keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Hautajaisjärjestelyt

Hautajaisjärjestelyt voidaan kuitenkin aloittaa, vaikkei varsinaista hautauslupaa vielä olisikaan. Tämä onnistuu myös nykymaailmassa, jos kaikki hautajaisjärjestelyt ovat valmiina ja hautauslupa saadaan melkein heti kuoleman jälkeen. Hautauspalvelun liturginen väri on valkoinen, joka on ylösnousemuksen väri. Toimintaperiaatteenamme on tarjota laadukkaita tuotteita sekä erinomaisia hautauspalveluja, inhimillisesti ja kunnollisesti.


Kuuluiko vainaja kirkkoon?

Jos vainaja kuului evankelis-luterilaiseen kirkkoon, hänelle järjestetään usein perinteinen siunaustilaisuus, jossa luterilaisen kaavan mukaan tilaisuus alkaa urkusoitolla, jonka jälkeen tulevat virsi, puhe ja siunaaminen, kukkatervehdykset, loppuvirsi ja loppusoitto. Kun läheinen kuolee, täytyy hoitaa hautajaiset, hautapaikka ja muistaa irtisanoa sähkösopimus. Tätini oli perheetön ja asui yksin kissansa kanssa.


Hautajaiset ovat arvokas perinteinen uskonnollinen juhla, johon kokoontuvat yleensä vainajan perhe, sukulaiset ja ystävät. Hautaamisen järjestäminen on ensisijaisesti lähiomaisten tehtävä. Jos heitä ei ole, järjestelyistä voivat vastata myös ystävät.


Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä.

Psalmi 23:2) Läheisestä luopumisen hetki on raskas. Täältä löydät tietoa hautajaisjärjestelyistä, siunaus- ja muistotilaisuuden järjestämisestä sekä viranomaisasioista. Meillä on vanhemmat ihmiset puhuneet etukäteen hautajaisistaan ja ainakin meidän suvussa se on ihan luonnollista. Liikkeemme palvelee ilon ja surun keskellä.


Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa Teitä kaikissa hautaukseen liittyvissä käytännön asioissa, sekä valmistaa taidokkaat kukkalaitteet ja asetelmat elämän kaikkiin tilanteisiin. Monilla meistä on toivomuksia hautajaistemme suhteen, mutta niistä puhuminen ennakkoon voi olla vaikeaa. Memoria yhteistyönä on syntynyt ”Näin minä haluan”- vihkonen, johon voi kirjata kaikki omat hautausjärjestelyjä koskevat toivomukset. Helpoin tapa hautajaisten järjestämiselle on ottaa yhteys valitsemaanne hautaustoimistoon, joka luotettavasti ja asiantuntevasti ryhtyy hoitamaan hautaukseen liittyviä asioita.


Ennen kuin vainaja voidaan haudata, tarvitaan vainajaa viimeksi hoitaneelta lääkäriltä hautauslupa. Lääkäri antaa hautausluvan omaiselle tai hautaustoimistolle. Hautausluvan saamisessa voi kestää, jos vainajalle pitää tehdä kuolemansyyn selvittämiseksi tutkimuksia. Mukaan tarvitsette vain esim.


Laki ohjaa hautaamisessa ja tuhkaamisessa sekä tuhkan käsittelyssä kunnioittamaan vainajan katsomusta ja toivomuksia. Siunaaminen voi tapahtua kirkossa tai haudalla. Tieto läheisen kuolemasta pysäyttää.

Samalla on kuitenkin hoidettava monia käytännön asioita ja aloitettava hautajaisjärjestelyt. Kuolema aiheuttaa aina surua ja hämmennystä. Vaikka voimia ei tähän aina tuntuisikaan riittävän, auttavat hautajaisjärjestelyt omalla tavallaan kulkemaan vaikean ajan yli. Läheisenne hautausta varten tarvitsette hautausluvan. Sen saatte kuolinpaikasta riippuen kuoleman todenneelta lääkäriltä, hoitokodista tai läheistänne hoitaneen sairaalanosastolta, mikäli kuolemansyyn selvittämiseksi tehtäviin tutkimuksiin ei ole aihetta.


Hautauslupa annetaan sille henkilölle, joka on ilmoittanut huolehtivansa hautaamisesta tai hautaustoimiston edustajalle. Surun hetkellä voit kääntyä puoleemme hautajaisiin liittyvissä asioissa. Vastassa on surun lisäksi nippu käytännön järjestelyjä. Mitä tehdä, kun läheinen kuolee? Palvelupaketit järkevästi alk.


Hautaustoimisto Bieder - Se järkevän hintainen hautaustoimisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit