keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Moldova pääkaupunki

Chisinauhun ei ole Suomesta suoria lentoja, joten sinne päästäkseen täytyy nähdä hiukan enemmän vaivaa. Ukraine International Airlines lentää Chisinauhun Kiovan kautta. Moldovan pääkaupunki on Chișinău. Balti on itsessään näkemisen arvoinen, mutta myös kätevä keskus maan pohjoisosien luonnon tutkimiseksi.


Tärkeimmät kaupungit : Chișinău ( Pääkaupunki ). Saatavilla olevat tiedot : Valtionpäämies, Uskonto, Väkiluku, Pinta-ala.

Matkailijat ovat vasta viime vuosina löytäneet maan, eikä massaturismista ole tietoakaan. Gagauzian autonomisen alueen pääkaupunki Comrati, Copceacin kylä ja. Dnestr, joka erottaa maan itänaapurista Ukrainasta. Asukasluku miljoonaa. Aamiaisen jälkeen koko päivän retki pääkaupungin ulkopuolelle.


Kansakunnan komea pääkaupunki on väkiluvultaan hieman Helsinkiä suurempi. Kaksi kolmasosaa moldovalaisista on romanialaista alkuperää. Mailla on yhteinen kulttuuriperintö ja kielet ovat lähes identtiset.

Venäjän tuella itsenäiseksi julistautuneen Transnistrian asemasta. Tulo tai lähtö Transnistrian kautta voi aiheuttaa ylimääräisiä hankaluuksia viranomaisten kanssa, esim. On myös viinikellareita, joissa pääsee käymään. Mitään ihmeellistä nähtävää siis maassa ei ole, siinä olisikin täky sulle, businessmies. Virallinen kieli on moldova joka on käytännössä sama kieli kuin romania.


Venäjääkin puhutaan yleisesti, mutta englannin kielen taito on useimmilla moldavialaisilla heikko. Hintataso on alhainen. Vierailemme Curchin ortodoksiluostarissa sekä Chateau Vartelyn viinitilalla, jossa on jälleen mahdollisuus maistaa paikallisia viinejä. Se on yksi Euroopan kauneimmista maista luonnoltaan.


Sen naapureita ovat Romania ja Ukraina. Maan pääkaupunki on Chisinau. Suurin osa väestöstä on romanialaisia ja uskontokunnaltaan ortodokseja. Talvet ovat lyhyitä ja silloinkin luonto pysyy vihreänä, kesät taas ovat pitkiä ja kuumia. Sen lisäksi maassa puhutaan useita muita kieliä: Venäjää, ukrainaa, gagauzia, bulgariaa ja puolaa.


Näe historiallinen pääkaupunki ja maistele viiniä suurissa viinikellareissa. Saavuttuasi pääkaupunki Chisinaun lentokentälle, voit heti lähteä tutkimaan ympäristöä vuokra-autollasi helposti ja mutkattomasti omien aikataulujesi mukaan. Chisinau tarjoaa upean kattauksen museoita, historiallisia monumentteja sekä vehreitä puistoja.

Tämä entinen neuvostotasavalta on säilynyt pitkään vain reppureissaajien kohdemaana. Pääkaupunki Chisniau on varsin vihreä kaupunki ja kaduilla näkee vielä hevoskärryjä sekä puhtaaksi kiillotettuja porscheja rinta-rinnan. Matkalla on luvassa mielenkiintoista ohjelmaa paikallisten suunnistajaystäviemme avulla ja pääsemme suunnistamaan myös yhdessä maailman suurimmassa viinikellariverkostossa!


MATKAOHJELMA: Ti 20.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit