perjantai 23. marraskuuta 2018

Osittainen hoitovapaa kvtes

Erityisäitiys-, vanhempain- ja hoitovapaa , poissaolo pakottavista perhesyistä sekä poissaolo perheenjäsenen tai muun läheisen hoitamiseksi ovat palkattomia. Voit saada osittaista hoitorahaa, kun teet töitä enintään tuntia viikossa lapsen hoidon vuoksi. Osittainen hoitoraha. Oikeus osittaiseen hoitovapaaseen perustuu työsopimuslakiin.


Perhevapaita ovat äitiys-, erityisäitiys-, isyys- ja vanhempainvapaa. Perhevapaisiin luetaan myös hoitovapaa , osittainen hoitovapaa sekä tilapäinen hoitovapaa. Myös poissaolo pakottavasta syystä kuuluu tähän ryhmään. Jos työnantaja ei myönnä työntekijälle osittaista hoitovapaata, työntekijällä on oikeus saada työnantajalta selvitys kieltäytymisen perusteista. Hoitovapaa ja osittainen hoitovapaa.


Työsopimuslain mukaan työntekijällä on oikeus saada hoitovapaata vanhempainrahakauden jälkeen lapsensa tai taloudessaan vakituisesti asuvan lapsen hoitamiseksi siihen saakka, kunnes lapsi täyttää kolme vuotta. Työntekijä, joka on ollut saman työnantajan työssä yhteensä vähintään kuusi kuukautta viimeksi kuluneiden kuukauden aikana, voi saada lapsensa tai muun hänen taloudessaan vakituisesti asuvan lapsen hoitamiseksi osittaista hoitovapaata siihen saakka, kun perusopetuksessa olevan lapsen toinen lukuvuosi päättyy. Kun saat tuen lisäksi palkkaa tai muuta verotettavaa tuloa osittaisen hoitorahan lisäksi, pidätetään vero hoitorahasta lisäprosentin mukaan.


Voit myös pyytää verottajaa lähettämään Kelaan muutosverokortin sosiaalietuutta varten. Sen saa työntekijä, joka on ollut saman työnantajan palveluksessa vähintään kuukautta viimeksi kuluneen kuukauden aikana. Työntekijä voi tehdä lyhennettyä työaikaa lapsen hoidon vuoksi, mikäli jos hän on ollut samalla työnantajalla töissä vähintään kuusi kuukautta viimeisen kuukauden aikana.


Jos yksityiskohtaisista järjestelyistä ei voida sopia, työnantajan on annettava yksi hakemuksen mukainen jakso kalenterivuodessa. Lyhennetyn työajan tulee olla yhdenjaksoinen lepotaukoja lukuun ottamatta. Vanhempainvapaan jälkeen voit hoitaa lasta kotona. Voit olla hoitovapaalla, kunnes lapsesi täyttää kolme vuotta.


Kela maksaa kotihoidon tukea alle 3-vuotiaasta lapsesta. Hoitaja voi olla lapsen vanhempi tai joku muu, esimerkiksi isovanhempi tai palkattu hoitaja. Kotihoidon tukea ei voi saada, jos lapsi on kunnan päivähoidossa.


Mitä tarkoittaa hoitovapaa ja saako sen ajalta palkkaa? Eli aion syksyllä jäädä ositt. Teen neljän päivän viikkoja. Miten kannattaa anoa hoitovapaa : toistaiseksi vai esim.


Kannattaahan se keskeyttää kuitenkin kesäloman ajaksi, koska lomapäiviä kuluu viikossa, vaikka tekisi päivän työviikkoa ! Vai miten ihmeessä olette tuon sumplineet ? Tilapäinen hoitovapaa ja palkanmaksu. KVTES ja AVAINTA:n työehtosopimus: Palkka maksetaan enintään kolmelta peräkkäiseltä kalenteripäivältä lapsen sairastumisesta lukien. Palkallista aikaa ovat sairastumispäivää seuraavat kolme peräkkäistä kalenteripäivää riippumatta siitä, ovatko ne työpäiviä vai eivät.


Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit