torstai 15. marraskuuta 2018

Metsätalouden kilometrikorvaus 2018

Saat postitse metsätalouden veroilmoituslomakkeen, jos olet verovuoden aikana omistanut metsää. Veroilmoitus lähetetään myös verotusyhtymille ja kuolinpesille. Esimerkki 1: Metsänomistaja on saanut palkkatyönsä työnantajalta käyttöön luontoisetuauton, jota hän käyttää myös omiin metsätalouden ajoihinsa.


Kyseessä on vapaa autoetu, jonka arvo vuodessa on 6. Kun matka on tehty autolla, korvauksen enimmäismäärä on senttiä kilometriltä. Myös ne metsänomistajat, jotka eivät ole arvonlisäverovelvollisia, antavat metsätalouden veroilmoituksen helmikuun loppuun mennessä. Mikäli harjoitat myös maataloutta tai elinkeinotoimintaa, anna kaikki tuloveroilmoitukset 2. Nyt on aika kaivaa metsätalouden laskut, puunostajien ilmoitukset ja muut tositteet esiin metsäveroilmoitusta varten.


Ne maksoivat 1euroa. Summasta 1euroa kuuluu metsätalouden muihin vuosimenoihin. Arvonlisäveron osuus, euroa, ilmoitetaan OmaVero-palvelussa tai veroilmoituksella oma-aloitteisista veroista.


Jos sinulla ei olisi tänä vuonna mitään muita metsätalouden arvonlisäverollisia tapahtumia, niin saisit tuon euroa takaisin verottajalta. Tärkeintä on, että verolomakkeelle tulee kirjattua kaikki metsätaloudesta verovuoden aikana saadut tulot ja kaikki verovuoden aikana maksetut metsätalouden menot. Varaa esille edellisen veroilmoituksen jäljennös ja metsätalouden muistiinpanot. Yhtymän metsätalouden tulos jaetaan osakkaiden verotukseen osuuksien suhteessa.


Kummankin osakkaan veroaste määräytyy osakkaan omien pääomatulojen mukaan. Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.


Uncategorized Comments are off for this post Mettestä on julkaistu vuodenvaihdepäivitys, joka sisältää verottajan yhteinäistämisohjeissa julkaisemat hankintatyön arvot, matkustuskustannukset ja maataloudessa käytetyn omasta metsästä otetun puun arvot. Osapäiväraha pysyy ennallaan eurossa. Metteen on lisätty verottajan vahvistamat hankintatyön arvot Mette 16.


Se on myös päivitetty uuteen Mette -versioon. Metsäverotus on yksi niistä asioista, jonka soisi sujuvan nopeasti ja vaivattomasti. Kokosimme viisi vinkkiä helpompaan metsäverotukseen. Säännöllinen kirjanpito: Talleta puukauppatulo- ja menotositteet säännöllisesti kirjanpitoon, sillä joka tapauksessa joudut tekemään muistiinpanot jossain vaiheessa.


Taloustaito on Suomen suurin talouslehti, jonka aiheita ovat verot, rahat, sijoittaminen, asunnot, palkat, eläkkeet, autot, viinit ja taide. Hoidamme yrityksesi rutiinivelvoitteet ja annamme kilometrikorvaus että osakeyhtiössä on enemmän valinnanvaraa kun kyseessä on yrittäjän auton. Metsätalouden pääomatuloksi luetaan myös metsätalouteen saadut tuet ja avustukset. Uusi kilometrikorvaus erillään yrittäjän.


Hae Kelan tuet verkossa. Asiointipalvelussa voit hakea lähes kaikkia Kelan etuuksia, seurata etuustietojasi ja lähettää liitteitä. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit