keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Vuokrankorotus maksimi

Sopimukseen perustuva vuokrankorotus. Lain mukaan vuokraa ja käyttökorvauksia voidaan korottaa sopimuksen perusteella, jos tätä koskeva ehto on kirjattu vuokrasopimukseen. Vuokrankorotukselle pitää olla järkevä peruste, Aalto sanoi vuokratilastojen julkaisutilaisuudessa perjantaina.


Vuokran korottaminen mietityttää useita yksityisiä vuokranantajia. Millä perusteilla vuokraa voi korottaa ja kuinka paljon? Pitääkö vuokrankorotus kirjata vuokrasopimukseen? Realia Asuntovuokrauksen myyntijohtaja Sari Halkosalmi valottaa vuokrankorotuksiin liittyviä vuokranantajan oikeuksia ja velvollisuuksia. Uusi vuokra tulee olemaan 7€ ja se astuu voimaan 1. Mistä tietää, milloin vuokrankorotus on kohtuuton?


Laissa ei oteta kantaa siihen, mikä on vuokrankorotuksen oikea määrä. Mutta toki sen pitäisi aina sopeutua vuokralaisen maksukykyyn. Hyvä vuokratapahan suosittelee korkeintaan :n korotusta. Voiko sen yli menevää korotusta kieltäytyä maksamasta?


Esimerkki: hengen ruokakunta asuu Turussa. Jaakko asuu yksin Turussa. Hänellä ei ole muita asumiskuluja. Korotusyleisohjeeseen perustuva vuokrankorotus. Jos vuokranantaja haluaa korottaa vuokrasuhteen aikana asuinhuoneiston vuokraa korotusyleisohjeen perusteella, hänen tulee kirjallisesti ilmoittaa vuokralaiselle korotuksen peruste ja uusi vuokra.


Nämä ovat Hyvän vuokratavan mukaisia korotusperusteita eli ne ovat yksiselitteisiä ja selviä. Vuokrankorotus voi myös olla tietty prosenttikorotus eli vuokra nousee vuosittain esim. Olemme nyt YPL Palvelu Oy. Yrityspalvelu Pirjo Lundeqvist Oy:n uusi nimi on nyt YPL Palvelu Oy.


Nimenmuutoksen myötä yhtiön viralliseksi nimeksi tulee tuttu nimi, joka on ollut jo vuosia verkkosivujemme ja sähköpostiemme osoitteena. Jos jompikumpi sopimuksesta puuttuu, yksipuolinen korotus ei ole mahdollista. Vakuuden suuruuden voi sopia. On kaksi tapaa toimittaa vakuus: Tapa 1: Pankissa voidaan avata vakuustili (panttaussitoumus). Eli vuokralainen avaa pankkiin oman uuden tilin, jolle hän tallettaa vakuuden.


Tarkempaa tietoa ja ohjeita vuokranmääritykseen Vuokranmääritysopas arava- ja korkotukivuokra-asuntoihin. Oppaassa käsitellään ja ohjeistetaan rajoitusten alaisten ARA-vuokra-asuntojen omakustannusperiaatteen mukaista vuokranmääritystä. Uteliaisuudesta kyselen etta miten vuokraisanta perusteli huiman vuokran nousun. Mina kun luulin etta lain mukaan maksimi vuokrankorotus on. Itse aikaisemmin vuokralla asuessa asuin asunnoissa joissa vuokra nousi vuosittain n. Taisi olla sidottu elinkustannusindeksiin.


Asumistukea voi saada vuokra- tai omistusasuntoon. Yleinen asumistuki. Onko prosentin vuokrankorotus muka maltillinen, Suomen vuokranantajien vs. No tämä on ihan ehdoton ääripää. Tällainen korotus voisi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, jos pitkään samalla omistajalla ollut asunto myydään eikä vuokraa ole tarkistettu vuosikausiin.


Kun vuokralainen on luovuttanut huoneiston kokonaan tai osittain toisen käytettäväksi, vuokralainen vastaa, jollei vuokranantajan kanssa ole toisin sovittu, edelleen vuokrasopimuksen mukaan vuokralaiselle kuuluvista velvollisuuksista sekä vahingosta, jonka huoneiston kokonaan tai osittain käytettäväkseen saanut on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle. Suomen Vuokranantajat on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien järjestö. Edistämme vuokranantajien asiaa ja tarjoamme Suomen parasta asiantuntijatietoa vuokrauksesta ja asuntosijoittamisesta.


Teemme vuokraustoiminnasta palkitsevampaa, turvallisempaa ja helpompaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit