa. Kommandiittiyhtiö ja avoin yhtiö voidaan perustaa ilman, että vastuunalaiset. Toinen yhtiömies voi olla esimerkiksi muu yhtiö tai aatteellinen yhdistys.


Sivun meta description. Perustamisilmoitus Yrityksen tai yhteisön perustamisesta on ilmoitettava PRH:n kaupparekisteriin, yhdistysrekisteriin tai säätiörekisteriin sekä tarvittaessa Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin. Kuten avoin yhtiö myös ky sopii pieneen tai keskisuureen toimintaan tähtäävän yrityksen muodoksi. Yhtiömiesten välinen täysi luottamus ja yhteistyökyky on tärkeää.


Avoimen yhtiön sijaan kannattaa valita kommandiittiyhtiö, jos halutaan, että osa yrittäjistä rahoittaa yritystä lähinnä pääomalla ja osa lähinnä työpanoksella. Keskinäisen vakuutusyhtiön voitonjako tapahtuu antamalla vakuutuksenottajille maksunalennuksia tai –palautuksia taikka maksuttomia lisäetuja. Vieraan pääoman korot.


Käyttäytyvät tuloslaskennassa kuten menot. Oman pääoman korvaukset. Osingonjako (oy) Voitto-osuudet ( avoin yhtiö ja ky) Eivät ole yrityksen menoja tuloslaskennassa, vaikka aiheuttavat kassastamaksuja. Tämän kirjoituksen tarkoitus on kertoa sinulle kommandiittiyhtiöstä ja sen perustamisesta mahdollisimman maanläheisesti ja ymmärrettävästi.


Ihotautitalo on avoin kaikille asuin- tai hoitopaikasta riippumatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit