perjantai 16. marraskuuta 2018

Työkokeilu korvaus 2019

Työllistymistä edistävään palveluun osallistumisesta sovitaan TE-palvelujen kanssa. Kulukorvaus lisätään palvelusta maksettavaan peruspäivärahaan tai työmarkkinatukeen. Se on verotonta tuloa. Työpaikalla toteutettavan työkokeilun avulla voit saada jalkasi työpaikan oven väliin, kun palaat työmarkkinoille tai olet aloittamassa uraasi.


Kokeilupaikkaa kannattaa hakea itse, mutta myös työ- ja elinkeinotoimistosta saat tietoa työnantajista, jotka voivat ottaa sinut työkokeiluun. Kevan pyytämien lääketieteellisten lisäselvitysten kustannusten korvaaminen. Lähetämme sinulle yksilöidyn lisäselvityspyyntö-kirjeen, jos Keva tarvitsee lääketieteellisiä lisäselvityksiä työkyvyttömyyseläkeasiasi ratkaisemiseksi (esimerkiksi uuden B-lääkärilausunnon tai tutkimuksen).


Työ- ja elinkeinotoimistot tarjoavat monipuolisesti palveluita, jotka tukevat työllistymistä ja koulutusta ammattiin. Tulorekisteri otettiin käyttöön 1. Työkokeilusopimuksen tekevät yhdessä työ- ja elinkeinotoimisto, työkokeilupaikan järjestäjä ja työkokeiluun osallistuva. Henkilöltä puuttuu ammatillinen koulutus tai kyseessä on ammatin tai alan vaihto tai yrittäjäksi ryhtyminen. Työkokeilu voi kestää maksimissan kuukautta samalla työnantajalla. Työtehtävät voivat olla entuudestaan tuttuja tai uusia.


Työkokeilun työaika voi vaihdella noin viikkotyötunnista täyteen työaikaan. Kela korvaa osan julkiseen tai yksityiseen terveydenhuoltoon tehdyn matkan kustannuksista, kun matka on tehty sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Työkokeilulla tuetaan työhön paluuta sairausloman jälkeen joko omaan työhön tai uusiin tehtäviin.


Tämän sivuston käyttö edellyttää Javascriptiä. Työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki. Salli selaimen asetuksista Javascriptin käyttö. Denna tjänst använder JavaScript.


Sen ajalta ei makseta palkkaa, eikä se kerrytä vuosilomapäiviä tai eläkettä. Työkokeilija saa kokeilun ajalta samaa etuutta kuin työttömänä ollessaan eli päivärahaa tai työmarkkinatukea. Etuuden lisäksi kulukorvausta saa pääsääntöisesti euroa työpäivää kohti. Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset.


Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Hakuohje koulunkäynninohjaajille ja koulunkäyntiavustajille. Huomaathan palkanmaksupäivän merkityksen hakiessasi päivärahaa.


Palkka huomioidaan sovittelussa aina silllä hakujaksolla kun se maksetaan riippumatta siitä milloin työ on tehty. Työnantajan on järjestettävä lakisääteinen ehkäisevä työterveyshuolto työntekijöilleen. Järjestämisvelvollisuus koskee kaikkia työnantajia työntekijöiden palvelusuhteen laadusta ja kestosta sekä työpaikan koosta riippumatta.


Korvaus maksetaan joko yhdessä tai kahdessa erässä eläkelaitoksen ohjeen mukaan. Mikäli opiskelu kestää alle puoli vuotta, mutta vähintään kaksi kuukautta, maksamme puolet normikorvauksesta. Koulutusmaksu opinto-oikeudesta voidaan kuitenkin korvata erillisen harkinnan perusteella. Jos olet ollut osan vuotta työttömänä, matkakulujen omavastuu on pienempi. Omavastuuseen vaikuttaa työttömyyskuukausien määrä.


Opiskelija ei voi vähentää kodin ja opiskelupaikan välisiä matkoja verotuksessa. Matkakuluista vähennetään ensin omavastuu. Ilmoita matkakulut aina kokonaan: älä vähennä omavastuuosuutta.


Laske ansiopäivärahasi määrä ja katso päivärahan hakuohjeet. Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa. Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit