torstai 19. tammikuuta 2017

Yhdenkertainen kirjanpito

Yhdenkertainen kirjanpito on mahdollista tehdä itse. Saat Excel-pohjan maksutta. Ei sitoumuksia eikä aloitusmaksuja! Aloita laskuttaminen heti. Loistava pohja yhdenkertaisen kirjanpidon tekemiseen itse!


Tai hanki kirjanpito palveluna. Lue lisää ja valitse itsellesi sopivin ratkaisu! Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Kirjanpitolaissa kuitenkin velvoitetaan pitämään kirjanpitoa ja ammatinharjoittajan kirjanpito voi tällöin olla yhdenkertainen kirjanpito.


Tilikausi on kalenterivuosi. Olet oikeassa paikassa. Tällä sivulla annamme sinulle ohjeet ja tarkkaan kirjanpitäjien kanssa suunnitellun ilmaisen excel-pohjan yhdenkertaisen kirjanpidon tekemiseen.


Toiminimen yhdenkertainen kirjanpito helposti ja edullisesti. Säästä kirjanpidon kustannuksissa jopa 600€ vuodessa! Kahdenkertainen kirjanpito on kirjanpitotapa, jossa jokaisen tapahtuman yhteydessä merkitään sekä mistä raha on otettu että minne se on laitettu. Toiminimiyrittäjillä, joilla on yhdenkertainen kirjanpito , on normaalisti tilikautena kalenterivuosi.


Tähän on kuitenkin kaksi tilapäistä poikkeusta. Kun aloitat tai lopetat toimintasi, voi jakso olla jokin muu. Silloin tilikautta voi pidentää kuukauteen tai se voi olla lyhyempi kuin kuukautta. Suosittelen varsinkin pienempiä yrityksiä tekemään itse kirjanpitonsa.


Yksinkertainen kirjanpito on helppo tehdä, kun on ensin opetellut kirjanpidon perusperiaatteet. Kirjanpitotapa sopii parhaiten pieneen liiketoimintaan, jossa ei käytetä tasetta kovinkaan paljoa (eli liiketoiminnassa ei tarvita koneita ja muuta kalustoa). Kahdenkertaisessa kirjanpidossa jokaisesta liiketapahtumasta merkitään sekä rahan lähde että rahan käyttö. Kirjaukset kertovat sekä syyn rahan liikkeeseen että käytetyn kirjanpidon tilin. Kaikki kirjaukset tehdään ainakin kahdelle kirjanpidon tilille.


Netvisor tekee sen puolestasi. Moni pienyrittäjä kokee kahdenkertaisen kirjanpidon liian monimutkaiseksi, niinpä he tyytyvät yhdenkertaiseen kirjanpitoon. Ensi näkemältä yhdenkertainen kirjanpito vaikuttaa yksinkertaiselta. Onhan noista oheisista taulukoistakin tuo yhdenkertainen paljon yksinkertaisempi.


Todellisuudessa yhdenkertaisen kirjanpidon tekemisessä kohtaa monia ongelmia, koska sille ei ole vakiintuneita kirjanpitotapoja, opetusta tai oppikirjoja. Yritys on viime vuona ollut ei alv velvollinen, mutta tämän vuoden alusta taas on alv velvollinen. Helppo, edullinen ja sähköinen kirjanpito -ohjelma pienyritykselle. Kokeile päivää ilmaiseksi!


Kannattaako osakeyhtiön kirjanpito ulkoistaa? Periaatteessa sinun ei tarvitse tietää yrityksen kirjanpidosta tai tilintarkastuksesta etukäteen juuri mitään, mutta asioista on silti syytä olla perillä. Kirjanpito on järjestelmä, jossa (liike)tapahtumat kirjoitetaan muistiin, liike-elämässä tapahtumat ovat tietenkin liiketapahtumia.


Yrityksien ja yhteisöjen kirjanpito sisältää rahaan ja talouteen liittyviä kirjauksia, jotka perustuvat tositteisiin eli kuitteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit