torstai 22. marraskuuta 2018

Kahvilan perustaminen helpottuu

Kahvilan perustaminen helpottuu. Uusi laki höllentää ruoka-alan yrittäjien byrokratiaa. Varsinaisen ravintolan tai kahvilan perustamiseen liittyy useita liiketiloja koskevia vaatimuksia. Etenkin jos kahvilan tai ravintolan perustaminen vaatii liiketilan käyttötarkoituksen muutosta tai uuden tilan rakentamista, kannattaa rakennusasioihin paneutua jo hankkeen varhaisessa vaiheessa.


Hankintojen ja muiden kulujen lisäksi Y-tunnus ja osakeyhtiön perustaminen vaativat kustannuksia. Kun oma yritystoiminta on kehittynyt kyllin kannattavaksi, voi sen tuotoilla yleensä jo hyvin kattaa tulevia investointitarpeita. Onko Suomi yrittäjän hölmölä vai onnela?


Ainakaan ravintolan perustajaa ei päästetä helpolla. Ravintoloitsijaksi haluava joutuu haalimaan aikamoisen pinon lupia ennen ovien avaamista. Tätä vastaan kapinoitiin viime viikonloppuna piraattiravintola-tempauksella.


Taloussanomat selvitti, mihin kaikkeen pitää hankkia lupa. Tästä helposti ja edullisesti alkuun. Myydään kahvilan lopettamisen vuoksi pienen kahvilan koneet ja kalusteet, mm. Pirkanmaalla, noudettava toukokuun loppuun mennessä.


Eduskunta hyväksyi 18. Kun Vallilan Stoorin yrittäjät Piia Heinonen ja Saila Sirkiä olivat päättäneet perustaa kahvilan. Mikäli blogin perustaminen kiinnostaa, löydät tästä artikkelista vinkit miten aloittaa. Oman yrityksen perustaminen ei ole hellpo vaihtoehto. Siinäkin pitäisi jostain löytää ne maksavat asiakkaat.


Jos isot yritykset eivät ota vakavasti pienyrittäjää, niin ainoa vaihtoehto on myydä kuluttajille. Toimeenpanoryhmän tehtävänä on seurata, koordinoida ja varmistaa, että säädösten sujuvoittamista koskevat hallitusohjelman kirjaukset laitetaan täytäntöön ministeriöittäin. On myös tärkeää tilata salin ja keittiön kuormat omilla kuormakirjoillaan, jotta osastokohtainen seuranta helpottuu , mutta tietysti samalla kuormalla (eli autolla), ettei joudu tukun mielipuolisten pientoimituslisien maksajaksi. Automaatio helpottaa!


Mä olen aina rakastanut excel-taulukoita, mutta toisaalta ollut aina sairaan huono matikassa. VIROJOEN Rajapaja muuttaa linja-autoaseman alakertaan, jossa se saa käyttöönsä tuplasti enemmän tilaa kuin vanhassa paikassa saman kiinteistön yläkerrassa. Muuton myötä myös linja-autoaseman kahvila avaa ovensa hieman myöhemmin. Tavoitteena on, että kahvila avataan touko-kesäkuun vaihteessa.


Yrityksen perustaminen ja ylläpitäminen on helppoa ja 4H-yrittäjänä saa aina apua ja tukea paikalliselta 4H-yhdistykseltä, yritysohjaajalta ja esimerkiksi toisilta 4H-yrittäjiltä. Uimarannan perustaminen Tokoinrannan rakennettuun puistoon ja suositun puistoalueen turmeleminen ei ole järkevää, eikä tarkoituksenmukaista tilanpuutteen ja suositun puiston muun monimuotoisen käytön takia. Tokoinrannasta on varsin kohtuullinen matka jo olemassa olevien uintipalveluiden ääreen. Jos sinulla on projektityö vailla tekijöitä, kattomme alta löydät innokkaat ja luotettavat toteuttajat.


Toimimme mahdollistajana nuorelle yrittäjyydelle, mutta samalla tarjoamme teille tilaisuuden työskennellä tulevaisuuden huippuosaajien kanssa. Lahden ammattikorkeakoulu Hotelli- ja ravintola-alan ko. Sisällysluettelo: Alkusanat Mitä on seuratoiminta?


Yhdistyksen perustaminen Yhdistyksen perustamista koskevat. Tuloksen seuranta helpottuu ,.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit