torstai 22. marraskuuta 2018

Naapurin kuuleminen kuopio

Rakennusvalvonnan lomakkeet. Voit hakea rakentamisen lupia Lupapiste. Voit tarvita hakemuksesi liitteeksi lomakkeita, joista yleisimmät löydät tältä sivulta. Hakijan on tällöinkin kuultava kirjallisesti naapureita, mikäli rakentamisella saattaa olla vaikutusta naapurin asemaan.


Jälkipainos kielletään Oy EDITA Ab, Tilauspalvelu puh. Pä ivä mää rä , naapurin allekirjoitus ja nimen. Kunta suorittaa kuulemisen tavallisena kirjeenä, jonka katsotaan saapuneen kuultavalle vrk:n kuluttua lähettämispäivästä. Muistutuksen tekoon on varattava samoin vrk aikaa naapurille. Eli kunnan toimesta tapahtuva naapureiden kuuleminen toimistotöineen vie normaalisti aikaa noin - viikkoa (kesälomakautena pitempäänkin).


Myös vähäiset poikkeamiset ja naapurin suostumus-kohdat tulee täyttää. Luvan hakijan huolehtiessa itse naapurien kuulemisesta kuuleminen on käytännössä helpointa hoitaa tapaamalla naapurit ja esittämällä heille suunnitelmat. Kun naapuri on tietoinen hankkeesta, hän voi halutessaan hakea muutosta (oikaisuvaatimus ja sitten mahdollisesti valitus) myönteiseen rakennuslupapäätökseen.


Olemme kuitenkin jo piirrättäneet kuvat arkkkitehdilää mikä sekin maksaa. Kysymys kuuluukin, että voimmeko olettaa, että jurdisesti kyseisellä ensimmäiseksi annetulla luvalla ei ole mitään merkistystä ? Näinhän se on, että naapurin kuuleminen käsitetään melko usein väärin. Nimitys itsessään on jo räikeän harhaanjohtava. Todellisuudessa kysymyksessä on, kuten Petsku mainitsi, siitä että ilmoitetaan naapurille vireille tulevasta rakennushankkeesta.


Hakemuksen tekeminen ja naapurien kuuleminen. Poikkeamishakemus jätetään kunnalle. Ohjeet naapurin kuulemiselle saa kunnasta. Kuopion kaupungin internetilmoitustaululla ja kaupunkilehdessä 10. Syötä hakuehtosi tähän.


Ilmoitusmenettely soveltuu tapauksiin, joissa naapurin oikeusturva ei edellytä lupakäsittelyä ja valitusoikeutta. Tästä syystä on ilmoitusmenettelyn liitteenä oltava naapurin kuuleminen , mikäli sitä ei katsota naapurin etu huomioiden tarpeettomaksi. Hervast kirjoitti:Noissa rakennusluvista valittamisissa tulee esiin suomalaisen kateuden huvittava piirre.


Valitetaan kiusallaan asioista joiden toteutumista ei kuitenkaan voida estää ja samalla ammutaan tyyliin haupitsilla itseään jalkaan kun ei ymmärretä että homma toimii toisinkinpäin kun sille tielle haluaa lähteä. Lupaa rakennuksen rakentamiseen ei saa myöntää siten, että vaikeutetaan yleiskaavan toteutumista. Isommissa rakennusprojekteissa kuten omakotitalon tai laajennuksen rakentamisessa on syytä kuulla myös naapureita.


Suostumusta ei naapurilta tarvitse, mutta kuulla pitää, Sairanen sanoo. Kuuleminen on säädetty laissa. Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonta saa vuosittain naapureilta muutamia puheluita, jotka koskevat luvatonta.


Maankäyttö- ja rakennuslain säännösten mukaan hakijan tulee rakennuslupahakemuksen johdosta kuulla naapureita. Lain tarkoittamia naapureita ovat viereisen ja vastapäisen kiinteistöjen omistajat ja haltijat. Naapurien kuuleminen. Lupapisteen kautta voit hakea rakennetun ympäristön lupia sekä hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin verkossa - jo yli :ssa Suomen kunnista.


Metsänomistajien mukaan byrokratia estää jopa harvennushakkuita. Maisematyöluvan vaatimukset ja niihin liittyvä naapurien kuuleminen koetaan työlääksi. Asiasta kertoo uutiskirjeessään Metsäntutkimuslaitos Metla, joka on selvittänyt yleiskaavoituksen vaikutusta metsätalouteen Etelä-Suomen metsänomistajien liiton alueella.


Kaavoittaminen on maa-alueiden käytön suunnittelua. Kaavoituksen tavoitteena on hyvän ja toimivan elinympäristön edellytysten aikaansaaminen. Kunnat vastaavat yleis- ja asemakaavoituksesta alueellaan.


ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit