maanantai 23. tammikuuta 2017

Puhelimessa ruotsiksi

Kyllä osasit taas mainostaa suomenruotsalaisia. Ei ihme ettei kukaan halua opiskelle ruotsia, kun tietää, että ruotsinkieliset on tuollaisia ylimielisiä paskoja. Vierailija: Pitäisi soittaa henkilölle x. Muuten olen miettinyt repliikit valmiiksi, mutta miten esittäydyn ja tiedustelen onko x paikalla (x:n vaimo saattaa vastata puhelimeen)? Olen ihan käsi ruotsissa ja jo valmiiksi paniikissa.


Thank you for calling.

Emme voi juuri nyt vastaanottaa puheluanne. Kertaa miten ruotsiksi ilmaistaan päivämäärät ja vuosiluvut sekä viikonpäivät ja kellonajat. Saat apua liitetiedostosta Järjestysluvut ja pvm. Teidän on tarkoitus sopia tapaamisesta.


On tärkeää, että terveydenhuoltoalan ammattilaiset pystyvät kommunikoimaan selkeästi ja aukottomasti asiakkaidensa kanssa. Terveyteen liittyvissä asioissa oma äidinkieli tuntuu turvalliselta, ja siksi terveyspalvelujen tarjoaminen ruotsiksi on tärkeää. Esittelet itsesi ruotsalaiselle opiskelukaverillesi.


Kertaa nyt persoonapronominit ja kirjoita ne itsellesi ylös. IS esittelee populaarikulttuurista, oppikirjoista, tv-ohjelmista ja ihan vaan arjesta tuttua ruotsinkielistä lausetta, jotka jokainen suomalainen osaa.

Kela neuvoo puhelimessa ma–pe klo 9–16. Numerot on jaettu elämäntilanteittain ja niissä neuvoo asiaan perehtynyt palveluneuvoja. RedFox on Suomen suurin sanakirja. Sanakirja sisältää kieltä mm. Ilmainen sanakirja - kokeile.


Kriisipuhelimessa päivystetään suomen lisäksi ruotsiksi , arabiaksi ja englanniksi. Katso sanan kuulemiin käännös suomi-ruotsi. Suomi, englanti, ruotsi ja monta muuta kieltä!


Ruotsin kielessä on kolme sanajärjestystä: päälauseen suora tai käänteinen sanajärjestys ja sivulauseen sanajärjestys. Päälauseen tunnistaa siitä, että se sisältää itsenäisen ajatuksen ja pystyy muodostamaan yksinään järkeenkäyvän virkkeen. DD vaikka niin helppo onkin. Saadakseen alueellisen vaaratiedotteen, on puhelimessa aina oltava sijaintitiedot päällä. Paikannus perustuu wifi-tukiasemiin ja mobiiliverkon tukiasemiin sekä GPS-paikannukseen, mutta siihen vain, jos päällä on joku muukin GPS-sijaintia hyödyntävä sovellus.


Radioaakkoset (tunnetaan myös nimillä tavausaakkoset ja aakkosnimet) ovat tapa ilmoittaa kirjaimia sanoina sekaannusten välttämiseksi. Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen mukaan Suomella on paljon huippuosaajia houkuttelevia valtteja. Tasa-arvovaltuutettu.


Puhelimessa voimme palvella sinua suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Avaa sovellus puhelimessa tai tabletilla. Tunnistaudu vahvasti pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Määrittele sovelluksen käyttöön haluamasi tunnusluku. Anna suostumus sähköisten viestien vastaanottamiseen ja täydennä sähköpostiosoitteesi ilmoitusviestejä varten. Sovellus on valmis käytettäväksi.


Kelan palvelunumeroissa saa neuvoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palvelunumerot on jaoteltu asiakkaan asian ja elämäntilanteen mukaan. Ne ovat avoinna arkisin yleensä klo 9–16.


Jotkin palvelupisteet ovat kuitenkin avoinna vain osan viikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit