maanantai 27. helmikuuta 2017

Suomen passi ilman viisumia maat

Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Ota yhteyttä tänään! Ykkössijan sai tällä kertaa Saksa ja toisena on Ruotsi.


Schengen-valtiot ovat yhteisesti päättäneet ulkovaltojen kansalaisten liikkumisesta alueellaan ja minkä valtioiden kansalaisilta vaaditaan viisumi. Lisäksi kukin Schengen-valtio on päättänyt, mitkä matkustusasiakirjat kunkin valtion kansalaiselta hyväksytään maahan saavuttaessa.

Viime vuonna Suomi oli listalla jaetulla kakkossijalla. Tänä vuonna luettelon ykkönen on Saksa, jonka passi avaa ovet 1maahan 218:sta. Kakkosena tulevat ruotsalaiset, joilla pääsy on 1maahan.


Kolmossijan suomalaisten kanssa jakavat Ranska, Italia, Espanja ja Britannia. Singapore on sijalla 2. Jaetulla sijalla on Ranska, Saksa ja Etelä-Korea. Sen on oltava voimassa vähintään kolme kuukautta sen jälkeen, kun suunnittelet poistuvasi Schengen-alueelta.

Lisäksi passin tai muun matkustusasiakirjan pitää olla alle vuotta vanha. Eri maissa on ollut erilaisia passeja. Vertailussa Ensimmäistä sijaa pitää Saksa ja toisena on Ruotsi. Vertailu perustuu viisumipisteisiin, eli kuinka moneen maahan maan passilla voi matkustaa ilman viisumia. Suomalainen passi mahdollistaa matkustamisen melkeinpä kaikkiin maailman maihin turhia kyselemättä.


Siitä huolimatta ennen reissua kannattaa aina tarkistaa, pääseekö kohdemaahan viisumitta. Vahvempi passi on ainoastaan Saksalla (161). Passi on aina henkilökohtainen, ja 29. Et tarvitse viisumia , jos olet Pohjoismaan tai EU-valtion kansalainen.


Et myöskään tarvitse viisumia , jos olet viisumivapaan valtion kansalainen ja sinulla on hyväksyttävä passi tai siihen rinnastettava matkustusasiakirja. Onko sinulla kysyttävää matkustamisesta? Katso Rajavartiolaitoksen sivuilta usein kysytyt kysymykset ja ohjeita. Maailman valtioiden passit on pantu järjestykseen sen mukaan, moneenko maahan passin haltija pääsee ilman etukäteen hankittavaa viisumia tai niin, ettei viisumia tarvitse hankkia maahan tullessa. Jos passisi umpeutuu ennen viisumia , hae uusi passi ja pidä vanha jossa viisumi on.


Kanna mukanasi molemmat passit kun käyt maassa. Monesti tämä tilanne ei ole edes mahdollinen, koska viisumi myönnetään vain passin voimassaolon ajaksi.

Useassa maassa viisumihakemus hylätään jos passi ei ole voimassa vähintään kuusi tai kolme kuukautta. Eurooppalaiset maat pärjäävät muutenkin hyvin listalla. Täysin ilman rajoituksia sodan runteleman Afganistanin passin haltijat pääsevät vain kolmeen maahan, Haitille, Mikronesiaan sekä Saint Vincent ja Grenadiineille.


Listan pohjalla on Afganistan. Palveluhinnasto ja maksaminen. Poliisin palveluista suurin osa on asiakkaille maksutonta.


Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen, rikosten esitutkinta ja muu poliisitutkinta kustannetaan valtion varoista. Suomen passilla kelpaa matkustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit