keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Lainhuuto ja kiinnitysrekisteri

Laki lainhuuto - ja kiinnitysrekisteristä. Edellä §:n momentissa ja 27–§:ssä tarkoitetut toimituskirjat ja todistukset annetaan lainhuuto - ja kiinnitysrekisterin tulosteina tai sähköisessä muodossa niin kuin siitä erikseen säädetään. Lisäksi rekisteriin voidaan merkitä kirjaamisviranomaiselle ilmoitettavia tietoja kiinteistöön kohdistuvista oikeuksista ja rasituksista.


Hallitus esittää verotustietojen julkisuudesta ja salassapidosta annetun lain muuttamista - Maanmittauslaitos saisi jatkossa tiedon kiinteistökaupasta suoraan Verohallinnolta Esityksen mukaan Maanmittauslaitoksella olisi oikeus saada Verohallinnolta tarvittavat tiedot kiinteistöjen ja kirjaamisvelvollisuuden alaisten siirtokelpoisten erityisten oikeuksien. Säädöskokoelmassa julkaistut uudet säädökset ja säädösmuutokset ilmestyvät Edilexiin pdf-muodossa heti virallisena julkaisupäivänä. Säädösten viitekortit päivitetään palveluun joka arkipäivä. Uudet ja ajantasaistetut säädökset julkaistaan Edilexissä kerran viikossa. Kaikki tällaisen omaisuuden siirtymiset omistajalta toiselle on lainhuudatettava.


Häiriköinnistä saattaa seurata käyttäjän jäljittäminen IP-osoitteen perusteella sekä tarvittaessa poliisitutkinta. Rasitustodistuksesta käy ilmi kiinteistöön kohdistuvat oikeudet ja rasitukset. MINILEXin lakiartikkelien ja muun materiaalin.


Rekisteriin merkitään lainhuutoa, kiinnitystä tai erityisen oikeuden kirjaamista koskevat hakemukset sekä hakemusten ratkaisut. Tämän lisäksi rekisteriin merkitään muistutustietoja ja saantotietoja. Lainhuuto - ja rasitustodistus. Palvelu on jälleen käytettävissä to 20.


Muuten selostamasi asiat ovat täysin oikein kunhan sanan kiinteistötietorekisteri tai kiinteistötietojärjestelmä tilalle kirjoitetaan lainhuuto- ja kiinnitysrekisteri. Tuhon rekisteriin kirjataan, niinkuin sanoit, lainhuudot, kiinitykset ja erityiset oikeudet ja sillä on tuo julkinen luotettavuus. Kaikki tarvitsemasi tieto kiinteistöistä, huoneistoista ja niiden asukkaista. Kiinteistö- ja huoneistotiedot. Lentopelon poistaminen ja lentopelosta eroon pääseminen on helpompaa kuin ehkä osasit kuvitellakaan.


Tilastojen mukaan n. Valitse hallintaikkunan valikosta Salli pelien poistaminen. Kun kiinteistörekisterin lisäksi myös lainhuuto - ja kiinnitysrekisterin pitäminen siirtyy. Rakennusten osalta kysymys on velkojien luottamuksesta siihen, että lain mukaan kiinteistön tai vuokraoikeuden ainesosaksi luettavat rakennukset ovat panttioikeuden kohteita.


Näissä tapauksissa neljän nollan muodostama (pitkässä muodossa) merkkijono merkitään lyhyessä muodossa yhdellä nollalla. Tällainen tilanne voi tulla vastaan ainoastaan ryhmä- ja yksikkönumeroiden kohdalla, jotka voivat olla nollia. Kunta- ja sijaintialuenumerot eivät voi koskaan olla nollia.


Ensin mainittu rekisteri sisältää tietoja kiinteistöistä (esinerekisteri) ja jälkimmäinen kiinteistöjen omistuksesta ja niihin kohdistuvista muista oikeuksista (oikeusrekisteri). Otteista näkee myös vireillä olevat kirjattavat oikeudet. Julkisia viranomaisrekistereitä ovat esimerkiksi yhdistysrekisteri, kaupparekisteri, kiinteistörekisteri, lainhuuto- ja kiinnitysrekisteri , kiinteistöjen kauppahintarekisteri.


Salassa pidettäviä rekistereitä ovat esimerkiksi terveydenhuollon ja sosiaalihuollon asiakasrekisterit ja rikosrekisteri. Valtakunnalliseksi uudistunut kiinteistötietojärjestelmä (KTJ) samoin kuin kiinteistöjärjestelmämme on yhä uusien eurooppalaisten haasteiden edessä tietopalvelujen ja -sisältöjen harmonisoituessa ja sähköisen kaupankäynnin kehittyessä EU:n sisämarkkinoilla – Eurolainhuuto ja -kiinnitys osana eurooppalaista globalisaatiota? Maanmittauslaitoksen vastuulla on kaksi valtakunnallista perusrekisteriä (kiinteistörekisteri sekä lainhuuto- ja kiinnitysrekisteri ) sekä perusrekiste-reihin rinnastettava maastotietokanta. Omissa tiedoissa näkyvillä kiinteistötiedoilla et voi osoittaa omistusoikeutta kiinteistöön, vaan siihen on käytettävä kiinteistötietojärjestelmän virallisia otteita ja todistuksia. Viranomaisten hallussa olevia asiakirjoja ja rekistereitä koskee laki yleisten asiakirjojen julkisuudesta ().


Paikkatietojen yhteiskäyttöön liittyvät henkilörekisterit - kiinteistörekisteri, lainhuuto- ja kiinnitysrekisteri , väestötietojärjestelmän henkilörekisterit sekä kiinteistöjen kauppahintarekisteri - ovat kaikki viranomaisten ylläpitämiä. Kirjaamisjärjestelmän ensisijainen tarkoitus on kuitenkin edistää kiinteistön vaihdantaa, erityisesti kiinteistön kauppaa ja kiinteän omaisuuden käyttöä vakuutena. Järjestelmä valvoisi, että kauppakirjan sisältö vastaa lain vaatimuksia ja että se on asianmukaisesti allekirjoitettu.


Virre-liitynnän kautta voi hakea tietoja Y-tunnuksella. Kaupparekisteritiedot ovat saatavilla PRH:n Virre-tietopalvelusta. Jos omistajalla tai haltijalla on turvakielto, yhteystietoja ei päivitetä järjestelmään, mikäli rekisterin päivittäjä saa turvakiellon tietoonsa. Kuntatietojärjestelmässä on lisäksi tiedot kiinteistöjen ja määräalojen omistajista ja haltijoista.


Omistajista ja haltijoista järjestelmään on tallennettu nimen lisäksi henkilötunnus tai liike ja yhteisötunnus sekä katuosoite, postinumero, postitoimipaikka ja kansalaisuus sekä mahdollinen kuolinpäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit