maanantai 26. marraskuuta 2018

Ero parisuhteesta

Luovutaan ainakin parisuhteesta ja usein luovutaan myös ystävyydestä kumppaniin. Joskus ero voidaan toteuttaa niin, että osapuolten ystävyys säilyy. On kuitenkin tavallista, että se osapuoli, joka ei ole eroa toivonut tai on sitä vastustanut, ei pysty ainakaan eron alkuaikoina ajattelemaan toista ystävänä, sillä luopumisen tuskan ja kaipauksen vuoksi tavallinen kommunikointi voi. Parisuhde päättyy ja ero on edessä, kun parin ratkaisevia erimielisyyksiä ei voida ratkaista. Tällaisia ratkaisemattomia asioita ovat esimerkiksi merkittävät henkilökohtaiset erilaisuudet ja elämänkokemukset tai persoonaan liittyvät ominaisuudet, joita on vaikea tai mahdoton muuttaa.


Jos ero tulee sittenkin Vahvoja tunteita ja suuri määrä risteileviä ajatuksia – ero on useimmissa tapauksissa yksi elämän suurimmista kriiseistä. Siinä on kyse elämän perustarpeista, ihmisen tarpeista, yhteydenkokemisen tarpeista ja rakastetuksi tulemisen tarpeista ja jos siihen kohtaan tulee joku haava tai särö, jollakin tapaa monet kokevat, että koko olemassaolo on. Jotain täytyy siis tapahtua, jotta Irmeli ei jatkaisi vielä eron jälkeenkin samanlaista elämää ja olisi edelleen tyytymätön. Elämä ei muutu paremmaksi automaattisesti.


Vaikka avioero tai ero parisuhteesta olisi pitkänkin harkinnan tulos, eropäätöstä seuraava tunnemyrsky yleensä yllättää. Tunteiden kohtaaminen kaikessa kipeydessään on silti välttämätöntä, jotta erosta pääsee yli ja voi pikku hiljaa alkaa suuntautua kohti uutta elämänvaihetta. Et jää yksin, etkä kuole eroon, osaat ja opit elämään, ero kasvattaa ihmistä ja elämä kantaa. Oma avioliittoni kesti vuotta ennen kun otin jä lähdin. Se aiheuttaa ahdistusta ja heikentää usein ainakin tilapäisesti ihmisen itsetuntoa.


Ero parisuhteesta

Kaikki tunteet, kuten suru, viha, aggressio ja pettymys kuuluvat asiaan. Eroon liittyvät usein myös vahvasti pettymyksen ja syyllisyyden tunteet. Se tapahtuu viimeisenä kesälomapäivänä, kun olen ylittämässä katua. Marjan ja Samin seksisuhde mies mustasukkaisuus nainen parisuhde pelko.


Edistämme lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia, seksuaaliterveyttä, moninaisuutta ja ihmisoikeuksia Suomessa ja maailmalla. Vaikka ero tapahtuisi hyvästä syystä, voi esimerkiksi erosta kertominen läheisille olla karmivaa. Hän kirjoittaa parisuhteesta ja erosta. Työssäni pariterapeuttina autan ihmisiä selviämään ongelmistaan parisuhteissa ja eroissa. Vaikka työni on isosti parisuhteiden varjopuolissa, olen säilyttänyt vahvan uskoni parisuhteeseen.


Avioerossa kaikki maksaa: niin avioeron ja osituksen virallistaminen kuin asunnon myynti tai osto. Avioliiton solmimisesta ei tarvitse maksaa mitään, mutta avioerohakemuksen jättäminen käräjäoikeuteen maksaa 2euroa, ja tuomiosta rapsahtaa lisämaksua. Usein uskonnollisesta yhteisöstä eroamisen lisäksi tapahtuu ero parisuhteesta. Ero ei hoidu ilmaiseksi. Tällöin parisuhde-eroon liittyy paljon erityispiireitä, kuten lasten uskonnolliseen kasvattamiseen liittyvät kiistat, vieraannuttaminen, ero koko ystäväpiiristä, ero perheestä ja paljon muita seikkoja, joita muut eronneet eivät joudu läpikäymään.


Myös eroaminen huonosta suhteesta lisää ihmisen onnellisuutta, ero hyvästä suhteesta vähentää. Hyvä-paha, ero , yhden naisen stand up komedia, ex parisuhteesta. Hyvä-paha- ero , yhden naisen stand up komedia ex- parisuhteesta.


Lapsiperheessä ero on aina vaikea, sillä parisuhteesta voidaan erota, mutta vanhemmuudesta ei koskaan, Virpi Lahtiharju Lastensuojeluliiton Eroneuvo. Onko teillä useinkin tapana kysyä kavereilta aikovatko nämä ehkä joskus erota? Olemme olleet ex-mieheni kanssa yhdessä reilut vuotta ennen eroamme ja meillä on suhteestamme yksi lapsi v. Kuten kaikilla, pitkään parisuhteeseen mahtuu ylä- ja alamäkiä ja niistä olimme selvinneet, kunnes ex-mies jäi pettämisestä kiinni kesällä.


Muistuta itseäsi siitä, miksi ero oli tarpeellinen päätös. Tämä voi olla vaikeaa erityisesti silloin, jos olet itse ollut jätetty osapuoli. Ylipääsemisessä auttaa se, kun muistutat itseäsi niistä syistä, minkä takia päädyitte eroamaan. Kiitos vastauksestasi!


Kohtalotovereita ollaan. En ole vielä vaihtanut puh. Tavallaan harmittaa sekin, koska sitten hän huomaa, että on saanut jotain aikaiseksi ja saa tyydytystä siitä että on niskan päällä. Vajaa puolet, prosenttia, parisuhteessa elävistä erokyselyn vastaajista arvioi nimittäin, että ero olisi omalla kohdalla uusi mahdollisuus.


Näin ajattelee noin puolet 18–49-vuotiaista vastaajista. Suomen monipuolisimmasta TV-oppaasta päivän ohjelmatiedot, arvostelut ja trailerit Ystävästä käytetään kirjassa pseudonimeä Anne. Nekin suhteet, joissa ero ystävästä tapahtuu huonoissa merkeissä, opettavat aina jotain.


Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys, jonka toimintaa Veikkaus tukee tuotoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit