torstai 19. tammikuuta 2017

Tilojen vuokrasopimus

Toimitilan vuokrasopimusta allekirjoittaessa on oltava tarkkana siitä, mihin sitoutuu. Jollekin voi olla yllätys, ettei yritysten välisissä vuokrasopimuksissa sovelleta kuluttajasuojalakia. Esimerkiksi viivästyskorko voi olla prosenttia.


Tilojen vuokrasopimus on tärkeimpiä yrityksen tekemistä sopimuksista. Ensinnäkin, vuokrasopimus voi olla määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva, joiden sopivuus yritykselle riippuu yrityksen tilanteesta ja suunnitelmista. Hyvä vuokratapa edellyttää, että vuokrasopimus tehdään aina kirjallisesti.

Suullisen sopimuksen toteennäyttäminen riitatilanteessa on vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Lisäksi, kannattaa huomioida, että määräaikainen vuokrasopimus voidaan tehdä ainoastaan kirjallisesti. Jos vuokrasuhteesta sovitaan useammin kuin kahdesti peräkkäin saman vuokralaisen kanssa enintään kolmen kuukauden määräajaksi, vuokrasopimus on määräaikaa koskevasta ehdosta huolimatta toistaiseksi voimassa oleva.


Vuokraatko asuinhuoneistoa, kimppakämppää, liiketilaa, autopaikkaa tai omakotitaloa tai vaikkapa asuntoa Airbnb-käyttöön? Tästä osiosta löydät tietoa erilaisten tilojen vuokraamiseen. Jäsensivuiltamme löydät myös sopimusmallit ja asiakirjapohjat.


Asuinhuoneiston vuokrasopimus kannattaa aina tehdä kirjallisesti. Täältä löydät tietoa vuokrasopimuksen tekemisestä. Kun jätät ilmoituksen vuokraovi.

Molempien sopimusosapuolten etu on, että vuokrasopimuksen solmimisen yhteydessä ja sen päätyttyä tehdään huoneiston sekä sen hallintaan liittyvien muiden tilojen kuntotarkastus. Kuntotarkastusdokumenttiin kirjataan havainnot huoneiston kunnosta riittävän tarkasti ja otetaan esimerkiksi valokuvia. Suullisestikin tehty vuokrasopimus on päte - vä, mutta vain toistaiseksi voimassaolevana. Oikeus purkaa vuokrasopimus on myös sillä, joka yhtiöjärjestyksen määräyksen nojalla on lunastanut huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet, jos vuokrasopimus on tehty sinä aikana, kun lunastusoikeus oli voimassa tai lunastusoikeutta koskeva oikeudenkäynti oli vireillä. Nyt allekirjoitettava vuokrasopimus pääomavuokrien korotuksineen voimaan 1. Lisäksi tehtäviin kuuluu ulkoalueiden hoito sisältäen muun muassa ulkoalueiden puhtaanapidon, lumityöt, liukkauden torjunnan ja kasvityöt.


Edellä mainitut ja muut vuokranantajan vastuulla oleva työt sisältävät myös kiireelliset korjaus- ja huoltotyöt, lumityöt ja liukkauden torjunnan. Käyttökustannukset, tilojen käyttö Tilojen irtokalustuksesta vastaa vuokralainen omalla kustannuksellaan. Vuokralainen hankkii ja asentaa toimintansa edellyttämät hankintaraja- ja vastuunjakotaulukossa vuokralaisen vastuulle nimetyt koneet ja laitteet sekä huolehtii niiden asianmukaisesta huollosta, ylläpidosta ja uusimisesta.


Mikäli kaikilla vuokralaisilla on oma vuokrasopimus , on kukin vuokralainen vastuussa vain oman vuokraosuutensa maksamisesta, ellei nimenomaisesti ole sitoutunut yhteisvastuuseen koko huoneiston vuokrasta. Siksi omien erillisten vuokrasopimusten tekeminen on vuokralaisten kannalta turvallisin vaihtoehto. Vuokrasopimus päättyy kuukauden viimeisenä päivänä. Vuokralainen vastaa vuokranantajalle siitä, että tilojen edelleen luovuttamisessa ja em. Vuokranantaja ei vas-taa mistään näin luovutetuissa tiloissa asioiville aiheutuneesta vahingosta ellei näyte-tä, että vahinko on johtunut vuokranantajan tai sen henkilökunnan tuottamuksesta.


Juhlatiloja saa järjestellä Pe alk. Lauantaina tilat ovat käytettävissä tarpeen mukaan. Hiljaisuus astuu voimaan klo.


Huomioden ympärillä olevaa asutusta pihaalueella hiljaisuus klo eteenpäin.

KIINTEISTÖN VUOKRASOPIMUS 1. Tilan vuokrasopimus voidaan purkaa jos vuokraaja joutuu perumaan tapahtuman ylitsepääsemättömiin syihin vedoten. Vastaavasti puolestaan palokunta voi myöskin perua tehdyn sopimuksen ylitsepääsemättömiin syihin vedoten. Tällaisissa tapauksissa vuokraajalta ei veloiteta vuokrasummaa eikä tapahtuma johda muihin toimenpiteisiin. Peruutukset Vuokralaisen peruuttaessa vahvistetun vuokrauksensa myöhemmin kuin päivää ennen tilaisuutta, peritään peruutusmaksua tilavuokrasta. Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus päättyy irtisanomisen perusteella irtisanomisajan kuluttua.


Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu, jollei toisin ole sovittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit