tiistai 10. tammikuuta 2017

Vuokranantaja käynyt luvatta asunnossa

Nyt viime tiistaina asunnossa kävi huoltomies häenn vaatimuksestaan tarkistamassa asunnon. Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää. Avaimet voidaan luovuttaa ennen tai jälkeen vakuuden maksun, mieluiten vasta kun näet maksukuitin.


Vastaus Tuomari Tee. Vuokra voidaan maksaa vasta sovittuna eräpäivänä. Koska, vaikka se henkilö onkin asunnon omistaja, niin hänhän on vuokraa vastaan luovuttanut asunnon toisten käyttöön ja silloin se on toisten koti. Eihän vuokranantaja saa ilman lupaa tunkeutua tuosta vaan ja koska vaan vuokraamaansa asuntoonkaan, vaikka sen omistaakin.


Asukkaalla on oikeus kieltää asunnossa käynti ja sopia hänelle sopiva aika, ellei työn kiireellisyys tai laatu muuta edellytä. Taloyhtiön edustajalla on oikeus käydä asunnossa , jos yhtiön. Mitäs mieltä olette että asuntoon tullaan ilman ennakko ilmoitusta? Siis näin on käynyt useampaan kertaan ja en ole ollut silloin kotona. Vuokrasuhteessa oleminen tarkoittaa sitä, että ko.


Sinne ei saa kukaan mennä ilman hänen lupaansa. Edellä olevassa esimerkissä vuokranantaja on syyllistynyt tekoon, johon hänellä ei ole oikeutta. Olet tunkeutunut luvatta toisen hallitsemaan kotiin.


Kuinka usein joku onnistuu rikosilmoituksessa vuokranantajaa kohtaan? Yksinelävällä ei ole todisteita, kuin oma sana. Jo toisen kerran mulla on vuokranantaja , joka käy luvatta asunnossa.


Vuokranantaja saa tehdä näköjään mitä huvittaa. Poliisin mukaan tämä on hyvin harvinaista, että rikosilmoitusta vuokranantajaa kohtaan tehdään. Aikaisemmassa asunnossa (vielä opiskelijana) jouduin turvautumaan oikeusaputoimistoon että sain yksityisen vuokranantajan palauttamaan vuokratakuurahani.


Olin vaihtanut asunnossa olleen kylpyhuoneen peilin (isompaan ja kalliimpaan), jonka vuokranantaja huomasi kuukausi pois muuttoni jälkeen. Kaikki tehtiin virallisesti siitä huolimatta, että Aleksi on asunut talossa luvatta. Koska hän on oleskellut siellä omin luvin aika pitkään, totesimme, että hallinnan ja käytön päättäminen tehdään virallisella päätöksellä, vaikka hänellä ei ole ollut lupaa siellä oleskella, Ekholm sanoo. Kohtuutonta voi olla esimerkiksi se, kun toisena osapuolena oleva vuokranantaja on irtisanottuaan velallisen vuokrasopimuksen vuokrannut huoneiston edelleen tai toisena osapuolena oleva vuokralainen on irtisanomisilmoituksen sitovuuteen luottaen muuttanut pois huoneistosta. D vanhemmat sillon suuttuivat tuosta aika paljon ja sanoivat pari valittua sanaa :D mullakin siellä.


Tämä merkitsee myös sitä, että huoneenvuokrauhteessa vuokranantaja tällöin vaihtuu, mikä voi vaikuttaa sopimuksen pysyvyyteen. Ja kaikki kiinnijäämisen kannalta kriittiset ikkunat oli tosiaankin peitetty, jotta sisällä olevia epäilyttäviä kohteita ei pystyisi havaitsemaan ulkoa käsin. Eli on aika varmaa, että vuokranantaja on käynyt ensin kämpässä omilla avaimillaan kurkkaamassa onko siellä mitään epäilyttävää.


Jos vuokranantaja vastaa tilojen kunnosta ja kunnossapidosta, ei vuokralainen ole vastuussa tavanomaisesta kulumisesta, joka aiheutuu huoneiston käyttämisestä siihen tarkoitukseen, johon se on vuokrattu. Liikehuoneiston kunnosta ja kunnossapidosta voidaan kuitenkin sopia varsin vapaasti vuokralaisen ja vuokranantajan kesken. Aleksi Juppalan , 4 koti seisoo yhdellä Pispalanharjun korkeimmista paikoista. Talon ikkunoista aukeavat huimat järvinäkymät. Noin satavuotiaassa pienessä mökissä on yksi huone, keittiö ja kuisti.


Talossa on takka ja puuhella. Viidakossa, kuten Juppala takapihaansa kutsuu, on kesäisin. Piha on suojassa, joten sinne voi ajaa isollakin autolla lähimpienkään asukkaiden huomaamatta. Mikään hoppu ei anastajilla ole ollut, sillä he ovat keitelleet kahvia ja ruokailleet asunnossa - tehneet siis olonsa kaikinpuolin mukavaksi. Vahdon ylällä on tapahtunut vastaavanlaisia tapauksia muuallakin.


Käydessäni siivoamassa kämpän 30. Samalla huomasin, että asunnossa oli käyty tekemässä maalaustöitä. Siis minulle ilmoittamatta ja vuokrasopimuksen vielä voimassa ollessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit