perjantai 2. marraskuuta 2018

Tilinpäätös verottajalle

Koulutuksessa käydään kattavasti läpi tilinpäätöksen laatimiseen liittyviä peruskysymyksiä. Seuraava koulutuspäivä: 12. Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa.


Veroilmoitukseen ei tarvitse liittää tuloslaskelmaa ja tasetta erillisinä liitteinä. Tilinpäätös , joka sisältää. Katso tarkemmin prh.


Selvitys seuraavista yhtiökokouksen päätöksistä. Velvollisuus ilmoittaa tilinpäätös julkistettavaksi kaupparekisterissä vaihtelee yritysmuodoittain. Osakeyhtiön ja osuuskunnan kohdalla tilinpäätöksen ilmoittamisen laiminlyönti voi johtaa yrityksen poistamiseen kaupparekisteristä. Poistomenettelyyn voi joutua sekä toimimaton että toimiva osakeyhtiö tai osuuskunta. Samalla tilinpäätös toimii pohjana verotukselle.


Hintoihin lisätään alv. Hyvä tilinpäätös antaa selkeän kuvan yrityksestä sen sidosryhmille. Dokumentit on hyvä toimittaa kirjanpitoon ajoissa, jotta tiedot löytyvät sieltä heti tilin-tilinpäätökseen.


Kirjanpitopalvelut ja taloushallinnon asiantuntijamme huolehtivat puolestasi kirjanpidosta, ostoreskontrasta, tilinpäätöksestä ja veroilmoituksesta. Osakeyhtiö voi ilmoittaa tilinpäätöksen kaupparekisteriin maksutta kahdeksan kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Kuten ehkä jo huomasit, nämä ehdot täyttyvät hyvin harvalla toiminimiyrittäjällä. Lue linkistä, miksi toiminimen tilinpäätös on aina erittäin suositeltavaa tehdä, vaikkeivat pykälät siihen velvoittaisikaan. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Tällä hetkellä tilinpäätökset toimitetaan useimmiten postitse tai liitteenä PDF-muodossa, Verohallinto tiedottaa. Patentti- ja rekisterihallitukseen että Verohallintoon. Yhtiökokous käsittelee tilinpäätöksen kk sisällä tilikauden päättymisestä.


Yhtiökokouksen pöytäkirja ja mahdollinen tilintarkastuslausunto toimitetaan verottajalle kk sisällä päiväyksestä. Jos tilinpäätös on tarkastamatta, toimitetaan liitteenä allekirjoittamaton tilinpäätös. Suurimmalla osalla yrittäjistä veroilmoituksen palautuspäivä on 2. Toiminimiyrittäjän (liikkeen- tai ammatinharjoittajan) veroilmoituksen palautuspäivä on 2. Jos Liikkeen- ja ammatinharjoittajien elinkeinotoiminnan esitäytetyssä veroilmoitusessa lomakkeen palautuspäiväksi on merkitty 14.


Sähköinen prosessi takaa kirjanpidon reaaliaikaisuuden ja tilinpäätökseen valmistautumisen jo tilikauden aikana, jolloin seuraavan tilikauden suunnittelun voi aloittaa jo hyvissä ajoin. Palveluun kuuluu liiketapahtumien ja tositteiden kirjauskäsittely sekä sovitut päivittäiset tai viikoittaiset palvelut sekä lakisääteiset kuukausittaiset ja vuosittaiset viranomaisraportit kuten alv-raportit, tilinpäätökset ja veroilmoitukset. Erikseen on tärkeää sopia millaisia raportteja. Merit Aktiva on intuitiivinen ja helppokäyttöinen ohjelma, joka vastaa vaativimmankin ammattilaisen tarpeisiin.


Voit lisätä ohjelmaan niin monen yrityksen kirjanpidon kuin tarve vaatii, etkä maksa senttiäkään ylimääräistä. Pienkonsernin ei siten tarvitsisi laatia konsernitilinpäätöstä myöskään väliosingon jakamistilanteissa. Toiminimen yhdenkertainen kirjanpito helposti ja edullisesti.


Säästä kirjanpidon kustannuksissa jopa 600€ vuodessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit