maanantai 23. tammikuuta 2017

Lääkärinlausunto työkkäriin

B- lääkärinlausunto (SV7) ja uusi sähköinen B- lääkärinlausunto on yksityiskohtainen selvitys potilaan sairaudesta, sen ennusteesta ja kuntoutustarpeesta esimerkiksi pitkäaikaista sairauspoissaoloa, kuntoutustukea, kuntoutusta, kuntoutuspsykoterapiaa tai työkyvyttömyyseläkettä varten. Jos haet sairauspäivärahaa, niin toimita lääkärinlausunto Kelaan, ei työkkäriin. Jos tukioikeutesi on ollut katki sairaana olon vuoksi, niin sitten ilmoita työkkäriin siitä, ettet ole enää sairaana ja jos pyytävät, niin lääkärintodistuksesta kopio sinne. Alkuperäinen Kelaan, jos sairauspäivärahasta on kyse.


Lääkärinlausunto kuntoutustukea tai työkyvyttömyyseläkettä varten. Asiakas voi hakea työkyvyttömyyseläkettä tai kuntoutustukea, kun sairauspäivärahan enimmäismäärä (3arkipäivää) on päättymässä. Puuttuu: työkkäriin Keskustelu - Pitääkö te-toimistoon viedä lääkärintodistus, että en pysty. Ollikkala oli käynyt hakemassa. Itse jouduin aikoinaan lopettamaan kuuman ja hikisen kasvihuonetyön pahan atooppisen ihottuman takia.


Ei työkkäri uskonut ja uhkasivat. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärinlausunto B, mutta. Lääkärintodistus on lääkärin laatima kirjallinen selvitys, jossa lähinnä vain todetaan tutkimuksin varmistetut tosiasiat tekemättä niiden perusteella johtopäätöksiä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi lääkärinlausunto , jos työsuhteen päättyminen on johtunut terveydellisistä syistä, tai opiskeluun tai yritystoiminnan harjoittamiseen liittyvät asiakirjat. TE-toimisto yksilöi jo selvityspyynnössä mahdollisimman tarkkaan, mitä asiakirjoja selvityksen lisäksi tarvitaan.


Vein työkkäriin lausunnon jossa kehoitettiin ottamaan huomioon rajoittunut terveydentilani jne. Kas kummaa, sitten kun ansiosidonnainen oli loppunut alkoi varsinainen pommitus mitä raskaimpiin työihin. Parasta oli se kun sain syntymäpäivänäni työhönosoituksen varastotöihin jossa vaadittiin hyvää fyysistä kuntoa.


JOKA asiasta vittuilua ja huutamista asiakkaiden edessä. Kannattaa varoa, ettei lääkärit kirjoita sv-lomaa vuoteen, koska vuoden sisään kirjoitettu uusi lääkärinlausunto siirtää vuoden täyttymistä. Olen nähnyt ihmisiä, joilla ei ole ollut samalla diagnoosilla jopa v. Kun ilmoittaudut työttömäksi työnhakijaksi, arvioimme tilannettasi antamiesi tietojen perusteella. Tarvitsemasi palvelut ja sovitut tehtävät kirjataan suunnitelmaksi, jossa sovitaan työnhakusi tavoitteista, miten edistät itse työllistymistäsi, mitä palveluja tarvitset ja miten asioit.


Jos sairaspäivärahasi 3pvää tulee täyteen päivänä X, niin mene viimeistään heti seuraavana arkipäivänä ilmoittautumaan työkkäriin , jos sulla ei oo vielä siihen mennessä myönteistä päätöstä työkyvyttömyyseläkkeestä taikka on kielteinen päätös ja aiot valittaa siitä. Vaikka menisit ilmottautumaan työkkäriin vasta kuukauden kuluttua siitä, kun otit loparit, niin karenssi määrättäisiin alkaneeksi irtisanooutumispäivästä, ja se kuluisi siis pois omia aikojaan. Joskus ihmiset tulee ilmottautumaan monen kuukauden kuluttua jostain työn päättymisestä. No selvitä nyt edes, pääseekö sinne julkisilla - ja mitenkä. Jospa sinne ei edes julkisillä pääse, niin sehän oli sitten siinä.


Kerrot vain työkkäriin , että mitenkä sinne on tarkoitus kulkea, kun ei omaa autoa ole eikä muulla kuin taksilla pääse. Kun sairauspäivät päättyy mene heti työkkäriin ilmoittautumaan sairaaksi työnhakijaksi, se takaa ettei sinua hättyytellä töihin Alat saada rahaa joka sitten peritään pois jos saat kuntoutustuen, he perivät sen keskenään, ei huolta. Mulla on semmonen tilanne et pomo painostaa mua omalla tavallaan irtisanoutumaan.


Oli ottanu lääkäriltä selvää et on olemassa semmonen lääkärinlausunto jolla ei tuu karenssia jos yhteisesti sovitaan irtisanomisesta. Tänään kävin sitte psykiatrilla ja se sano et hän ei voi semmosta lausuntoa kirjoittaa, kun oon nyt raskaana. Totta toinen puoli. Itse siivousalan työhaastattelussa pyysin tarkkaan tietooni noudatetaanko alan TES:iä ja kappas vaan, oli ilmoitettu työkkäriin että en haluaisi paikkaa.


Toisen kerran kysyin tarkkoja tietoja siitä missä ajassa toimistorakennus pitäisi siivota. Noniin,pian tulee täyteen 300pv sairaspäivärahaa. Saikkua tämän vuoden loppuun. Mutta näin se kuulema vaan menee.


Ensi kuun alussa täytyy ilmoittautua työkkäriin työnhakijaksi,vaikka saikulla vielä. Sekin tuntuu hurjalta. Hei laskuni eräpäivä oli 16. Omien sivujenne mukaan tämän ei.


Hoida velkasi verkossa. Oma Intrum -maksupalvelu on auki ympäri vuorokaud.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit