perjantai 27. tammikuuta 2017

Erityistestamentti

Samat testamentin muotovaatimukset koskevat kaikkia kuolemanvaraisia testamentteja riippumatta niiden luokittelusta tai laadusta. Jollei kaikkia erityistestamentteja voida täyttää, on tiettyä omaisuutta koskeva testamentti pantava täytäntöön ennen muita, mutta muutoin on tehtävä kunkin testamentin osalta sen arvon mukainen vähennys. Erityisjälkisäädös. Samassa testamenttiasiakirjassa voi olla useita testamenttitahdonilmaisuja, joista osa voi olla yleis- ja osa erityistestamentteja.


Tiettyä omaisuutta koskeva erityistestamentti täytetään ennen perinnönjakoa jakamattomasta kuolinpesästä. Tällaista testamenttia kutsutaan erityistestamentiksi eli legaatiksi. Jos testamenttaaja määrää jollekin henkilölle tietyn esineen, kyseessä on erityistestamentti. Myös käyttöoikeus- eli hallintaoikeustestamentti on erityistestamentti.


Voinko tehdä testamentin, jossa määrään yhden lapsistani perinnöttömäksi? Testamentteja on pääsääntöisesti kahdenlaisia. Jos lapsi on tahallisesti ja rikollisella teolla loukannut syvästi perittävää tai hänen perimispolvessa olevaa sukulaistaan, ottolastaan tai tämän jälkeläistä, voidaan hänet määrätä jäävän ilman perintöä. Se voi olla esine, rahasumma tai koko omaisuutesi.


Perijä tai perijät saavat koko omaisuutesi tai osan siitä mikä on jäänyt jäljelle. Yleistestamentti: Omaisuutta ei määrätä yksityiskohtaisesti. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa Sinulle yleistietoa testamentin tekemisessä huomioon otettavista asioista. Käytä aina lakimiestä testamentin laadinnassa, mikäli kyse on.


Mikäli perittävä antaa saajalle tietyn omaisuuden omistusoikeuksin, omistusoikeutta suppeamman oikeuden (esim. hallintaoikeuden) koko jäämistöön tai se johonkin osaan, tai tietyn rahamäärän, on kyseessä ns. Keskinäisen testamentin tarkoituksena on turvata jäljellejääneen puolison oikeudet ja mahdollisuuksien mukaan torjua rintaperillisten lakiosavaatimukset ennen kuin molemmat puolisot ovat kuolleet. Jos perillisen hyväksi on tehty erityistestamentti tietyn omaisuusesineen osalta, tähän testamentattuun omaisuuteen ryhtyminen ei estä perillistä luopumasta mahdollisesta muusta hänelle lakimääräisenä perillisenä tulevasta omaisuudesta.


Tehokkaalle luopumiselle ei ole asetettu lainsäädännössä takarajaa. Saat perintöverotuspäätöksen. Käsittelemme perukirjat saapumisjärjestyksessä emmekä voi antaa tarkkaa tietoa yksittäisten päätösten valmistumisesta. Kiinteää omaisuutta testamentattaessa käytetään yleensä yleistestamenttia vaikka erityistestamentti soveltuu siihen samalla tavalla. Pienelläkin summalla voidaan saada suuria aikaan.


Vates-säätiö on yleishyödyllinen yhteisö eikä sen näin tarvitse maksaa testamentilla saamastaan perinnöstä perintöveroa. Se voi kohdistua tiettyyn etuuteen, esineeseen tai koko omaisuuteen. Palvelusta Markkinoiden kattavin ja monipuolisin valikoima tuoreita asiakirjamalleja.


Nyt kätevästi, nopeasti ja helposti verkkokaupasta! Voit testamentata omaisuuden täydellä omistusoikeudella tai antaa testamentin saajalle vain hallintaoikeuden. Myös aviopuolisoiden keskinäinen testamentti on varsin yleinen ja erityisen tarpeellinen uusioperheissä.


Niin kutsuttu legaatti eli erityistestamentti on kyseessä silloin, kun testa-mentti määrää tiettyjä omaisuuden osia yhdelle tai useammalle henki-lölle. Legaatti voi koskea esimerkiksi tarkkaa rahasummaa, kiinteistöä tai vaikkapa esinettä. Lue opas testamentin laatimiseen.


Vältät virheitä ja ongelmatilanteita. Lataa tai kopio testamenttipohjat. Ainoas-taan yleistestamentinsaaja on testamentin perusteella kuolinpesän osakas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit