keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Kirja arvostelut 2018

Tilaa kirjat edullisesti verkosta. Klassinen musiikki 30. Salama, Laura: Lassen ja Johannan ruukkiseikkailu. Heti alussa olin sitä mieltä, ettei ole minun juttu, mutta annoin silti tilaisuuden.


Onneksi annoin, sillä kun kirja lähti vauhtiin ja ymmärsin kupletin juonen, se oli todella nautinnollista tarinaa. Nyt on saatavilla toinen osa.

Avausosaa lukemattakin kerrontaan pääsee hyvin mukaan. Loppua kohden tarinan imu on vastustamaton. Larsenin kyky eläytyä aikakauteen ja nähdä silloin eläneitten ihmisten psykologiset motiivit on hämmästyttävä. Ihmiskunta on matkustanut tähtiin ja asuttanut planeettoja, joista Vio on yksi. Uusien kirjojen vinkit on tehty pääsääntöisesti arvostelukappaleista, jotka vinkkaajat ovat itse valinneet.


Emme hauku kirjoja, mutta se ei tarkoita, että olisimme kritiikittömiä – jos kirja on huono, se jätetään kokonaan arvioimatta, koska hyviäkin kirjoja on niin paljon, että huonoihin ei kannata aikaa ja vaivaa haaskata. Lopulta Hermionekin jähmettyi. Ministeriö uhkasi sulkea koulun jos salaisuuksien kammiota ei löydetä.

Koska kammiosta löydettäisiin syy jähmettymiselle. Luo kirja niin saat tietää löytävätkö Harry ja Ron salaisuuksien kammion ja miten Hermionelle käy. Hyvä kirja , kuten Mustosen kirjat ovat! Mitä lukisin seuraavaksi?


Contribyten kirja - arvostelut. Juha Itkosen Ihmettä kaikki on ihmeellinen kirja. Tietysti aiheensa puolesta, romaani kertoo syntymien, kuolemien, elämän ja vanhemmuuden ihmeistä. Myös sen vuoksi, että raskaasta aiheestaan huolimatta teksti on helppoa lukea, se on vetävää ja kiinnostavaa.


Se vuotaa aivan liian aikaisin. Alongin Kevätuhrit-trilogian päättävä teos, joka jättää paljon kysymyksiä vastaamatta. Sarja kattaa kokonaisuudessaan noin kahden viikon ajanjakson alkaen siitä, kun kuolemanaalloksi kutsuttu tapahtuma tappoi kaikki aikuiset ja lapset, lukuunottamatta muutamaan nuorta. Kirja alkaa lapsivedestä. Anna Amnell: Vaahteralaakson Aurora.


BoD on yhteisnide kolmesta ensimmäisestä Aurora-kirjasta. Myös e-kirjana Tiedossani olevia kir. Ponnaripäisenä pikkutyttönä kävin systemaattisesti läpi kotipaikkakuntani kirjaston loppumattomalta tuntuvia hyllyrivejä.


KULTTUURIKIRJALLISUUS, KIRJAT.

KIRJAKAUPAT, UutuudetTrendit, TOP, Tulossa… KIRJA - ARVOSTELUT. SuosikitVinkit. Victoria Rixerin romaani koskettaa. Se kertoo kolmen sukupolven traumasta: sotakokemusten ja psykosomaattisten vaikeuksen periytymisestä isältä pojalle ja tämän lapsille. Taakkasiirtymä on termi, jota on lanseerattu psykologian parissa ahkerasti viime aikoina.


Aina henkilökohtaista, ei koskaan yksityistä Toimittaja, elokuvakriitikko Harri Römpötin uudesta kirjasta Sanokaa mitä näitte – suomalaiset dokumenttielokuvantekijät kertovat huokuu asiallisuuden sävyttämä kertomisen riemu. Lue tuoreimmat Savon Sanomien kirja -arviot. Valtiopäivät avattiin, joulutauko päättyi.


Runebergin päivänä hallitus vahvisti päässeensä sopuun hoitajamitoituksen kirjaamisesta lakiin ja laki annettiin eduskunnalle heti seuraavana päivänä. Näin erityisesti kielistä kiinnostunut saa paljon pohdittavaa muun muassa kielen ja identiteetin yhteyksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit