torstai 27. joulukuuta 2018

Hautaustestamentti kaavake

Hautaustestamentti. Sitä tehdään kaksi samansisältöistä kappaletta, toinen hautaustestamentin tekijälle, toinen. Asiakirjasta on syytä kertoa omaisille ja säilyttää asiapaperia ja tai sen sijaintipaikasta kertovaa korttia paikassa, josta omaiset voivat sen helposti löytää. Se tarvitsee kaksi todistajaa ollakseen lainvoimainen. Toisen alkuperäisistä kappaleista saan mukaani.


Kotona kerron läheisilleni, että olen tehnyt hautaustestamentin ja sen, mistä asiakirja löytyy. Loppujen lopuksi hautaustestamentin teko ei tuntunut ollenkaan oudolta. Seurakunta toimittaa hautaustestamentit paikalliseen konsulaattiin, josta kuolemantapauksen yhteydessä tarkistamme vainajan toiveen hautaukseen liittyvistä asioista. Tähän osaan voit merkitä toiveesi hautaustavasta, hautapaikasta ym. Kuva: Pekko Vasantola Juhan mukaan digitalisaation mukanaan tuomat muutokset ovat vierineet osaksi kirkon arkea muutamassa vuodessa.


Ehkä suurin muutos on ollut se, ettei kirkon toiminta ole enää niin ajasta ja paikasta riippuvaista: ennen seurakuntalaiset matkasivat pitkiäkin matkoja kirkkoon, nyt kirkko tulee heidän luoksensa puhelimen tai tietokoneen välityksellä”, kuvailee Juha. Alla olevaan kaavakkeeseen voitte täyttää omat toiveenne osittain tai kokonaan. Otamme yhteyttä kaavakkeen täyttäneeseen henkilöön ja sovimme tarvittavista jatkotoimenpiteistä. Uudenmaan Lakimiehet Oy on täyden palvelun lakiasiaintoimisto Helsingissä.


Lakiasiaintoimistomme tarjoaa kattavat lakipalvelut oikeudelliseen avustukseen ja neuvontaan. Voiko testamentissa määrätä tietyn rahasumman omaisuudesta käytettäväksi polttohautauksessa tulleiden tuhkien viemiseen tiettyyn paikkaan, jonne ei pääse halvalla? Eli jonkun läheisen henkilön, ei välttämättä sukulaisen tai perheenjäsenen matka- ja kulukorvaukset. Ja saako tuhkauurnaa kuljettaa lentokoneessa matkustamossa tai ruumassa? Lomakkeet kätevästi verkkokaupasta.


Käytämme sivustolla korkeatasoista SSL salausta, jolloin verkkomaksaminen ja henkilötiedot ovat suojattuna. Läheisen kuolema voi tuoda eteen runsaasti kysymyksiä, joihin omaisten on etsittävä vastauksia. Kuolleella läheisellä voi olla hautajaisiinsa liittyen omia toiveita, joita hän ei kuitenkaan ole koskaan tuonut omaisilleen esille. Muistollesi-sivusto on tarkoitettu koko maan kattavaksi riippumattomaksi palveluksi, jonne omaiset voivat halutessaan antaa julkaistavaksi vainajasta kuvan ja syntymä- sekä kuolinpäivätiedot sekä perinteisen kuolinilmoituksen.


Perukirja on kuolinpesän veroilmoitus, joka on tehtävä kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta. Ketkä perunkirjoitukseen osallistuvat ja miten se tehdään, lue tästä. Tehkää hyvät ihmiset hautaustestamentti , hautaustoimistossa on valmis kaavake.


Kaavake jää sinne ja saatte kopion sekä pienen kortin jota voi pittää laukussa. Lapussa ilmenee myös missä kaavake ja kopio ovat ja kuka valvoo testamentin täytäntöön panoa. Mitenkään sitova tuo hautaustestamentti ei ole. Jos omaiset haluavat toimia toisin, ei heitä mikään estä.


Tuo on siis vain toivomus, kuinka vainaja olisi halunnut toimittavan ja varmaankin useimmiten näin toimitaan, mutta sitova, oikeuskelpoinen tai toisin toimittaessa rangaistusta aiheuttava se ei ole. Vain näin toimien hautaamiseen liittyvät toiveet tulevat selkeästi hautajaisia järjestävien tietoon. Moni ehtii vielä eläissään kertoa toiveensa hautajaisistaan tai maahanpanijaisistaan. Toisille se on ei-pappia, pienet menot, halu tulla haudatuksi sinne tai tänne.


Se on kaavake , joka on tehty meille avuksi helpottamaan toiveittemme kirjaamista. Tuotteet tarjolla myös muissa myymälöissä valikoiman mukaan. Linja-autoasema, Uusikaupunki Puh.


UPea Á la carte ja PitoPöYtä, sUosittelemme PöYtävaraUsta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit