keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Kanaria passi voimassa

Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Ota yhteyttä tänään! VAIKKA kanaria on espanjaa se EI kuulu EUhun (kats.vikipedia tms.). Teillä on oltava voimassa oleva passi tai visa riippuen asuinmaastanne, käyntinne kestävyydestä ja matkanne tarkoituksesta, esim.


Vierailija: reissun jälkeen, onko riittävä. Jossain suositeltiin, että passi ois voimassa kk reissun jälkeen. Mutta kai sitä nyt voi matkustaa passin voimassaoloajan loppuun. Kaikilla matkustajilla tulee aina olla mukanaan voimassaoleva matkustusasiakirja eli passi tai EU-maissa myös 1. Passit meillä on, mutta miehen passi vanhenee tammikuun alussa ja matka on suunnitteilla marraskuun alkuun ja nyt mietin että ehtiikö uusimisen hoitaa vasta matkalta palattua? Lämmintä päivänjatkoa!


Passin on oltava täysin ehjä ja muutenkin moitteettomassa kunnossa. Tarkista, että passissa on vähintään yksi tyhjä sivu. Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet. Passissa on koneluettava rivi ja passi sisältää myös muita turvatekijöitä, jotka vaikeuttavat passin väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä. UM:n Passi -ja viisumiyksikön passitiimin vetäjän Jorma Mussalon mukaan vaadittu voimassaoloaika kannattaa aina tarkistaa kyseessä olevan maan edustustosta.


EU:n ulkopuolelle matkustaessa pitää olla kuitenkin tarkkana, sillä useimmat maat vaativat, että passi on voimassa matkan päättymisen jälkeen vielä 3–kuukautta. Kanaria kutsuu talveksi etelään. Sitä ei voi hakea sähköisesti. Väliaikainen passi on tyypillisesti voimassa vain matkan ajan.


Muita passityyppejä ovat esimerkiksi merimiespassi ja hätäpassi. Täällä voit viettää aktiivilomaa, perhelomaa ja lepolomaa - vaikka ihan vain kaksin. Sinun on esitettävä voimassa oleva henkilötodistus tai passi (Pakollinen Ruotsin kansalaisille), kun matkustat johonkin Schengen-sopimuksen ulkopuoliseen maahan tai olet tulossa jostakin näistä maista. Gran Canaria on paljon enemmän kuin vain aurinkoista rantalomaa. Luottokorttien haltijoiden, ja etenkin myös pankkikorttien haltijoiden, täytyy esittää voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyyskortti tavaroita kortilla ostaessa, kuten ajokortti tai passi.


Teiltä pyydetään aina passia rahaa vaihdettaessa ja pankit, ottavat aina, provisiomaksun. Kätevintä on aina ennen matkaa varmistaa, että passi on voimassa ja muutenkin passiasiat kaikin puolin kunnossa. Matkan aikana voi siitä huolimatta tulla yllätyksiä, jos esimerkiksi passi katoaa tai se varastetaan.


Kopio passista kannattaa myös tallentaa sähköpostiin mahdollisen varkauden tai katoamisen varalta. Passi ja arvoesineet suositellaan jätettäväksi hotellin turvasäilöön tai vastaavaan turvalliseen paikkaan. Jos passi katoaa tai varastetaan, tulee siitä tehdä ilmoitus paikalliselle poliisille. Perheenäidin passi oli vanhentunut ja hän haki uutta passia kesän lomamatkaa varten.


Passi myönnettiin ja poliisi ilmoitti, että nainen voi vanhentuneellakin passillaan lunastaa uuden passin ilmoitetulta R-kioskilta. R-kioskin myyjä ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan passia naiselle. Jatkuvasti voimassa oleva matkavakuutus on kätevä palvelu paljon matkustaville ja varsinkin äkkilähtöjä käyttäville.


Jos sinulla ei ole jatkuvaa matkavakuutusta, ota selvää vakuutuksen hankkimisesta jo etukäteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit