perjantai 23. marraskuuta 2018

Nopeusvalvonta laki

Suora tie saa monen kuskin keskittymisen lopahtamaan – Yhtäkkiä huomaa, ettei muista ajaneensa tietyn kohdan ohi Esimerkiksi musiikin mukana laulaminen auttaa pysymään virkkuna. Ajattelin perustaa yrityksen nimeltä speedcom oy. Mittailen tuolla tienposkessa nopeuksia ja kirjoittelen rekkarit ylös.


Ne käyttävät tien alle asennetun induktiosilmukan sijasta pylväässä sijaitsevaa dopplertutkaa. Laki koskisi myös viranomaistoimintaa tai siihen rinnastettavia toimijoita. Viranomaistoiminnassa tehtäviä mittauksia ovat esimerkiksi poliisin suorittama ajoneuvojen nopeusvalvonta tai raskaiden ajoneuvojen painon mittaus. Säätämisjärjestys Lakiehdotukset Laki rikesakkomenettelystä annetun lain muuttamisesta luku - Rikesakon määrääminen § § a luku - Menettely rikesakon määräämiseksi ajoneuvoa pysäyttämättä havaituista liikennerikkomuksista a § b § c § d § e § f § g § h § i § j § Laki poliisilain.


Liikkuvalla kalustolla tehtävä automaattinen nopeusvalvonta on tuomioistuinpäätöksen mukaan laitonta. Näin voi päätellä Helsingin käräjäoikeuden hiljattain antamasta tuomiosta, jonka mukaan poliisin liikuteltava nopeuskameravalvonta ei täytä lain edellytyksiä. Miten tämä on mahdollista? Poliisin sakotuskäytäntö.


Olen ymmärtänyt, näin alhaisesta ylinopeudesta selviäisi huomautuksella. Kuinka sakosta voi valittaa? Suomen maanteille on tulossas kolmen seuraavan vuoden aikana 1uutta automaattista nopeusvalvontakameraa. Uudet kamerat käyttävät nykyistä kehittyneempää tutkatekniikkaa, joka huomaa auton ylinopeuden kauempaa kuin nykyinen tienpinnassa oleva pistemittaus.


Vastaus oskari Mahtaako joku voida kertoa,kuinka lähellä valvontakamera saa olla sitä edeltävää nopeusrajoitusliikennemerkkiä 11. Vastaus jaakko Tielaitos laittaa merkkejä mihin hyvänsä. Joskus nuoriso siirtelee merkkejä ja siitä. Rikesakkojen yhteissumma on noussut vuosi vuodelta, mihin on vaikuttanut muun muassa lisääntynyt nopeusvalvonta ja rikesakkojen tuntuva korotus. Automaattisten nopeusvalvontakameroiden määrä on moninkertaistunut muutamassa vuodessa.


Mielestäni en ajanut ylinopeutta, mutta ihan varma en kuitenkaan ole. Yhdellä bussipysäkillä seisoi poliisiauto, se oli samalla puolella tietä kuin mihin minäkin ajoin. Puhelinta näpräävän kuskin voi käräyttää myös peltipoliisi – laki pelastaa sakoilta. Peltipoliisien kuvien perusteella sakon voi saada muustakin kuin ylinopeudesta. Rikesakko on euromäärältään kiinteä, sakkoa lievempi varallisuusrangaistus, joka on säädetty eräiden rikkomusten rangaistukseksi.


Laki määrää nopeusrajoitukset ja lakia pitää noudattaa. Monien mielestä vähäinen ylinopeus on hyväksyttävää, mutta harvan mielestä ”vähäinen” myymälävarkaus on yhtä hyväksyttävää. Hillitkää kasujalkaa varsinkin kaksikaistaisilla Espanjan teillä ainakin parin viikon ajan…. La Dirección General de Tráfico (DGT) ha puesto en marcha una campaña especial desde hoy hasta el próximo de abril que duplicará los controles de velocida principalmente en carreteras de doble sentido de circulación, en las que el año pasado murieron 2. Lumi peitti nopeusrajoituksen, perheenisä sai sakot – Jos hyväksyisimme selitykset, se veisi pohjan koko kameravalvonnalta Kun oululainen perheenisä näki kameratolpan välähdyksen lumituiskun seasta, hän arvasi sen ennustavan sakkoa.


Samoin mukana ovat automaattivalvonta-autot, joita Hämeen poliisilla on kaksi. Valvonta-autot ovat osoittautuneet koko maassa tolppakameroita tehokkaammiksi nopeusvalvonnassa. Nopeusvalvonta maksimoidaan tolppakameroiden avulla.


Nopeusratsiat vaihtavat paikkaa valvontamaratonin aikana. Siinä keskitytään riskialtteimmille tieosuuksille. Tehostettu nopeusvalvonta kesti vain muutaman tunnin, joten poliisi pitää saavutettuja tuloksia merkittävinä.


Tarkasta junien aikataulut ja osta liput. Junalla matkustat edullisesti ja ympäristöystävällisesti. Osta liput ajoissa ja säästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit