maanantai 17. joulukuuta 2018

Ero jättäjän näkökulmasta

Mitä rajumpi sokki, sitä voimakkaammin oman selviämisen voi kokea. Valmistaudu siihen, että erosta toipuminen kestää Mikä tahansa ero , jopa yhdessäelon jälkeen, voidaan nähdä menetyksenä. Ero jättäjän näkökulmasta näyttää erilaiselta.


Jos avioero miehestäsi on sinun ehdottama, sitten ensinnäkin, saatat tuntea euforiaa. Sitten, suru ja viha tulee. Jonkinsortin kavereiksi voidaan kyllä eron jälkeen tulla, mutta siihen menee aikaa, Stolbowin mukaan vuosia.

Ensin on käytävä läpi tunteiden vuoristorata, sillä ero ei todellakaan ole mikään järkiasia. Ihmiset luulevat aluksi, että he hoitavat homman järkevästi, mutta heillä on väärä käsitys eron kestosta ja syvyydestä. Vilkkumaasta joka kertoi kuinka vaikeaa on lähteä suhteesta, jossa tietäisi toisen haluavan jatkaa.


Samalla totesi, että rakkauslaulut tehdään yleensä jätetyn näkökulmasta. Nyt kyselen mitä biisejä on tehty jättäjän näkökulmasta ? Vaikka jättäjän ja jätetyn polku on erilainen, molemmat sisältävät vaikeita tunteita. Ero on musertavaa sekä jättäjän että jätetyn itsetunnolle. Tavallisesti eronnut näkee tulevaisuuden synkkänä.


Hän tarvitsee aikaa ja hyviä kokemuksia, jotta näkee, että tästä pääsee yli, toteaa Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen.

Ero uhkaa näet ihmisen perimmäistä käsitystä hänestä itsestään: omanarvontuntoa, ihmisarvoa, asemaa. Avioero enteilee sosiaalista, psykologista ja fyysistä eroa läheisistä ihmisistä ja ydinperheestä, joka on yhteiskunnassa onnellisuuden ja menestyksen mittari, vaikkei onnea olisikaan. Lähdeaineisto muodostuu 5eronneen kyselylo-makevastauksesta, joita on analy-soitu tilastollisesti. Amerikkalainen psykologian emeritusprofessori John Gottman on tunnistanut neljä käyttäytymis- ja puhetapaa, jotka ovat erityisen tuhoisia suhteelle.


Kylmä parisuhde on viileä molemmille. Voiko elää parisuhteessa, jossa ei ole enää rakkautta? Kun rakkaus loppuu, 1. Riittääkö, että vain toinen rakastaa?


Seuraa sekalaista ajatuksenvirtaa sekä jättäjän että jätetyn näkökulmasta , kun tuli tuolla RautaPerseen pettämisketjussa tästä jo höpöteltyä. Eroaminen ei oo ikinä ollut mikään helppo juttu mulle. Mä otan jokaisen eron henkilökohtaisena epäonnistumisen merkkinä ja osoituksena siitä, etten pysty. Taloudellisesta näkökulmasta minun ja X:n suhde ei ole tasavertainen, lähinnä siitä syystä, että omat vuosituloni ovat noin puolitoistakertaiset X:ään verrattuna (verottaja pitää huolen siitä, että tileillemme päätyvät rahamäärät eivät ole aivan yhtä epäsuhtaiset). Myöskin asunto, jossa asumme, yhteinen kotimme, on minun.


Eron yhteydessä jaetaan usein jättäjän ja jätetyn roolit. Itse tunnen, että ero oli tähän hetkeen oikea ratkaisu. Voisit ehkä lähestyä asiaa myös siitä näkökulmasta ,. Vaikka olen tiennyt, että ero on ollut ainoa vaihtoehto, ei sen päätöksen tekeminen ja ääneen sanominen ole mitenkään sen helpompaa silti.


Olen jokaisessa suhteessani ollut täysillä mukana ja ollut valtavan surullinen, kun ne ovat päättyneet.

Eli heti kun on jotain häikkää parisuhteessa niin pitäisi kumppani hyljätä ja alkaa kalastelemaan uusia fisuja. Jättäjän rooli on hyvin vaikea. Etusivu › Foorumit › Ero ratkaisuna ongelmiin?


Luulin olevani harvinaisuus, mutta aika monella tuntuu tulleen ero ihan puskista. Että kaikki on ollut hyvin ja kuitenkin yhtenä kirkkaana päivänä toinen ilmoittaa suhteen olevan ohi. Mitkä olivat sitten todella syyt siellä taustalla teidän eroissanne?


Olisi mielenkiintoista tietää tämä sekä jätetyn että jättäjän näkökulmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit