tiistai 27. marraskuuta 2018

Ajokortin hinta opetusluvalla

Eli henkilöauton ajokortin tähtäävän opiskelun ja harjoittelun voi aloittaa jo 16-vuotiaana, mutta kortin voi saada vasta 18-vuotiaana. Näiltä sivuilta löydät tietoa miten hankitaan ajokortti opetusluvalla. Liikennerikkomusten tai henkilökohtaisten ominaisuuksien vuoksi opetuslupa voi jäädä saamatta.


Jos haluat säästää ajokortin hankkimisen kuluissa ja päästä ehkä jopa plussan puolelle, kysele mahdollisia lisäopetettavia tuttavilta tai jätä opettajan ilmoitus rekisteröitymällä opetuslupa. Opetusluvan myöntää Trafi. Jos ensimmäisen ajokortin suoritus kyseessä tunnin pakollinen teoriakoulutus.

Ajokortin hankintaa koskeva lainsäädäntö muuttui tammikuussa. Vielä enemmän lain muutos vaikutti opetusluvalla annettavaan ajo-opetukseen. Uuden lain mukaan oppilaan ja opettajan on osallistuttava autokoulussa annettavaan ajo- ja teoriaopetukseen. Jos tarvitset vielä tarkat ja ajantasaiset ohjeet ajokortin hankkimiseen opetusluvalla löydät ne tältä erilliseltä sivultamme ja alla olevasta videosta.


Henkilöauton ajokortin hankkiminen. Käytössäsi ovat myös Netreeni-teoriakoeharjoitukset, jotka auttavat sinua valmistautumaan kuljettajan­tutkinnon teoriakokeeseen. Harjoitukset vastaavat sekä muodoltaan että sisällöltään varsinaista koetta. Tiesitkö että Suomessa noin kaikista ajokortin ajavista hankkivat ajokortin opetusluvalla.


Uusi laki lisäsi pakollisia ajo- ja teoriatunteja liikenneopetukseen autokoulussa.

Määrä on pieni verrattuna esimerkiksi Ruotsiin, jossa kotiopetusta annetaan noin :lle ajokorttia ajavalle. Autoliiton Ajokoulu -verkko-oppimisympäristö on tarkoitettu B-luokan ajokorttia opetusluvalla ajaville sekä opetuslupaopettajille. Sieltä löydät teoriaopetusmateriaaleja, tehtäviä sekä teoriakokeen harjoittelumahdollisuudet erikseen oppilaalle ja opettajalle. AjoWeppi sovellus muuttaa ajokortin suorittamisen opetusluvalla täydellisesti Suunnittelin autokoulullemme sovelluksen helpottamaan ja nopeuttamaan ajamaan oppimista. Kehityksen edetessä huomasin, että tässähän on mahtava työkalu myös opetuslupa puolelle.


Ajokorttilupahakemuksen hinta on 3euroa ja lupa astuu heti voimaan. Ilmoittaudu EAS:ille EAS, eli ensimmäisen ajokortin suorittajan teoriat, sisältää teoriatuntia jotka ovat nimensä mukaan pakolliset kun suorittaa ensimmäistä ajokorttiaan. Vaikka olen ensisijaisesti ammattimaisen autokouluopetuksen kannalla, minua kiinnosti kuitenkin nähdä, mitä Autoliitolla on tarjota opetuslupaopetuksen valinneille.


B-kurssi ilman aikaisempaa ajokorttia: Kurssi sisältää teoriatuntia ajotuntia, auton käytön 1. Mopokortin hinta ja ajaminen. Haaveiletko mopokortista? Mikäli sinulla ei jo entuudestaan ole B-luokan ajokorttia, kyseeseen tulee siinä tapauksessa AM-luokan ajokortin suorittaminen.


Prosessi kannattaa laittaa käyntiin hankkimalla ajokorttiluvan, minkä voit tehdä kun olet täyttänyt vuotta. Tarkista opetuslupakurssin hinta oman Epic toimipisteesi hinnastosivulta ja ilmoittaudu mukaan kurssille! Harjoitteluvaihe ja syventävä vaihe on opiskeltava edelleen autokoulussa.


Katso myös muiden korttiluokkien hinnasto. Kävin kuuntelemassa Autoliiton järjestämän infotilaisuuden ajokortin hankkimisesta opetusluvalla. Haagan Autokoulussa mahdollista maksaa myös joustavasti osamaksulla alk.

Poliisi kirjaa kadonneesta tai anastetusta ajokortista ilmoituksen poliisiasiain tietojärjestelmään ja ajokortti etsintäkuulutetaan sekä Suomessa että ulkomailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit