keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Liiketoimintasuunnitelma malli

ALUSTAVA LIIKETOIMINTASUUNNITELMA Alustavan liiketoimintasuunnitelman tarkoituksena on jäsentää ja selventää aiotun yritystoiminnan kan-nattavuutta ja menestymisen mahdollisuuksia. Kirjaudu sisään ja voit jatkaa siitä mihin jäit! Ilmainen pohja liiketoimintasuunnitelmalle. Suunnittele rauhassa, niin kauan kuin haluat ja vielä täysin ilmaiseksi. Tämä artikkeli oli vain lyhyt johdanto siihen, mikä on liiketoimintasuunnitelma.


Jos haluat katsoa, miltä liiketoimintasuunnitelma käytännössä näyttää, verkko on täynnä valmiita pohjia, malleja ja esimerkkejä.

Alle olemme listanneet niistä muutaman. Luo ammattimainen liiketoimintasuunnitelma käyttämällä maksutonta Office-liiketoimintasuunnitelmamallia. Saat hyödyllisiä vihjeitä suunnitelmiin, jotka voivat liittyä kotiin, yrityksen palveluihin, vähittäismyyntiin tai muuhun liiketoimintaan.


Hyvä liiketoimintasuunnitelma tuo esiin myös ne riskitekijät, jotka voivat vaikuttaa yrityksen menestymiseen. Liiketoimintamalli ja liiketoimintasuunnitelma. Samalla yritystoiminnasta rajataan pois sellaiset asiat ja toimenpiteet, joita ei aiota toteuttaa.


Tämä esimerkki liiketoimintasuunnitelmamallista sisältää yksityiskohtaiset vaiheittaiset ohjeet täydellisen liiketoimintasuunnitelman. Käytä Microsoftin Word tai Libre Officen Writer -ohjelmaa (ilmainen ohjelmisto Windowsille, Mac OS X:lle tai Linuxille). Avaa ja tallenna suunnitelma ennen täyttöä.

Jokaisella yrityksellä, oli se kannattava tai ei, on liiketoimintamalli, jonka mukaan se toimii. Joskus malli on vain yrittäjän päässä, mutta toiminnan aloitusvaiheessa liiketoimintamalli kannattaa kirjoittaa paperille, jotta se selkeytyy sekä itselle että muulle ryhmälle. Se kuvaa idean käytännön toteutuksen sekä yrityksen toimintaympäristön, käytännöt ja tavoitteet.


Tämän työn tarkoitus on selvittää, millainen on hyvä liiketoimintasuunnitelma ja ovatko jo valmiit liiketoiminta-suunnitelmapohjat hyvän liiketoimintasuunnitelma - mallin mukaisia. Tässä työssä selvitetään lukijal-le lyhyesti, mitä tarkoittaa yrittäjyys ja miten yrittäminen on kehittynyt Suomessa ja maailmalla. Yrityksissä vastaavasta suunnitelmasta käytetään yleensä nimitystä liiketoimintasuunnitelma.


Esimerkin toimintasuunnitelman tarkemmasta sisällöstä voit ladata itsellesi alapuolisesta linkistä. Malli by Anne-Mari Näsi. Kirjallinen liiketoimintasuunnitelma on yritystoiminnan runko. Se kertoo, miten yrittäjän liikeideaa lähdetään käytännössä toteuttamaan. Suunnitelmaa muokataan ja täydennetään myös yrityksen perustamisen jälkeen.


Se toimii myös pohjana henkilökohtaiselle yritysneuvonnalle. Yritystoiminnan suunnittelu alkaa yritys- ja liikeideasta ja niiden pohjalta laatimastasi liiketoimintasuunnitelmasta. Voit aluksi kokeilla yrittäjyyttä esimerkiksi sivutoimisesti tai kevytyrittäjänä. Tarvitset yritystoiminnassasi sekä ammatillista että yrittäjäosaamista.


Myös tietyistä persoonallisuuspiirteistä voi olla sinulle hyötyä yrittäjänä. Laatiminen saattaa vaikuttaa aluksi hankalalta, joten jaamme sen pienempiin osa-alueisiin. Tällä rungolla alkuun pääseminen on helppoa ja suunnitelmasta on iloa vielä perustamisen jälkeen.


Tiivistelmä Tekijä Otsikko Sivumäärä Aika Tutkinto Arja Auerkari Kauneushoitolan liiketoimintasuunnitelma.

Lataa malli itsellesi. Laadi liiketoimintasuunnitelma (DOCX, 44KB) Avautuu uuteen ikkunaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit