torstai 12. tammikuuta 2017

Vuokranmaksu myöhässä

Vuokranmaksu myöhässä. Mikäli vuokralainen ei maksa vuokraa sovitusti, kannattaa vuokranantajan olla pikaisesti yhteydessä vuokralaiseen. Tärkein on pyrkiä saamaan keskusteluyhteys vuokralaiseen ja selvittää syy siihen, että maksut ovat myöhässä. Ja vuokralaisen taas kannattaa olla yhteydessä vuokranantajaan ja kertoa tälle minkä takia vuokra on jatkuvasti myöhässä.


Esimerkiksi vuokratyöläinen. Mitä tapahtuu jos vuokranmaksu on myöhässä ? SATOn asuntojen vuokrissa pyritään siihen, että vuokran hinta ja asunnon laatu ovat tasapainossa. Vastaus Mark Omistamassani huoneistossa nykyinen vuokralainen on säännönmukaisesti myöhästynyt vuokranmaksuissaan säänöllisesti. Hän on maksanut kyllä vuokransa saman kuun aikana, mutta aina. Viivästyskorkoprosentti on määritelty korkolaissa.


Lowell auttaa laskuihin, maksamiseen ja perintään liittyvissä asioissa myös iltaisin ja lauantaisin. Oma Lowell -palvelussa voit asioida ympäri vuorokauden. Voit tarkastella omaa vuokranmaksutilannettasi, tulostaa vuokranmaksuerittelyn ja maksaa vuokran kirjautumalla My Lumo -palveluun. Käytä maksaessasi aina erittelyssä olevaa viitenumeroa, koska silloin maksutiedot kohdistuvat varmasti oikein. Ota yhteyttä vuokravalvonnan asiakaspalveluun, mikäli vuokranmaksusi jostain syystä myöhästyy ja tiedustele mahdollisuutta maksusuunnitelmaan.


Kun vuokralainen on luovuttanut huoneiston kokonaan tai osittain toisen käytettäväksi, vuokralainen vastaa, jollei vuokranantajan kanssa ole toisin sovittu, edelleen vuokrasopimuksen mukaan vuokralaiselle kuuluvista velvollisuuksista sekä vahingosta, jonka huoneiston kokonaan tai osittain käytettäväkseen saanut on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle. Useimmiten tilanteessa voidaan sopia ratkaisu, johon molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä. Onko vuokranmaksu myöhässä ? Yleensä vuokralainen maksaa vuokrat ajallaan laaditun vuokrasopimuksen mukaisesti.


Toisinaan kuitenkin käy niin, että vuokraa ei makseta sovitusti. Tällöin asiaan on syytä reagoida pikaisesti ja olla yhteydessä vuokralaiseen esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostitse sekä huomauttaa maksamattomasta vuokrasta. Perusteista ensimmäinen on vuokralaisen laiminlyömä vuokra.


Useissa vuokrasopimuksen purkamista koskevien tuomioiden perusteluissa todetaan erikseen, että ” vuokranmaksu on vuokralaisen tärkein velvoite”. Purkuoikeutta ei synny kuitenkaan yhden unohduksen tai viivästyksen seurauksena. Koasilla vuokraan sisältyvät myös sähkö, vesi, tietoverkko, yleiset saunavuorot sekä pesutuvan käyttö. Käytä aina omaa viitenumeroasi ja tarkista, että maksettava summa on oikein. Mikäli vuokravakuuden palauttamisesta ei ole erikseen sovittu vuokrasopimuksessa, olisi vakuus pitänyt palauttaa viipymättä.


Laki ei varsinaisesti määritä, mitä viipymättä tarkoittaa, mutta kuluttajariitalautakunta on tulkinnut sen tarkoittavan kahden viikon kuluessa vuokrasuhteen tosiasiallisesta päättymisestä. Lindorff on Lowell 1. Lisätietoja muutoksesta. Porvoon kaupungin asuntotoimisto, Tekniikankaari 1A, 2. Asiointipalvelun etusivusta on nyt käytössä kokeiluversio vanhan rinnalla. Uudelta etusivulta voit helposti tarkistaa, puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain. Eräpäivää ei voi siirtää.


Se on kaikilla vuokralaisillamme sama. Jos kuitenkin maksat vuokrasi myöhässä , siitä syntyy viivästyskorkoa, jonka laskutamme erikseen. Miten toimia, kun vuokranmaksupäivä on joka kuun toinen päivä, mutta tuet ja muut tulevat myöhemmin? Olen siis muuttamassa ensi kuussa ja tilanne tämä. Olen miettinyt, että voisiko sossu maksaa kelan tukeni etukäteen ja periä ne kelalta joka kuu takaisin.


Tosin toimeentulotukikin taitaa aina tulla myöhässä. Ottamalla yhteyttä vuokravalvontaan ajoissa voit välttyä saatavan oikeudelliselta perinnältä sekä lisäkuluilta. Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas vuokraa edullisia opiskelija-asuntoja Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.


Kuluttajan talouden hallintaa helpottaa ja maksuviivästyksiä vähentää se, jos kuluttajalla on todellinen mahdollisuus vaikuttaa sovittavaan eräpäivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit