perjantai 23. marraskuuta 2018

Passin häviäminen

Valmiin passin voi noutaa valtakirjalla. Väliaikainen passi myönnetään vain erityisestä syystä ja vain siinä tapauksessa, että pika- ja express-toimitus eivät olisi riittävän. Huoltaja voi noutaa passin ilman lasta.


Ota yhteys poliisilaitokseen. Tunnusten saaminen voi edellyttää henkilökohtaista asiointia poliisilaitoksella, sillä tunnuksia ei luovuteta puhelimitse. Jos passisi katoaa, tee siitä heti rikos- tai katoamisilmoitus paikallisella poliisiasemalla.


Passin katoaminen ulkomailla. Useissa maissa on erityisiä turistipoliiseja, jotka ottavat ilmoituksia vastaan. Pyydä ilmoituksesta tai tutkintapöytäkirjasta itsellesi kopio. Hävinneen passin tilalle voi saada tilapäisen paperisen todistuksen.


Nykyäänhän sotilaspassi on luottokorttimallinen ja muovinen. Sitä ei enää päivitetä, vaikka sotilasarvo muuttuisi ylennyksen myötä. Näin ollen pelkkä paperinenkin todistus riittää, jos alkuperäinen sotilaspassi menee hukkaan. Uuden passin hankkiminen on paras aloittaa heti. Euroopan ulkopuolisissa maissa passia kysytään aina rajaa ylitettäessä.


Euroopassa maata käsittävän Schengen-alueen sisällä rajat saa periaatteessa ylittää. Kävin erään ystäväni kanssa, joka todisti henkilöllisyyteni ( ja kopiot henkilöllisyystodistuksista löytyvät poliisin koneelta) nimismiehentoimistossa josta sain heti väliaikaisen henkilöllisyystodistuksen mukaani. Selaimesi JavaScript on kytketty pois päältä. Tämä sivu vaatii JavaScript:n toimiakseen. Kytke selaimesi JavaScript päälle ja yritä uudelleen.


Jos korttisi on varastettu, tee myös rikosilmoitus poliisille. Tarkista lähetys aina vastaanotettaessa. Jos lähetys on vaurioitunut, tee vauriosta heti kuljettajan kanssa merkintä lähetysdokumentteihin. Avainten kadottaminen ei yksinään kuulu korvauksen piiriin, ja esimerkiksi vakuutuksesta ei korvata uusien avainten hankintakuluja.


Vakuutusyhtiöltä voi kuitenkin hakea ns. Nythän oli kyse siitä miten ap saisi lapselle passin lomamatkaa varten. Jos hänen exällä olisi yksinhuolto niin hän ei saisi niitä passeja millään.


Nyt heillä on onneksi yhteishuoltajuus jolloin hän saa niitä passeja vaikka exä kieltää - tosin vain lyhytaikaisia passeja mutta on kai parempi kun ei passeja ollenkaan. Jos valvetilassa kokee itsensä usein uhriksi, varmasti myös näkee unissaan usein olevansa väkivallan, nolausten, murtojen tai varkauksien uhri. Sotilaspassin häviäminen ei ole katastrofi Sotilaspassia voi joutua näyttämään tavallista passia haettaessa. Mitä unet kertovat? Oman sotilaspassin hukkaaminen ei ole katastrofi.


Mihinkään paniikkiin ei myöskään ole syytä, jos sotilaspassi joutuu vääriin käsiin. Kuljettajana kehittyminen. Vinkkejä oman ajotaidon kehittämiseen ja ylläpitämiseen sekä tietoa ajamisesta ja terveydestä. Poliisin turvaamistoimia ovat esimerkiksi käännytettävälle asetettu ilmoittautumisvelvollisuus poliisilaitokselle, sekä passin takavarikoiminen. Näiden tarkoituksena on estää henkilön häviäminen maan alle, tai poistuminen muualle EU-alueelle.


Monipuolinen ja asiantunteva paikallinen media- ja sisältö-kumppani Autamme menestymään uskottavan median, puhuttelevien sisältöjensekä toimivaksi suunnitellun ja toteutetun markkinoinnin avulla. Mikäli rahoittajaa ei omaisen lähipiiristä löydy, saattaa suurlähetystön kautta saada lainarahaa kotimatkaa varten. Suurlähetystön antama laina on ulosottokelpoinen.


Tannerin mukaan yleisin syy suurlähetystön antamalle avuntarpeelle on passin häviäminen matkalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit