perjantai 2. marraskuuta 2018

Pöytäkirjan tarkastaja

Pöytäkirjan tarkastajina toimivat yleensä toimielimen jäsenet vuorollaan. Jos pöytäkirjan tarkastajat eivät hyväksy pöytäkirjaa, se tarkastetaan toimielimen seuraavassa kokouksessa. Päätöksen katsotaan syntyneen vasta sitä koskevan pöytäkirjan tarkastamisella.


Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Oikea muoto on pöytäkirjantarkastaja. Ilmaus on mahdollista kirjoittaa myös sanaliitoksi: pöytäkirjan tarkastaja.


Kahdenkymmenen vuoden ajan erilaisissa kokouksissa puheenjohtajana, sihteerinä, pöytäkirjantarkastajana ja pelkkänä kokousjäsenenä toimineena, olen nähnyt, ettei osa pöytäkirjantarkastajista uskalla tai kehtaa puuttua pöytäkirjan virheellisiin sisältöihin, koska pöytäkirjan ovat ennen heitä kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri allekirjoittaneet. Sellaistakin näkee, etteivät. Kielenkäytössä on ollut jatkuvana sekaannuksen ja kielitoimiston neuvonnassa kysymysten aiheena tarkastaa ja tarkistaa -verbien käyttö, erityisesti niiden käyttö kokoustekniikassa.


Näihin asti voimassa olleen yhdistyslain 14. Pöytäkirja sisältää otsikko-osan, asioiden käsittelyn osan, loppumerkinnät ja mahdolliset liitteet. Otsikko-osaan kirjataan. Kumpi on oikeampi muoto pöytäkirjassa: pöytäkirjan tarkastajat vai pöytäkirjantarkastajat?


Vai käykö molemmat muodot? Kyseessä on otsikko. Ei päätösten sisältöön. Tämä tarkoittaa valtaosassa yhtiöitä, että kokous pidetään kesäkuun loppuun mennessä.


Kun pöytäkirja on kirjoitettu, puuttuu vain tarkastajien hyväksyntä. Jos pöytäkirjantarkastaja huomaa, että pöytäkirjassa on virhe tai pöytäkirjan sisältö ei vastaa kokouksen kulkua, voi hän pyytää puheenjohtajaa tai sihteeriä muuttamaan pöytäkirjaa. Jos pöytäkirjamuutosta ei suostuta tekemään, pöytäkirjantarkastajilla on oikeus merkitä poikkeava näkemyksensä pöytäkirjaan tai sen. Sopimuskone tarjoaa pöytäkirjan mallilausekkeet kymmeniin eri päätöksentekotilanteisiin, kuten tilinpäätöksen käsittelyyn, voitonjakoon, yhtiöjärjestyksen muutoksiin ja osakeanteihin.


Kaikissa malleissamme on huomioitu lainsäädännön asettamat rajoitukset osakeyhtiön toiminnalle. Pöytäkirjaan merkitään tehdyt päätökset ja äänestysten tulokset ja kokouksen puheenjohtajan ja yhden pöytäkirjan tarkastajaksi valitun on allekirjoitettava pöytäkirja. Yhtiökokouksen pöytäkirjan laatiminen on yhtiökokouksen puheenjohtajan vastuulla. Allekirjoittamalla pöytäkirjan , allekirjoittajat tavallaan vakuuttavat, että pöytäkirjaan kirjattu on heidän mukaansa vastannut todellista tapahtumainkulkua.


Taloyhtiön yhtiökokous on pidetty. Löytyykö pöytäkirjasta helposti kaikki ne päätökset, joita hallituksen ja isännöitsijän tulee alkaa toteuttaa, ja mitä muuta kokouksessa päätettiinkään. Pöytäkirja on viimeistään kahden viikon kuluttua kokouksesta pidettävä yhtiön pääkonttorissa tai Internet-verkkosivuilla osakkeenomistajien nähtävänä ja siitä on toimitettava jäljennös sitä pyytävälle osakkeenomistajalle. Osakkeenomistajalla on oikeus saada jäljennös pöytäkirjan liitteistä korvattuaan yhtiön kulut.


PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Olemme tarkastaneet edellä olevan pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksessa tehtyjen päätösten mukaiseksi. Mahdolliset asiantuntijat tai muut ulkopuoliset myös mainittava. Hannibal:' Kalastamalla, tarkastaja.


Pidän koukkua pyytämässä venevajan takana. Kokouksen avaaminen. Voin näyttää teille, jos haluatte. Kirjoittaisitte tuon ylös tarkastaja. Ja pitäisitte sen tyynynne alla.


Tämä malli on tarkoitettu pelkästään ohjeeksi, jonka käyttäminen edellyttää lain, yhtiöjärjestyksen ja muiden soveltuvien sään-nösten tarkistamista. Läsnäolijoiden ja valtakirjojen toteaminen, kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirja on kokouksen puheenjohtajan allekirjoitettava sekä vähintään kahden kokouksessa sitä varten valitun henkilön tarkastettava tai yhdistyksen itsensä hyväksyttävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit