tiistai 10. tammikuuta 2017

Oman rahan siirto yritykselle

Get a day-by-day itinerary. Plan a trip itinerary in minutes! Miten saat liikuttaa rahaa oman taskun ja firman välillä? Kirjanpito Leena Reunanen Uncategorized Yrittäjyys 16. Joskus yrittäjälle harmaita hiuksia tuottaa kysymykset rahan liikuttamisesta oman tilin ja yrityksen tilin välillä.


Rahan ottamiseen ja verotukseen vaikuttaa suuresti yritysmuoto , joten käsittelemme alla tiivistetysti niin toiminimiyrittäjiä kuin osakeyhtiön pyörittäjiäkin koskevat yleisimmät tilanteet. Maksu tapahtuu puhelinnumeroa käyttäen, joten maksaja ei tarvitse tietoa vastaanottajan tilinumerosta rahan siirtämiseen. Raha siirtyy tililtä tilille välittömästi ja myös maksunsaaja näkee sen heti, minkä takia Siirto voi korvata käteisen henkilöiden välisissä maksuissa.


Kun yhtiö on perustettu ja sijoittaminen sen kautta olisi ajankohtaista, miten toimitaan käytännössä? Sijoitusyhtiön perustajilla on tavallisesti sijoitusomaisuutta omissa nimissään, jotka halutaan mahdollisesti siirtää yhtiöön, tai rahaa, jota halutaan sijoittaa yhtiön kautta. Tässä kirjoituksessa on esitelty kolme yleisintä kirjanpidollista tapaa käsitellä omat siirrot. Pääomalainaa voi yritykselle antaa kuka vaan, mutta useimmiten se on osakas itse. Jos ulkopuolinen haluaa antaa lainaa yritykselle , niin oletettavasti hän vaatii lainalle takaisinmaksusuunnitelman ja koron, joka kuuluisi olla suurempi kuin muissa lainoissa, koska laina on muita lainoja huonommassa asemassa eikä sille voi antaa vakuutta.


Kumpi on kannattavampaa: oman toiminimen perustaminen vai laskutuspalvelun käyttö? Kaikenkattavaa vastausta ei ole, mutta tällä tarkistuslistalla pääset alkuun. Päätökseen vaikuttaa mm. Kun osakkaat lainaavat rahaa yhtiölle, veroseuraamuksia tai aikarajoja ei käytännössä ole. Jos sen sijaan lainaus tapahtuu toiseen suuntaan eli yhtiöltä osakkaalle, joutuu tästä verolle.


Näin on toki pakko olla, eihän kukaan muuten maksaisi palkkoja vaan lainaisi rahaa yhtiöltä, eikä koskaan maksaisi takaisin. Lainaa yhtiöltä kutsutaan osakaslainaksi. Nordean Siirto –sovellus hyödyntää Siirto -maksujärjestelmää, johon myös muut pankit ja maksupalvelutarjoajat kytkeytyvät.


Maksua tehdessäsi syötät puhelinnumeron tilinumeron sijaan. Kun puhelinnumero löytyy Siirto -maksujärjestelmästä, näet maksun saajan nimen. Maksu näkyy vastaanottajalla välittömästi pankista riippumatta. Lahja ja lahjavero. Jos lapsi on yli 15-vuotias, hän voi avata asiakaspalvelupisteellämme oman tilin myös yksin palkkatulojaan tai suoraan hänelle maksettavia sosiaalietuuksia varten.


Tällöin vanhemmat voivat saada tiedot lapsen tilistä, mutta tiliä ei voi käyttää ilman hänen suostumustaan. Rahojen siirtelyssä sekä omaisuuden myymisessä yritykselle on muutamia seikkoja, jotka uuden yrittäjän kannattaa heti. Pienyritykselle ja yrittäjälle.


Keskisuurelle ja suurelle yritykselle Tarvitsetko rahoitusta uudelle yritykselle tai toimivalle yritykselle ? Tällöin oman käytön verotus konkretisoituu tilanteissa, kun elinkeinonharjoittaja siirtää tavaran liiketoiminnan sisällä verolliselta toimialalta verotuksen ulkopuoliselle toimialalle. Arvonlisäverollista omaa käyttöä on ainoastaan siirto tai muu muutos sellaiseen käyttöön, joka ei oikeuta vähennykseen. Oman rahan käyttö olisi selkeintä aina kierrättää firman tilin kautta. Vähennyksiin hankinnat kuitenkin saat kunhan ostokuitissa on näkyvissä myös firmasi nimi. Eli nyt kun on oma toiminimi perustettu ja pitäisi tehdä hankintoja.


Tilisiirto mistä tahansa pankista tapahtuu kirjautumalla Paypal-tilille ja klikkaamalla ”Account balance” -tekstin alapuolelta ”Top Up” -linkkiä. Avautuvalta sivulta näet tiedot rahansiirtoa varten. Osakesäästötilillä voi sijoittaa koti- tai ulkomaisiin pörssiosakkeisiin tai monenkeskisessä kaupankäyntijärjestelmässä kaupankäynnin kohteena oleviin osakkeisiin (Suomessa esimerkiksi Nasdaq First North -kauppapaikka).


Voit avata osakesäästötilin jo nyt. Vähäisen oman käytön määränä pidetään 8euroa (ilman veron osuutta) vuodessa. Otettaessa tavara tai palvelu vain osittain omaan käyttöön veroa suoritetaan siitä määrästä, joka vastaa oman käytön osuutta hyödykkeen koko käyttötarkoituksesta.


Kirjaudu sisään omalle Paypal-tilillesi 2. Rahan siirto onnistuu helposti omasta verkkopankistasi, lyhykäisyydessään näin: 1. Seuraa ohjeita, niin saat siirrettyä rahat Paypal-tilillesi noin minuutissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit