maanantai 19. marraskuuta 2018

Eu ajokortti

Jos sinulla on EU-ajokortti , joka on myönnetty nykyisessä asuinmaassasi EU :n ulkopuolella myönnettyä ajokorttia vastaan, ja muutat vaihdetun ajokorttisi kanssa toiseen EU -maahan, ajokorttiasi ei välttämättä tunnusteta siellä. Kukin EU -maa saa itsenäisesti päättää, tunnustaako se tällaisen ajokortin. Jos muutat toiseen EU -maahan (Tässä tapauksessa EU :n jäsenmaata sekä Islanti, Liechtenstein ja Norja), haluat varmasti tietää, voitko ajaa siellä nykyisellä ajokortillasi. Kuorma- ja linja-autonkuljettajien terveystarkastusvälit on EU :ssa niin ikään yhtenäistetty, ja tarkastus on nyt pakollinen aina ajokorttia uusittaessa. Ajokortteja koskeva EU -lainsäädäntö.


EU -mallin mukainen ajokortti hyväksytään todennäköisesti, muutoin tarvitaan kansainvälinen ajokortti.

Autonvuokrauksen yhteydessä kansainvälinen ajokortti saattaa olla pakollinen vakuutusten takia. Jos sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti, sinun tulisi saada lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa, kun matkustat tai oleskelet tilapäisesti toisessa EU - tai Eta-maassa tai Sveitsissä. Lääketieteellisesti välttämättömällä hoidolla tarkoitetaan hoitoa, joka ei voi odottaa sitä, että palaat kotiin. Sivustolla olevat tiedot ovat peräisin kunkin maan kansallisilta viranomaisilta.


Jos sivuston tiedot eroavat maassa voimassa olevista säännöistä, kansalliset säännöt ovat ensisijaiset. Viranomaisten toimittamien tietojen julkaiseminen ei tarkoita sitä, että komissio hyväksyy ne, eikä sitä, että ne ovat EU -lainsäädännön mukaisia. Tämän seurauksena ajokorttipohjaan painettiin sana ajokortti myös uusien jäsenvaltioiden kielillä.


Jos ajokorttisi katoaa tai se anastetaan, ilmoita siitä väärinkäytön estämiseksi aina poliisille.

Vaikka ajokortti ei ole virallinen henkilöllisyyttä osoittava asiakirja, vaarana on, että ajokortin haltuunsa saanut voi käyttää henkilötietojasi väärin. Kaikkia lomakkeita ei ole tarjolla sähköisenä, vaan ne tulee täyttää paikan päällä asioimalla Ajovarman palvelupisteessä. Alla olevalla lomakkeella voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia liityen ajokortti -info sivustoon sen beta-vaiheen aikana. Tuolloin päätettiin, että kortin voi vaihtaa uuteen myös huvin vuoksi viiden vuoden ajan. Vanha kortti kelpaa kuitenkin niin kauan kuin se on voimassa.


EU -korttia saattaa silti tarvita ulkomailla esimerkiksi autoa vuokratessa. Yhteisön mallin mukaisen ajokortin sivulla olevassa tunnuskuvassa on oltava ajokortin antavan jäsenval-tion kansallisuustunnus. Jäsenvaltiot voivat sisällyttää ajokortteihin tallennusvä-lineen (mikrosiru) heti, kun komissio on artiklan kohdassa tarkoitettua menettelyä noudattaen vahvistanut liitteessä I. Automaattivaihteisten autojen määrä Suomen liikenteessä on kasvussa.


Tästä huolimatta ajokortti pitää suorittaa manuaalivaihteisella autolla. Minulla on luottokorttimallinen Eu ajokortti ilmeisestikin n. On nykyisin olemassa kuvallinen henkilökortti. Onko minulla oltava molemmat,jotta voin huolettomasti (asiakirjojen osalta) ajaa autolla ulkomailla?


Eikö EU ajokortti kelpaa henkilöllisyystodistuksena? Entäpä sitten kansainvälinen ajokortti ,onko se pätevä henkilöllisyystodistus missään. Keskeistä EU -lainsäädäntöä on ajantasaistettu suomeksi Edilexiin.


Säädöksestä ja sen muutoshuomautuksista on linkit myös EU :n viralliseen lehteen.

Säädöstekstit päivitetään kuukausittain. Poliisin on palautettava EU - ja ETA-valtiossa annettu ajokortti ajokortin myöntäjälle ja samalla on ilmoitettava syy ajokortin palauttamiseen. Muu ulkomainen ajokortti palautetaan pyynnöstä haltijalle hänen muuttaessaan maasta ja luovuttaessaan vastaavasti suomalaisen ajokortin poliisille.


Eurooppa-neuvosto on EU :n toimielin, joka määrittelee Euroopan unionin yleisen poliittisen suunnan ja prioriteetit. Eurooppa-neuvostossa kokoontuvat jäsenmaiden valtion- tai hallitusten johtajat sekä Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja ja komission puheenjohtaja. EU -ajokortiksi Saksaan suuntautuvaa kesälomareissuamme varten. Olen käyttänyt laseja kokopäiväisesti jo muutaman. Kela-kortti tai ajokortti.


Alle 16-vuotiailta, jotka matkustavat vanhempiensa seurassa, ei vaadita omaa henkilökorttia. Jos olet kuitenkin käynyt lääkärissä ja lääkärinlausunto ajokyvystä on tallennettu Potilastiedon arkistoon, voit halutessasi hakea ajoterveystietosi kirjauduttuasi palveluun. Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet.


Passissa on koneluettava rivi ja passi sisältää myös muita turvatekijöitä, jotka vaikeuttavat passin väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit