keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Taloyhtiön toiminnantarkastuskertomus

Kertomukseen tarkoitus sisällyttää vain sellaisia seikkoja,. Sisältö ja asioiden käsittely on juuri oikeansuuntaista. Kirjassa kerrotaan, miten. Tilanteessa, jossa yhtiöllä ei ole tilintarkastajaa ja yhtiöjärjestyksessä ei toisin määrätä, tulee yhtiöllä olla toiminnantarkastaja.


Toiminnantarkastajan tietojensaantioikeus, tietojenantovelvollisuus ja salassapitovelvollisuus. Tilintarkastuskertomuksen sisältö ja muoto on määritelty hyvin tarkkaan. Tarkastuskertomuksessa on mainittava, mitä tilinpäätöstä se koskee. Jos yhdistyksessä on useita toiminnantarkastajia, he voivat antaa yhteisen kertomuksen. Mallin soveltaminen on kunkin tilintarkastajan oman ammatillisen.


Siinä kerrotaan, millaisin kriteerein taloyhtiön hallinnon ja talouden hoitoa sekä. Verottaja puolestaan kiinnostuu tilinpäätöksestä, jos taloyhtiö tekee voittoa, Suomen. Kun tuloslaskelma esittää taloyhtiön tuotot ja kulut tilikauden aikana, tase. Lopputuloksena molemmissa tarkastuksissa annetaan lausunto, eli tilin- tai toiminnantarkastuskertomus. Asunto-osakeyhtiön, eli taloyhtiön , hallinto on yleensä maallikoiden käsissä, jolloin isännöitsijän osaaminen on ratkaisevassa asemassa talous- ja hallintoasioiden lainmukaisessa hoitamisessa, mutta myös isännöitsijä voi joissakin tapauksissa olla maallikko.


Varsinaisessa yhtiökokouksessa on esitettävä tilinpäätös, toimintakertomus, tilintarkastuskertomus ja toiminnantarkastuskertomus. Varsinainen yhtiökokous on osakkeenomistajan mahdollisuus saada tietoa taloyhtiön tilasta ja tilanteesta. Asunto-osakeyhtiön tulee valita sille toiminnantarkastaja, jos yhtiössä ei ole tilintarkastajaa tai yhtiöjärjestyksessä ei nimenomaisesti mainita, ettei yhtiössä ole toiminnantarkastajaa. Asianajaja VT Erkki Pusa.


Olen tarkastanut Asunto-osakeyhtiö Kakskerran Lokin talouden ja hallinnon 1. Suorittamani tarkastuksen perusteella annan tämän kertomuksen tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta. Neljän asunnon rivarissamme on nyt tilintarkastajan sijalla maallikko toiminnantarkastaja. Miten poikkeaa toiminnantarkastuskertomus entisestä tilintar. Toimintakertomus on sanallinen kuvaus taloyhtiön edellisen vuoden tapahtumista.


Taloyhtiön asiakirjat perjantai 21. Voisiko joku kopsata taloyhtiön tilintarkastuskertomuksta valmiin pohjan, josta näkee miten sellainen laaditaan. Johdon arvion mukaan kanne on perusteeton, eikä siitä ole kirjattu tilinpäätökseen varausta. Tilinpäätös koostuu tuloslaskelmasta, taseesta ja liitetiedoista.


Niihin kuuluvat em. Yhdistys voikin suurelta osin itse määrittää toiminnantarkastuksen. Kiinteistöliiton suosituksen mukaan taloyhtiön yhtiökokous pidetään maaliskuussa. Vaikka laki mahdollistaa yhtiökokouksen pitämisen vielä kesäkuussakin, ei kuluvan tilikauden aikana tehtävien asioiden päätöksentekoa kannata viivyttää liian pitkälle.


Ohjeita yhtiökokousta varten. Osakkaat päättävät yhtiökokouksessa taloyhtiön tärkeimmistä asioista aina laajoista korjaushankkeista vastikkeiden suuruuteen. Yhtiökokousopas osakkaille ja. Osakkaat valitsevat myös hallituksen sekä tilin- tai toiminnantarkastajan.


Jotkut asiat kuuluvat lain mukaan yksinomaan hallituksen toimivaltaan ja ovat näin ollen osakkaiden päätöksenteon ulkopuolella. Muistathan, että se on paikka, jossa sinä osakkeenomistajana pääset ja voit vaikuttaa taloyhtiösi asioihin. Eetanet on järjestöjen ja yhdistysten koulutuksiin, valmennuksiin ja Internet-palveluihin erikoistunut yritys.


Esityslista eli asialista on kokouksessa käsiteltävien asioiden listaus. Kommentit Atsolle, atso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit