tiistai 31. tammikuuta 2017

Miten tehdä itse testamentti

Sillä voi turvata myös jäljelle jääneen puolison asemaa. Erityisen tärkeä testamentti on avoliitossa eläville: ilman testamenttia toinen ei peri toiselta mitään. Mutta jos testamentin muotomääräyksiä ei noudateta, on mahdollista, että testamentti julistetaan pätemättömäksi.


Testamentilla voi turvata myös avopuolison asumisoikeutta. Miten muutan testamenttini? Teetin testamentin muutama vuosi sitten, mutta nyt haluan muuttaa sitä. Voinko tehdä sen itse jäljitellen aikaisempaa?


Täytyykö mainita, että uusi testamentti kumoaa edellisen? Laadi testamentti helposti netissä Helppotestamentti. Palvelu on kehitetty yhdessä perintöverotuksen ammattilaisten ja lakiasiantuntijoiden kanssa. Katso miten voimme auttaa. Moni miettii, mitä testamentin tekeminen maksaa ja paljonko menee aikaa.


Miten tehdä itse testamentti

Asianajaja rauhoittelee, että toimenpide on kuin ostaisi television. Kahden todistajan pitää myös allekirjoittaa testamentti. Nimimerkki Janatuinen. Lakimies: Itsekin voi tehdä testamentin. Lisäksi kahden esteettömän todistajan on todistettava.


Se on ainoa tapa tehokkaasti määrätä omaisuudestaan ja sen käytöstä sen jälkeen, kun henkilö itse ei ole enää määräämässä. Yleisenä periaatteena Suomen oikeudessa on, että henkilöt saavat vapaasti päättää millaisen sopimuksen tekevät, jos haluavat tehdä. Hallintaoikeutta ei voi testamentata. Yleensä testamentin laatiminen ei ole kovin vaikeaa, ja voit tehdä sen myös itse tämän oppaan ohjeiden perusteella.


Jo vuotta täyttänyt voi kuitenkin määrätä omalla työllään ansaittujen varojen kohtalosta. Myös vuotta täyttänyt voi tehdä testamentin siitä omaisuudesta, jonka hän on itse ansainnut. Kun useampi henkilö tekee yhteisen testamentin, on kyse keskinäisestä testamentista. Ensisaajana on tällöin jälkeen jäävä. Mistä omaisuudesta testamentilla voi määrätä?


Jos testamenttia ei ole, omaisuus jaetaan perillisten kesken laissa määrätyllä tavalla. Ota huomioon, että rintaperillisellä on aina oikeus saada lakiosansa testamentista huolimatta. Viisitoista (15) vuotta täyttänyt saa testamentilla määrätä siitä omaisuudesta, jonka hän on itse ansainnut. Onko testamentti tehtävä kirjallisesti? Miksi testamentti yleensä tehdään?


Miten tehdä itse testamentti

Missä muodossa testamentti on laadittava? Sen jälkeen tulee todistajien nimikirjoituksillaan todistaa testamentti oikeaksi. Riittää, että siitä ilmenee, että kyseessä on testamentti. Oma ja kahden esteettömän todistajan allekirjoitukset vaaditaan.


Todistajien ei tarvitse nähdä testamentin sisältöä, riittää, että he tietävät kyseessä olevan testamentti. Vanha kaunis olohuoneen kalusto odottaa vuoroaan pesänjakohuutokaupassa. Kukaan ei huuda tai osta sitä, kalusto päätyy murskaimeen.


Toisessa tapauksessa asianajaja on valmis itse hankkimaan kaupasta kuparisen kahvipannun, samanlaisen josta perilliset riitelevät, jotta pesä saataisiin jaettua tasan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit