torstai 13. joulukuuta 2018

Jakautuminen kuulutusaika

Jakautuminen voi tapahtua samalla sekä toimivaan että perustettavaan yhtiöön. Tee ilmoitus Y4-paperilomakkella ja 16-liitelomakkeella. Ilmoittaminen netissä ei ole mahdollista. Mitkä ovat ilmoittamisvaiheet?


Osittaisjakautumisessa yhtiö siirtää vähintään yhden liiketoimintakokonaisuuden varoineen ja velkoineen yhdelle tai useammalle vastaanottavalle yhtiölle ja jättää vähintään yhden liiketoimintakokonaisuuden siirtävään yhtiöön. Osakeyhtiön jakautuminen tulee voimaan, kun jakautumisen täytäntöönpano rekisteröidään. Jakautuvan yhtiön varat ja velat siirtyvät tällöin vastaanottavalle yhtiölle. Samanaikaisesti kokonaisjakautumisessa jakautuva yhtiö purkautuu, ja jakautumisessa perustettavaan yhtiöön vastaanottava yhtiö syntyy. Voimassa olevan lain mukaan kuulutus velkojille voidaan antaa vasta sulautumispäätöksen jälkeen.


Velkojiensuojamenettelyn aikaistaminen tekee mahdolliseksi sen, että velkojiensuojamenettelyn kuulutusaika ja sulautumisesta päättävän yhtiökokouksen kutsuaika kuluvat samanaikaisesti. Menettelyvaiheiden rinnakkaisuus tekee koko sulautumismenettelyn toteuttamisen mahdolliseksi hieman yli kolmessa kuukaudessa. Tyypillisesti tällainen taho olisi vastaanottavan yhtiön emoyhtiö. Vastaavat muutokset koskevat myös jakautumisia, minkä lisäksi laissa on tehty mahdolliseksi jakautuminen toimivaan yhtiöön.


Esityksen mukaan eri lakien mukaisten ympäristöllisten menettelyjen vaiheita olisi mahdollista sovittaa yhteen entistä paremmin. Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain sekä maankäyttö- ja rakennuslain kuulemiset olisi mahdollista yhdistää. Tällainen sääntely on välttämätöntä sen vuoksi, että yhtiön perustamisen peruuntuminen on EY-oikeuden periaatteiden mukaan käytännössä hyvin vaikeaa sen jälkeen, kun yhtiö on rekisteröity. Varhaiselle sääntelylle oli tunnusomaista oikeudenalan jakautuminen kahtaalle.


Hyötyisään vesioikeuteen lukeutuivat kaikki vesiluonnonvaran hyödyntämistavat, kun taas suojaavan vesioikeuden piiriin kuuluivat haitallisen veden poistamiseen tähtäävät hankkeet. Karkea arvio toimenpiteiden kustannusten suuruusluokasta (korkona on käytetty ). KG Hinnat voimassa TO 21. Tarjoustuotteita rajoitettu erä.


Väylänpitovastuun jakautuminen kaupungin ja valtion välillä on siten olemassa olevien väyläpäätösten valossa selkeä, mutta väylänpitoa koskevien Helsingin Sataman ja Suomenlahden merenkulkupiirin välisten sopimusjärjestelyiden oikeudellinen merkitys on jossakin määrin epäselvä. Jos asunto-ongelmat jätetään markkinoiden hoidettavaksi, yhteiskunnallinen eriarvoistuminen ja kansan kahtia jakautuminen lisääntyvät. Sen sijaan tarvittaisiin kuntia ja yleishyödyllisiä yhteisöjä rakennuttamaan ja ylläpitämään huomattavasti nykyistä enemmän kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.


Silmälääkärisi Porvoossa Hautaustoimisto - Begravningsbyrå P. Nouda infopaketti myymälästämme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit