tiistai 24. tammikuuta 2017

Suppea työtodistus malli

Jos pyydät työnantajaltasi pelkän työtodistuksen, lain mukaan hänen on toimitettava sinulle seitsemässä päivässä suppea työtodistus. Samoin edellytyksin työnantajan on annettava kadonneen todistuksen tilalle uusi. Työnantaja, joka rikkoo työtodistukseen liittyviä velvollisuuksiaan, tuomitaan sakkoon.


Suppea vai laaja työtodistus ? Lue, mitä suppea todistus sisältää ja lataa malli. Työnantajan tulee antaa työntekijälle työtodistus jos tämä sitä pyytää kymmenen vuoden kuluessa työsuhteen päättymisestä. Tämä malli sisältää ainoastaan välttämättömät tiedot.


Työntekijälle annetaan suppea todistus, jos hän ei muuta pyydä. Lisäksi, työntekijän pyynnöstä työtodistukseen tulee myös kirjata arvio työtaidosta ja käytöksestä sekä työsuhteen päättymisen syy. Myöhemminkin pyydetty työtodistus on annettava, jos se ei ole työnantajalle kohtuuttoman hankalaa. Se, kirjoitetaan suppea vai laaja työtodistus , on työntekijän päätettävissä. Jos haluat itsellesi laajan työtodistuksen, sinun on pyydettävä sitä erikseen.


Laaja malli sisältää tarkemman kuvauksen työntekijän työtaidoista. Henkilöstöstrategian oheismateriaaleina on tuotettu työtodistuksen ohje ja mallit suppeasta ja laajasta työtodistuksista. Lataa sopimusmalleja ja lomakkeita esimerkiksi työsopimusta, johtajasopimusta, osakassopimusta tai työtodistuspyyntöä varten. Mutta mitä tehdä, jos työtodistusta ei ala kuulua, sen sisältö ei ole mieluinen tai huomaat paperin kadonneen teille tietymättömille? Parhaimmillaan siinä kuvataan tekemääsi työtä.


Työnantaja saa kirjoittaa arvioinnin työtaidoistasi ja käytöksestäsi työssä vain pyynnöstäsi. Työtodistus antaa tiedot työnantajan velvollisuuksista. Moni työnantaja tulkitsee arvioinnin puuttumisen kielteisesti, joten se kannattaa pyytää. Jos työsuhteen päättymisestä on kulunut yli vuotta, niin työnantajan on annettava työtodistus vai siinä tapauksessa, että se on mahdollista ilman kohtuutonta hankaluutta.


Suppea työtodistus malli

Tässä kappaleessa käydään läpi tarkalleen, mikä on työtodistus. Se on todistus, mikä kertoo työhistoriastasi tietyssä työpaikassa. Työhistorialla on taas oma merkityksensä siinä, että se kertoo kokemuksestasi ja todennäköisesti osaamisestasi. Siitä johtuen se on iso voimavara, kun haluat etsiä uutta työtä.


Tällöin suppea työtodistus on annettava vain, jos siitä ei aiheudu kohtuutonta hankaluutta työnantajalle. Jos ajoissa pyydetty ja annettu työtodistus on kadonnut tai turmeltunut, on työnantajan annettava uusi työtodistus tämän tilalle, jos siitä ei aiheudu kohtuutonta hankaluutta. Meillähän on työsopimuslaissa kaksi mallia. Voidaan antaa suppea perusmuotoinen työtodistus , jossa kerrotaan vain työsuhteen kesto ja työtehtävät ja sitten laajempi malli , jossa annetaan myös arvio työsuorituksesta, Hollmén lisää. Koko KauppakamariTietoon voit tutustua tilaamalla maksuttomat koekäyttö­tunnukset viikoksi käyttöösi.


Suppea työtodistus malli

Työsuhteen päättymisen perusteella annettavan työtodistuksen sisältö on määritelty tarkasti laissa. Todistuksia on kahdenlaisia, ns. Mitään muuta todistukseen ei saa merkitä. Myös myöhemmin pyydettäessä suppea todistus on annettava, mikäli tämän toteuttamisen ei katsota olevan työnantajalle kohtuuttoman hankalaa.


Oppilaitosten omat käytännöt liittyen harjoittelutodistuksiin vaihtelevat suuresti. Kootusti valmiit linkit turvallisiin asiakirjamalleihin, ei enää turhaa etsimistä, kaikki samasta paikasta ja elämä helpottuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit