keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Rakennusluvat

Tästä syystä sinun kannattaa olla rakennusvalvontaan tai kaupunkisuunnitteluun yhteydessä jo varhaisessa suunnitteluvaiheessa saadaksesi selville minkälaisia lupia ja suunnitelmia rakennushankkeesi vaatii. Johtava rakennustarkastaja päättää rakennus- ja toimenpidelupia viikoittain joka keskiviikko. Tältä sivulta näet joka viikko myönnetyt rakennusluvat julkipanolistan muodossa.


Myös lautakunnan myöntämien lupien julkipanolistat julkaistaan tällä sivulla jokaisen lautakunnan kokouksen jälkeen. Sulje Evästekäytännöt.

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi. Tuottaja: Tilastokeskus: Tiedot: Tuorein julkistus: Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä nousi marraskuussa 21. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia lupia ovat rakennus-, toimenpide-, purku- ja maisematyölupa sekä ilmoitusmenettely.


Myös puiden kaataminen edellyttää asemakaava-alueella lupaa. Rakennusluvat Kauhavan kaupunki. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen.


Muiden hankkeiden osalta lupa-asian ratkaisee rakennustarkastaja.

Ranta-alueen rakennusluvat käsitellään ympäristölautakunnassa ellei ko. Seuraaviin toimenpiteisiin tarvitaan rakennusvalvonnan lupa tai lausunto. Kun klikkaat alla olevia otsikkoja, saat tietoa otsikon aiheesta.


Suunnitteletko rakennuksen rakentamista, laajentamista tai peruskorjaamista? Onko sinulle epäselvää milloin rakentaminen tarvitsee luvan? Onko vajan tai talousrakennuksen rakentaminen aina luvanvarainen?


Kotka on puistoistaan ja Meripäivistä tunnettu reilun meiningin meri- ja satamakaupunki. Tietoa rakentamisen ammattilaisille ja muille Helsingissä rakentamaan ryhtyville. Tälle sivuille on koottu linkkejä, joita rakentamisen ammattilaiset voivat rakennuslupavaiheessa hyödyntää.


Luvan tai ilmoituksen tarve riippuu rakentamisen laajuudesta ja rakennuspaikan sijainnista. Mikäli hakija tarvitsee poikkeamisluvan, tulee varautua useamman kuukauden viiveeseen. Sen tehtävänä on osaltaan varmistaa, että rakennettu ympäristö on turvallinen, terveellinen ja tarkoituksenmukainen.


Asiakkaan on kuitenkin toimitettava rakennusvalvontaan paperisena sarjaa pääpiirustuksia (asema, pohja, leikkaus, julkisivut). Iin kuntaan valmistellaan uutta rakennusjärjestystä. Kunnanhallitus päätti 9. Porinan asiakasneuvonta opastaa alustavasti sähköisissä lupapisteasioissa ja neuvoo tarvittaessa järjestämään tapaamisen lupakäsittelijän tai muun.

Olemme siirtyneet täysin sähköiseen lupakäsittelyyn. Kaikki neuvontapyynnöt ja lupahakemukset käsitellään Lupapiste. Savonlinnan rakennusvalvonta on siirtynyt käyttämään sähköistä asiointia.


Lupapisteen kautta voit hakea rakennuslupia, sekä hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin verkossa. Asiakaspalveluajat Lentokapteenissa maanantaisin klo 9. Puhelinpalveluajat maanantaisin 13.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit