maanantai 30. tammikuuta 2017

Kirjanpitolaki

Kirjanpitolaki

Kaikki kirjat edullisesti samasta paikasta. Vaikka yhtiöllä ei olisi toimintaa, niin kirjanpito ja tilinpäätös on laadittava. Uusi kirjanpitolaki tuo kuitenkin helpotuksia pienyritysten ja mikroyritysten kokoluokissa oleville yhtiöille, sillä tilinpäätöksen liitetiedoissa ei enää vaadita niin paljon tietoja kuin aikaisemmin.


Kirjanpitolaki

Kirjanpitolaki uudistui. Uudistettu kirjanpitolaki astui voimaan 1. Tältä sivustolta löydät kaiken tarvittavan tiedon uudistuneeseen lakiin ja asetuksiin. Mitä on kirjanpito ja miksi sitä pidetään?


Tuloslaskelma kertoo toiminnan tuloksellisuuden, tase kertoo muun vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta. Lainsäädäntöön on tältä osin tuotu mahdollisuudet mm. IAS 17- ja IAS 40-standardien mukaisesti.


Uudistunut kirjanpitolaki sisältää pienyritysten hallinnollista taakkaa helpottavia muutoksia kuten pienkonsernien vapautus konsernitilinpäätöksen laadinnasta ja rahoituslaskelman laatimisvelvollisuuden rajoittaminen. Uusi laki hyväksyttiin eduskunnassa 18. Kun yritys hankkii esimerkiksi jonkin koneen tai laitteen, tästä aiheutuu yritykselle kulua. Tämä kulu rasittaa yrityksen tulosta.


Poistojen ideana on, että tätä kulua voidaan jaksottaa sen vaikutusajalle. Seuraavaan listaan on koottu yhdistyksen taloushallinnon ja kirjanpidon perussäännöt. Yhdistys on aina kirjanpitovelvollinen. Uudistuneella kirjanpitolailla on vaikutuksia yhdistysten ja säätiöiden taloudelliseen raportointiin. Valtioneuvoston asetus pien- ja mikroyrityksen tilinpäätöksessä esitettävistä tiedoista.


Kirjanpitolaki

Muutoksen perustana on 26. EU:n tilinpäätösdirektiivi, jonka tarkoituksena on ollut vähentää erityisesti pienyrityksiä koskevaa byrokratiaa ja yksinkertaistaa niiden tilinpäätöksiä koskevia säännöksiä. Menotosite on yleensä ulkopuolisen antama. Tyypillinen menotosite on esimerkiksi käteiskuitti. Edilexin hakutoiminnot ohjaavat löytämään helposti relevantit sisällöt.


Kaikkiin aineistoihin kohdistuvissa hakutuloslistauksissa näet vasemman reunan rajaa hakua -navigaatiossa koko ajan, mitä hakuun löytyvää sisältöä palvelussa on. KauppakamariTieto ja Ammattikirjasto ovat uudistuneet. Vaihda salasanasi, kun kirjaudut ensimmäisen kerran uusille sivuille.


Kirjanpitolaki

Kom ihåg att byta ditt lösenord då du loggar in för första gången till de nya sidorna. Yrityksien ja yhteisöjen kirjanpito sisältää rahaan ja talouteen liittyviä kirjauksia, jotka perustuvat tositteisiin eli kuitteihin. Koska uusi kirjanpitolaki ei edellytä liikevaihtoon kirjattavilta tuotoilta enää niiden kuulumista varsinaiseen toimintaan, tulee harkittavaksi missä erässä esimerkiksi säännöllisesti saatavat vuokratuotot tulisi esittää. Satunnaiset tuotot ja satunnaiset kulut-ryhmiä ei enää ole uudessa kirjanpitolaissa.


Lähetetään 2-arkipäivässä. Tämän lisäksi useissa erityislaeissa on kirjanpitoa koskevia erityissäännöksiä. Edilex Ympäristö yhdistää EHS-tiedon ja juridiikan.


Se pitää sinut tehokkaasti ajan tasalla ympäristö- ja työsuojelulainsäädännön (EHS: Environment, Health and Safety) muutoksista. Visma on Pohjoismaiden johtava yritysohjelmistojen, taloushallinnon palveluiden sekä IT-projekti- ja konsultointipalveluiden tarjoaja. Oleellisin uusi asia kirjanpitolaissa on varmastikin uudet kokorajat, joiden mukaan eri kokoisia yrityksiä säädellään.


Kun aiemmin kirjanpitolaki tunsi vain jaottelun pieniin ja suuriin, niin nyt keskuuteemme saapuvat mikroyritykset, pienet yritykset ja suuryritykset. Kunnan kirjanpitovelvollisuuteen, kirjanpitoon ja tilinpäätökseen sovelletaan sen lisäksi, mitä kuntalaissa säädetään, kirjanpitolaki a. Tilitoimiston asiakkaista kaksi ensiksi mainittua kokorajaa ovat oleelliset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit